Így legyél tudatos vásárló lakásfelújításkor is!

Borítókép: Így legyél tudatos vásárló lakásfelújításkor is!
A színek mellett figyelj az összetevőkre is, pl. az egészségre káros formaldehidekre!

A lakásfelújításra sokan úgy gondolnak, mint költséges folyamatra, amit csak néhány évente engedhetnek meg maguknak. Pedig a festés ésszerű lakásfelújítási forma, főleg a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestékkel! Néhány jól átgondolt szempont alapján pedig időt és pénz takaríthatunk meg.

Forrás: Poli-Farbe Kft.

Sokan vagy alul, vagy túlbecslik a szükséges festékmennyiséget, amely a számla végösszegének szempontjából közel sem mindegy. Pontosan kiszámolhatjuk, mennyi festékre lesz szükségünk: ha minden falat egyesével kiszámolunk (magasság szorozva szélesség), majd összeadjuk az összes fal méretét. Ebből levonjuk a nyílászárók területét, így kapjuk meg az eredményt.

Forrás: Poli-Farbe Kft.

Ma már választhatunk olyan festékek közül is, amelyek nagyban megkönnyítik a munkát, csepegésmentes és egyrétegű tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték, így nem csak a festési munka egyszerűsödik, de a takarítás ideje is jelentősen csökken. Az üzletekben a választás előtt az egyik legfontosabb kérdés, hogy 1 liter festék hány négyzetméterre elegendő, vagyis mennyi a festék kiadóssága, és ezzel szemben mennyibe kerül 1 liter festék.

TUDTAD?
1. Ha félsz, hogy kevés lesz a festék, nyugodtan vehetsz egy tartalék dobozzal, ha bontatlan, a legtöbb boltban visszaveszik.
2. Ha mégis kevés lenne, semmi baj, hisz az előre bekevert színek teljesen azonosak, bármikor folytathatod a festést, bármikor javíthatod.

Forrás: Poli-Farbe Kft.

Nem érdemes a legolcsóbb, névtelen festéket választani, hiszen míg egy minőségi festékből akár 1, maximum 2 réteg is elegendő, addig egy alacsonyabb kategóriájú festékből előfordulhat, hogy 3-4 rétegre is szükség lehet.

A tudatos vásárlók szempontja lehet még a festék egészségre gyakorolt hatása is. Jó hír, hogy ma már létezik formaldehidmentes falfesték is (Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték), és a kellemetlen festékszagtól sem kell tartanunk felújítás közben, sőt a festékek illatosított változata miatt inkább kellemes illatot érezhetünk.

Érdemes tehát alaposan körbejárnunk a festékek kínálatát és a főbb szempontokat figyelembe venni. Bátran használjunk számológépet, és kérjünk szakszerű segítséget, így némi körültekintéssel akár több tízezer forintot spórolhatunk meg!

A sokszínű falfesték: http://www.polifarbe.hu/hu/platinum/poli-farbe-platinum-rio-egyretegu-belteri-falfestek-1

Tippekért, ötletkért és szakmai tanácsokért látogasson el a Poli-Farbe blogjára: http://blog.polifarbe.hu

Elbizonytalanodott? Kérdezze szakértőnket: https://www.facebook.com/szobafestoattila

Hol lehet beszerezni a szükséges festékeket, szerszámokat? Nézze meg itt: http://www.holvegyekfesteket.hu/