Pünkösd hétfőn extra program vár a Miniversumban!

Borítókép: Pünkösd hétfőn extra program vár a Miniversumban!
Guinness-rekord döntésükhöz rátok is szükség lesz!

Guinness rekord kísérlettel és fényfestéssel ünnepli második születésnapját a MINIVERSUM

Két évvel ezelőtti megnyitása óta az Andrássy úti MINIVERSUM Budapest egyik leglátogatottabb turista- és családi látványosságává vált. A május 16-ára, azaz pünkösd hétfőre eső évfordulón két világszinten egyedülálló eseményre is sor kerül.

Ezen a napon mutatkozik be a kiállítás egyik teljes termét beborító fényfestés és fényjáték, ami tudomásunk szerint példátlan a világon. 8 db projektor és a külön erre a célra telepített audiovizuális technika a terepasztalon és a terem falain folyamatos zenés animációt jelenít meg, benne éjszakai és nappali világot, hőlégballonos repülést, hulló csillagokat, sarki fényt, valamint a miniatűr világ fénypompába öltöztetett épületeit.

Május 16-án az "egy napon, egy helyen a legtöbb, fényképpel regisztrált kisvonat" Guinness-rekordját is szeretné a Miniversum a látogatók segítségével megdönteni, amin bármilyen játék vonattal, modellvasúttal, akár plüssel vagy tologatós fa kisvonattal részt lehet venni.

Pünkösd hétfőn a MINIVERSUM a benti termekből az utcára is kiköltözik: egész napos programok, köztük belvárosi kisvonatozás, aszfaltfestés, szerencsekerék, kézműves aktivitások és hasonlók várják a vendégeket.

Az Andrássy út 12. szám alatti Krausz-palotában 2014-ben felépült MINIVERSUM terepasztalain Magyarország nevezetességei elevenednek meg százszoros kicsinyítésben. A látványosság létrehozása 150 millió Ft-os befektetéssel, csaknem 10 hónapig tartott, ezalatt több mint 50 ember kapcsolódott be a munkákba. A terepasztalon 14 település, 600 épület, 1,2 km sínpálya, 100 folyamatosan mozgásban lévő vasúti szerelvény, működő közúti forgalom és kb. 5000 miniatűr figura kapott helyet. A mini világ egyes elemeit, jeleneteit a csaknem 100 interaktív nyomógomb, irányítópanel vagy érintőképernyő segítségével a látogatók irányíthatják. A MINIVERSUM évente több mint 100.000 látogatót vonz.