Lépj ki végre a komfortzónádból! Meglátod, megéri!

Lépj ki végre a komfortzónádból! Meglátod, megéri!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Hogy mi történik a komfortzónádon túl, az már csak rajtad áll! Egy dolgod van: megtenni az első lépést.

"Mi az a komfortzóna és mégis miért kéne, hogy kilépjek rajta? Hiszen benne van a nevében, hogy komfortos, tehát valamiért kényelmes számomra. Akkor meg minek kellene egyik percről a másikra búcsút intenem neki, és belevágnom valami ismeretlenbe? Különben is, mi lesz, ha valami olyan történik, amire nem számítok? Utálom az ismeretlent! A meglepetéseket is. Kivéve azokat, amikről tudom, hogy micsodák. Jó nekem így. Igaz, kevésbé kalandos az életem, mint ahogy régen elképzeltem, de megfelel: nekem ennyi jutott. Nem mindenki lehet hegymászó, vagy sztár egy tehetségkutatóban, és főnök sem. A lényeg, hogy valahogy legyen az ember. Mondjuk nem lehet semmi fél év Indiában, vagy egy távoli szigeten, mint ahogy a kollegám csinálta. De ő más mint én, ő sokkal..."

Kép
forrás: europress

Milyenebb?

Bátrabb? Vakmerőbb? Meggondolatlanabb? Szabadabb? Rámenősebb? Magának valóbb? Bevállalósabb? Fiatalabb? Kötetlenebb?

Ugyan dehogy!

A különbség annyi, hogy az illető nem fél. Nem fél szembenézni a változással. Nem fél megtenni az első lépést. Nem fél kicsit máshogy csinálni, mint eddig, vagy mint mások. A jutalma pedig egész egyszerűen a céljainak, vágyainak elérése, megvalósítása. Persze hülyeség lenne azt gondolni, hogy ennyivel el lehet intézni. Hiszen attól, hogy megteszem az első lépést valami felé, még nem válik valóra a vágyam, - nagyon is meg kell érte dolgoznom -, mindössze közelebb leszek ahhoz az emberhez, akiként úgy sejtem, jól tudnám érzeni magam. Mert a „mi lenne ha” önmagában nem old meg semmit, nem mutat a jövőbe és nem generál változást sem. Ahhoz, hogy változzanak körülöttünk a dolgok, hogy fejlődjünk az életünkben, hogy tanuljunk, meg kell tanulnunk nyitottnak, befogadónak és akcióra késznek lenni.

Kép
forrás: europress

Mondhatnátok, hogy az élethez sokszor szerencse is kell, nem csak tenni akarás, és biztosan sokszor be is igazolódik ez a gondolat. De ha nincs mellette egy állandó proaktív, kezdeményező jelenlét, akkor a szerencsét sem mindig sikerül meglovagolni.

Épp ezért kell mindig naprakésznek lenni, nyitni az új lehetőségek felé és nem meghúzni magunkat az árnyékban, ha épp közel kerülhetnénk a tűzhöz. Mert mindenki a saját élete filmjét vágja és rendezi, csak rajta múlik, hogy miben és mikor vállal főszerepet.

És hogy miről ismerheted fel, ha régóta a komfortzónádban ragadtál? Mi sem egyszerűbb ennél: figyeld magadat, a külvilágra való reakcióidat, véleményeidet, gondolataidat!

- Mit csinálnál akkor, ha bármit megtehetnél? Hova költöznél, mivel foglalkoznál? Ki lennél?

- Hogyan képzelted gyerekként a felnőtt énedet? Mi valósult meg belőle, és mi nem? Van olyan, amit bánsz, hogy nem úgy alakult, ahogy vágytál rá?

- Sokszor fontolgatod az életmódváltást, karrierváltást, esetleg lakhely váltást?

- Magadban irigykedsz másokra, akiknek valamiből jobb, érdekesebb, izgalmasabb jutott, de nem vagy biztos benne, hogy neked is menne, ha hirtelen megtehetnéd?

- Úgy érzed több van benned, mint amit eddig kihoztál magadból, de nem mersz változtatni, csak kivársz. Már régóta, de valójában nem is tudod mire.

