5 frissítő limonádé, ami százszor izgalmasabb, mint az alaprecept

limonádé,limonádé alaprecept Forrás: Getty images
Nincs is jobb a rekkenő hőségben, mint lazítani és közben elszürcsölgetni egy hűsítő italt. És ha már hűsítésről és frissítésről beszélünk, akkor az szomjoltók képzeletbeli dobogóján egyértelműen a limonádé a tuti befutó. Persze nem akármilyen limonádé!

Most felejtsd el az agyoncukrozott mesterséges üdítőket, sőt azt a limonádénak nevezett dolgot is, amihez csak vizet, bolti citromlevet és rengeteg cukrot adsz. Ha valóban frissítő, ízletes és izgalmas italra vágysz, készíts el az alábbi limonádéreceptek egyikét. De először is nézzük miből áll az igazi limonádé alapreceptje!

Sajnos az alaprecepttel nem sokan bajlódnak, pedig egyrészt nem sok idő elkészíteni, másrészt baromira megéri a fáradtságot. Az igazi klasszikus limonádéhoz igazi citrom kifacsart levére, vízre és cukorszirupra van szükség. Azért érdemes sziruppal és nem sima kristálycukorral készíteni, mert így jobban oldódik ez az édesítő a limonádéban. De ha azt az időt is megspórolnád, amíg felfőzöl egy kis szirupot, akkor legalább használj mézet, juharszirupot vagy egyéb édesítőt. Hidd el, ezekkel sokkal finomabb lesz a végeredmény.

limonádé,limonádé alaprecept
Forrás: pinterest
Limonádérecepteket a galériára kattintva találsz!

Limonádé alaprecept

Elkészítése: adj egy csésze vízhez egy csésze cukrot, majd főzd addig, míg sűrű szirupot nem kapsz. Amíg hűl, facsard ki 3-4 citrom levét, majd add hozzá a hideg sziruphoz. Öntsd fel 1-1,5 liter vízzel.

Ez már önmagában is nagyon finom szomjoltó lenne, de hogy ne und meg egyhamar, hogy kényeztethesd a családodat, vagy csak lenyűgözd a barátaidat, próbáld ki a most következő 5 limonádérecept egyikét, vagy sorban az összeset.

A limonádét készítheted sima- vagy szénsavas vízzel, sőt felnőttek számára némi alkohollal is megbolondíthatod és persze egyik esetben se feledkezz meg egy jó adag jégről!

De, hogy mivel turbózhatod fel az egyszerű limonádét? A galériára kattintva találsz 5 szuper receptet!