10-ből 9 sikeres diétázó megtartotta a súlyát ezzel a módszerrel

Borítókép: 10-ből 9 sikeres diétázó megtartotta a súlyát ezzel a módszerrel
Egy orvosi egyetemi kutatásból az derül ki, hogy aki ezt az egy dolgot megtette, az 90 százalékos valószínűséggel meg tudta tartani az alakját.

A fogyásnál már csak egy nehezebb van: az elért testtömeg megtartása. Különböző kutatások szerint száz fogyni vágyóból egy képes tartós (egy éven át vagy tovább tartó) eredményt elérni.

Az utóbbi időben nagy port kavart az Egyesült Államokban egy tanulmány, amely a The Biggest Loser című valóságshow egyik évadának résztvevőiről szólt. A reality show valójában fogyókúraverseny, amely során a szereplők 30-40 kiló súlyfeleslegtől szabadulnak meg. A tanulmányból kiderül, hogy 6 évvel a show adásba kerülése után mindannyian visszaszedték a leadott kilókat.

A Coloradói Egyetem orvosi karának kutatói egy diétaklub 65 ezer tagját figyelték éveken keresztül. Akik közülük legalább 3 éven keresztül kitartottak a klubtagságuk mellett, azoknak a 90 százaléka meg tudta tartani elért testtömegét. A tanulság az, hogy tudatosan kell hozzáállni a diétánkhoz azután is, hogy már sikerrel jártunk és folyamatos kommunikációban lenni „sorstársainkkal”. A most megjelent új tanulmány legalábbis azt állítja, hogy ez a súlymegtartás leghatékonyabb titka.

via