Salátawrap – a legegészségesebb gabonamentes megoldás

Borítókép: Salátawrap – a legegészségesebb gabonamentes megoldás Forrás: europress
Végy néhány salátalevelet és tekerj beléjük csirkehúst, sajtot, sült vagy nyers zöldségeket, fűszereket, bármit, amihez csak kedved szottyan!

Az a jó a diétázásban vagy a kímélő étrendben, hogy ezek követése során újabb és újabb kreatív megoldásokra kényszerülünk, amikről aztán kiderül, hogy finomabbak, mint hittük. A salátawrap az elmúlt egy-két év egyik slágerreceptje az egészséges életmód hívei körében. Vég nélkül variálható ízbombáról beszélünk, amelyet ugyanolyan változatosan lehet megtölteni, mint egy hagyományos búza- vagy kukoricalisztből készült wrapet. Íme egy recept, de továbbiaknak csak a fantáziátok szabhat határt:

Elkészítési idő: 10 perc
1 személyre
Muffaletta szendvics salátalevélbe tekerve
Hozzávalók
  • 30 g főtt pulykamellfilé (kockákra vágva)
  • 1 paradicsom
  • néhány szelet uborka
  • 30 g provolone sajt
  • 1 ek mustár (cukormentes)
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 2 nagy salátalevél

A pulykamellkockákat, a felszeletelt paradicsomot, uborkát és sajtot rátesszük az egyik salátalevél közepére, meglocsoljuk olívaolajjal és mustárral, feltekerjük a salátalevelet. A kész művet egy másik salátalevélbe csomagoljuk, hogy elejét vegyük a csöpögésnek. Kész!