14+1 tárgy az otthonodban, amit másra is használhatsz

14+1 tárgy az otthonodban, amit másra is használhatsz
Forrás: Pinterest

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Akár mindennap ott van a kezed ügyében, akár a fiókban kallódik már évek óta, szinte minden tárgy kaphat új feladatot, és újra hasznossá válik.

Konyha

1. A Tic Tac cukorka doboza mint fűszertartó.Jó például egy erdei kiránduláshoz vagy piknikhez, ahol csak kisebb mennyiségre lesz szükség.

2. Alumíniumfóliából tölcsér.Pillanatok alatt elkészülhetsz a hajtogatással, ha nincs kéznél igazi tölcsér. Több rétegből csináld.

3. Két fémtállal fokhagymát hámozni – ha nagyobb mennyiség kell: Az egyikbe tegyél pár marok fokhagymagerezdet, majd fedd le a másikkal, és jó erősen rázogasd egy darabig, minden irányba. Utána dörzsöld össze a tenyereddel a gerezdeket, mintha mosnál, és könnyedén leválik a héjuk.

4. Gyertya és hagyma: Hagymaszeletelés közben kevésbé potyognak az ember könnyei, ha gyertyát éget a vágódeszka mellett.

,tárgyak újrahasznosítása,papírtörlő újrahasznosítás,gyertya újrahasznosítás,vállfa újrahasznosítás,koszorú újrahasznosítás,

5. Konzervdobozból sütőforma. Mert így is lehet. Csak vigyázz, mert könnyen átforrósodnak.

,tárgyak újrahasznosítása,papírtörlő újrahasznosítás,gyertya újrahasznosítás,vállfa újrahasznosítás,koszorú újrahasznosítás,

Gardrób

6. Csipesz a vállfán.Az ujjatlan ruhák mellé csíptess a vállfára egy-egy csipeszt. Így már nem fognak tudni lecsúszkálni a földre.

,tárgyak újrahasznosítása,papírtörlő újrahasznosítás,gyertya újrahasznosítás,vállfa újrahasznosítás,koszorú újrahasznosítás,

7. Vállfa, a kendők őre.A kendőidet kösd fel egy vállfára, és így akaszd fel a gardróbban egy fogasra.


8. Gyertya és cipzár.Ha a cipzár akadozik, ne rángasd vagy erőltesd, in- kább óvatosan dörzsöld be egy gyertyával mindkét felén a fogakat – máris könnyedén felfut a húzója.

,tárgyak újrahasznosítása,papírtörlő újrahasznosítás,gyertya újrahasznosítás,vállfa újrahasznosítás,koszorú újrahasznosítás,

9. Papírtörlő gyűrődés ellen.Ki szeret vasalni utazás alatt? Tegyél a bőröndbe a ruháid közé szépen kisimítva papírtörlőket, és láss csodát: a ruhák nem fognak összegyűrődni az úton.

Olvasd el ezt is!

Fürdőszoba

10. Tortatál a fürdőszobában.Miért ne? Egy kis luxus: a talpas tortatálad pazar dekorációja lehet a fürdőszobádnak, ha szépen csomagolt szappanokat vagy natúr szappandarabokat helyezel rá, de tarthatsz benne tiszta kéztörlőket, kiállíthatod rajta a mutatósabb parfümjeidet és tárolhatsz benne ékszereket is.

Nappali

,tárgyak újrahasznosítása,papírtörlő újrahasznosítás,gyertya újrahasznosítás,vállfa újrahasznosítás,koszorú újrahasznosítás,

11. Üreges gyertyatartó, mécsestartó. Használd alkalmi vázának. Vágd rövidre a virág szárát és tölts vizet a gyertyatartóba.

Olvasd el ezt is!

12. Koszorú, a varrófiók rendőre. A kamrában kallódó koszorúalapra tekerj fel mindent, ami a ókban rendszeresen kibomlik, kibogozhatatlan szörnyeteget képezve a varrócuccaid között: szalagokat, bugyigumit, tépőzárat, kötözőt, cipzárt. Rögzítsd egy kis csipesszel a végét,

,tárgyak újrahasznosítása,papírtörlő újrahasznosítás,gyertya újrahasznosítás,vállfa újrahasznosítás,koszorú újrahasznosítás,

és már tekerheted is mellé a következő darabot. A koszorúba beszúrhatod a tűidet is, és ami igazi öröm: az egész évben itt-ott felbukkanó, március 14-ére nyomtalanul eltűnő kokárdákat.


13. Képeslap könyvjelzőnek.Sajnálod kidobni a régi képeslapjaidat Amikor olvasni kezdesz egy könyvet, tegyél bele egy képet a kedvenceid közül – és hagyd is benne, ha befejezted. Nincs ennél olcsóbb, egyszerűbb és kedvesebb könyvjelző, és a képek tárolása is megoldva.

14. Csipesz mint zsinórrögzítő. Ha a guta megüt az örökösen összebogozódó mobilos fülhallgatódtól, tegyél rá egy pici csipeszt. Amikor nem használod a fülhallgatót, tekerd fel, és rögzítsd vele.

+1. Az iratcsipesz számtalan dologra használható; nézzétek meg ezt a rendkívül frappáns videót:

Ezt az egy dolgot mindenképpen meg kell tenned a bőröddel, ha leesik a hó

A bőröd meg fogja köszönni neked, rövid- és hosszútávon egyaránt.

Gyász: 37 évesen elhunyt Fábián Juli énekesnő

Juli nyáron jelentette be, hogy ideiglenesen visszavonul, mert a gyógyulására kell koncentrálnia.

Téged sosem érintett a bullying? Nézd meg ezt a szenvedélyes videót és máshogyan fogod gondolni!

Ne görgess tovább: ez a téma annál jóval többet ér, minthogy máris elengedd!

8 minimál manikűrötlet karácsonyra

Egy ilyen minimál lakkal nemcsak az ünnepeket, hanem még az első néhány munkanapot is kibírhatod az újévben.

Nagyvárosban élsz, sokat dolgozol, stressznek vagy kitéve? Ha bármelyik igaz rád, így tarts kényeztető bőrpihentetést az ünnepek alatt

Hagyd a bőrödet is ünnepelni! Ilyen trükkökkel pihentetheted a rohanós hétköznapok után.

Az Oscar-jelölés előszobájában a Testről és lélekről – érdekesen alakul a mezőny

Enyedi Ildikó az egyetlen női rendező a kilenc döntős között.

Csak szeretetből érdemes – Interjú Korpás Krisztinával

19, 16, 9 – három fiú. Nem szerepelnek pletykalapokban, és az apjuk, Tilla sztársága miatt sose lennének hajlandóak kamera elé állni, de az anyjuk kedvéért most igent mondtak. Interjú az Éva január–februári lapszámából.

Barna foltok jelentek meg az arcodon? Tudd meg, mi állhat a hátterében, és mit tehetsz ellene – 5 tipp

Előfordult már, hogy barna foltokat, ráncokat vagy más bőrhibákat vettél észre az arcbőrödön? Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor azonnal cselekedned kell – el is mondjuk, hogy miért és mit tegyél.

Zöld út az egészséghez: a zöld turmixok 6 előnye + 3 szuper recept

Ha a gyors méregtelenítés és a jobb közérzet a cél, válassz egy jó zöld turmixot!

3 húsétel mennyei salátával az ünnepi asztalra

Nem kell lemondanod a finom húsételekről az ünnepek alatt sem! Készíts hozzájuk ízletes salátákat, így tedd könyedebbé a fogásokat!

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft