A nehezített takaró segít oldani a szorongást

Borítókép: A nehezített takaró segít oldani a szorongást
Nyáron sem túl melegek ezek a takarók.

Sokan hosszú évekig küzdünk szorongási problémákkal és alvászavarral; miközben talán egyszerűen megoldható lenne a probléma, ha eggyel nehezebb takaróra váltunk.

Létezik egy masszázshoz hasonlító terápia, amely tulajdonképpen a „ránehezedés” elvét vallja, ennek segítségével gyógyít. A mélyérintés (Deep Touch Pressure) technológiáját természetesen a hétköznapjainkban is alkalmazzuk ölelés, simogatás, szex során vagy akár akkor, amikor a macska az ölünkbe ül, miközben a tévét nézzük. Ezt a súlyadásos technikát nem csak szorongás, stressz kezelésére alkalmazzák terapeuták, hanem fejlődési nehézségekkel vagy akár autizmussal küzdő gyerekeknél is. A nehezített takaró bevett eszköz ilyen terápiákban.

Forrás: mosaicweightedblanket.net

Egy nehezített paplan olyan, akár egy meleg ölelés – a testünkre nehezedő, puha súly segít ellazítani az idegrendszert és elősegíti a szerotonintermelést. Kifejezetten terápiás célra is gyártanak már nehezített takarókat; egy átlagos öleléstakaró műanyag gyöngyöket tartalmaz, és így 5-10 kilóval nehezebb, mint a többi. Számos weboldalról meg lehet rendelni ezeket. [Például innen.]