- Haragszol a világra, de közben elfogadod, amiben élsz, ahelyett, hogy tennél ellene. Olyan mondatokkal bizonygatod az igazadat, hogy „egy ember úgysem képes nagy dolgokon változtatni.”

Kép
forrás: europress

Gondolj csak bele, ha ez mind így lenne, akkor nem lenne kinek a helyébe képzelned magad, hanem mindenki csak élethosszig sopánkodna! A világ pedig nagyjából megállna a fejlődésben. Tehát a probléma, vagy még inkább a feladat magaddal kapcsolatos: MERNI KELL VÁLTOZTATNI, MERNI KELL LÉPNI, MERNI KELL BEENGEDNI AZ ÚJAT!

Utána kell menni a lehetőségeknek, és nem csak álmodozni a lehetséges jobb időkről. IGEN-t kell mondani olyan dolgokra, amiktől eddig tartottál, vagy féltél. Akármiért.

Meg kell tenned magadnak azt a szívességet, hogy megpróbálod, és minden követ meg kell mozgatnod azért, hogy sikered legyen abban, amit elterveztél!

Szóval,

-ha például úgy érzed jó főnök lennél, tegyél érte: tanulj, képezd magad, vegyél részt megmérettetéseken, láttasd magad a munkahelyeden,merj felszólalni a saját érdekedben!

-ha titkon tetszik valaki, akkor tegyél érte, hogy észre vegye: kommunikálj nyíltan, állj elé, küldj neki üzenetet, hívd meg egy kávéra. Bármi is legyen a lépésed kimenetele, később nyugodt lehetsz, hogy legalább megpróbáltad!

-ha tényleg látni akarod a római Colosseumot, nem csak képeken nézegetni, tegyél érte: járj utána az utazási lehetőségeknek, keress olcsó ajánlatokat, szerezz útitársakat; kelj útnak egyedül, ahogy még sosem; vállalj plusz munkát a költőpénzhez!

Olvasd el ezt is!

A lényeg, hogy mutasd meg magadnak, hogy képes vagy rá!

A kényelmi zónánkban, a saját magunk által megalkotott kis zugunkban ugyan bujkálhatunk életünk végéig is, de nem érdemes! Hiszen ha így teszünk, épp arról maradunk le, ami a leglényegesebb: a való életről, a számtalan elénk táruló lehetőségről.

Ha még többet olvasnál a komfortzónáról, és az abból való kizökkenésről, kattints ide!

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

A 18 éves Emma González az igazi Katniss Everdeen?

Az éhezők viadala fiktív hősnőjéhez hasonlítják a gimnazista lányt, aki profi politikusokat megszégyenítő beszédével talán örökre megváltoztatta az amerikai közéletet a floridai iskolai lövöldözés utáni tüntetésen.

A barátnőim segítettek át a gyászon - nekik köszönhetem, hogy még lélegezem

"Én semmit nem várok a barátaimtól, csak azt, hogy mellettem legyenek. Nem várom, hogy tanácsot adjanak, sajnálkozzanak, vagy velem sírjanak. Hiszen ez nem az ő életük." - Anikó története.

Végre! II. Erzsébet minden eddiginél komolyabban veszi a környezetvédelmet, hála országos haverjának, David Attenborough-nak

A Buckhingham-palota új intézkedéssorozatban tiltotta ki a szívószálakat és a műanyag palackokat a királyi ingatlanokból, s a kőkemény intézkedés mögött állítólag maga a 92. évét taposó királynő áll.

Ha ezt a két ételt együtt eszed, biztos, hogy sokkal gyorsabb lesz az anyagcseréd!

Ha gyorsabb anyagcserére vágysz, érdemes kipróbálnod!

2 hónapja nem rágom a körmöm: így jutottam el idáig

"Nem terveztem felhagyni a körömrágással, de aztán egyik nap ránéztem a kezeimre és azt kérdeztem magamtól: hát normális vagyok én?"

Ezért kellene mindig tartanod egy citromot az éjjeliszekrényeden

Meglepő hatása van ennek a gyümölcsnek!

Napi horoszkóp február 19.: a Rákok optimizmusukkal oldják meg a kialakult helyzetet, a Mérlegek változásra vágynak

A hét első napjára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft