Megnéznéd A könyvelő című filmet? És ha Ben Affleck a főszereplő?

Borítókép: Megnéznéd A könyvelő című filmet? És ha Ben Affleck a főszereplő?
Ben Affleck egy szemüveges matekzsenit alakít, akit gyerekkorában csúfoltak az iskolában, és azóta sem változott sokat.

Az általános közvélekedés szerint a könyvelő szakma egyenlő az unalmas, könyökvédős, esetenként idegesítő alakkal, aki rosszul szabott öltönyében, illetve kosztümjében tolja végig az egyhangú munkaórákat, excel táblázatokkal és kiadási pénztárbizonylatokkal bíbelődve, és sokan közülük még élvezik is ezt, amit végképp nem értünk mi, földi halandók, akiknek legfőbb vágyunk, hogy egyáltalán ne kelljen értenünk, mi szerepel az adóbevallásunkban.

Szóval A könyvelő az egy bátor filmcímválasztás, az biztos.

Sajnos Ben Affleck nem ilyen könyvelőt játszik hasoncímű filmjében, hanem sokkal inkább egy túlságosan okos matekzsenit, akit gyerekként csúfoltak az iskolában, és most, felnőttként mindenért bosszút áll. Ugyanis egy Nagyon Veszélyes Bűnszervezetnek dolgozik, amíg be nem gyanúsítja a pénzügy-minisztérium bűnöldözési osztálya. Hovatovább Ben kénytelen bevállalni egy legális ügyfelet is, méghozzá egy robotikával foglalkozó céget, amelynek egyik könyvelője (a mindig csodálatos Anna Kendrick) hibát talált a gépezetben.

Forrás: warnerbros.co.uk

A könyvelő valamikor novemberben kerül a mozikba. A teaser előzetesben néhány másodperces képet kaphatunk Chris/Ben nehéz gyerekkoráról, amikor például a szülei szakemberhez viszik és megkérdezik, hogy „fog-e tudni valaha normális életet élni?”. „Definiálják a 'normális' szót” – jön a válasz.

Igaz is, itt az (első) előzetes, a háttérben a Radiohead kiváló, Everything In Its Right Place című dalával:

Kicsit sajnáljuk, hogy Ben Affleck nem számviteli politikát meg pénztárjelentést készít 128 percen keresztül, hanem gépfegyverrel rohangál, de hát A könyvelőt nem Tarr Béla rendezte.

(Lehetséges, hogy Ben is el akart játszani valami olyasmit, mint a haverja, Matt Damon a Good Will Huntingban?)

via