Egy apuka zsírkrétákat hasznosít újra, nem is akárhogy

Borítókép: Egy apuka zsírkrétákat hasznosít újra, nem is akárhogy
A zsírkréták második életükben boldogabbak, mint valaha!

Egy találékony San Franciscói apuka, Brian Ware zseniális ötlettel állt elő a rengeteg használt, csonka, kidobásra ítélt zsírkréta újrahasznosítására. Néhány évvel ezelőtt egy étteremben, ahol a gyerekeivel tartózkodott, észrevette, hogy a gyereksarokban található zsírkrétákat kidobják használat után. Ezért létrehozta a Crayon Initiative (Zsírkréta kezdeményezés) nevű szervezetet, amely használt zsírkrétákat hasznosít újra, majd gyerekkórházaknak kézbesíti őket. De ez még nem minden.

Bryan kezdeményezése felmérést készített, amelyből kiderült, hogy minden évben 34 tonna zsírkréta kerül a szemétbe Kaliforniában iskolákból és éttermekből.

Bryan ezért felhívott egy csomó iskolát és éttermet, hogy inkább adják neki a kidobásra ítélt zsírkrétákat.

Ezeket a zsírkrétákat aztán színek szerint szétválogatva beolvasztják,

...majd egy speciális szűrőn átöntik az ebből keletkező zsírkréta-masszát.

Az így keletkező zsírkréták vastagabbak lesznek, ezért könnyebben tudnak rajzolni vele azok a gyerekek, akik nem tudják használni a „hagyományos” zsírkrétákat, például mert betegek, fogyatékosak vagy egyszerűen még nagyon kicsik.

Az újrahasznosított zsírkrétákat kórházakba szállítják Kalifornia-szerte.

Mert Bryan is felismerte, amit már annyian, nevezetesen hogy a művészet, az alkotás vagy a firkálgatás (nevezze ki-ki ahogy akarja) terápiás hatással bír!

Itt olvashattok még többet a zsírkréta-projektről. Meg persze a Facebookon.

via