6 rossz beidegződés, ami a boldogulásod útjában áll

6 rossz beidegződés, ami a boldogulásod útjában áll

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Neked soha semmi nem jön össze? Bármibe fogsz, eleve kudarcra van ítélve? Csak a túlélésre játszol? Ha helyre teszed a fejedben az alábbiakat, legalább te magad nem fogsz többé a saját sikered, boldogságod útjában állni!

Biztosan számtalanszor hallottad már, talán unod is, sőt, irritál, mégis, mint minden közhelyben, ebben is ott rejtőzik az igazság: Fejben dől el! A te fejedben. Ahhoz, hogy jobbra forduljanak a dolgaid, a hozzáállásodon, viselkedéseden, gondolkodásmódodon kell változtatni. Persze, van, hogy minden, de tényleg minden és mindenki ellened van, balszerencse balszerencsét követ, de még akkor is... a megfelelő attitűddel a legmélyebb gödörből is ki lehet mászni. Ugye te is ismersz olyanokat, akiknek sikerült? Na ugye! Olvass tovább, nézz magadba, döntsd el, hajlamos vagy-e az alábbiakra, és ha igen, mostantól tudatosan próbáld kerülni ezeket a rejtett csapdákat a gondolkodásodban. És figyelj a pozitív változás jeleire!

1. Mindenáron arra törekszel, hogy másoknak megfelelj
Ha tudod magadról, hogy érdemes vagy mások szeretetére, megbecsülésére, tiszteletére, döntéseidet és tetteidet nem a megfelelési vágy fogja irányítani. A kényszeres megfelelni akarás gyakran még a legmagasabb pozíciókat betöltő embereknél is gondot okoz: mindenki azt akarja, hogy szeressék, hisz csak úgy érzi magát biztonságban a világban. Építsd fel, támogasd meg és erősítsd saját önértékelésed – ha az rendben van, akkor tudsz igazán adni a közösségnek úgy, hogy azt te sem áldozatként éled meg.

2. Túl sok negatív gondolatod van
Gyakran hajlamosak vagyonk túlanalizálni dolgokat, egészen addig, amíg aztán már olyanokat is beleátunk, amiknek semmi közük nincs hozzá. Például ha a főnökünk elutasítja a javaslatunkat vagy visszaküldi az ötletünket átgondolásra, mi rögtön arra gyanakszunk, hogy haragszik ránk, hogy valamilyen személyes sérelem miatt utasított el bennünket. Ettől negatív gondolatspirálba keveredünk, amiből nehéz kievéckélni, és amitől megint csak az önbizalmunk, önbecsülésünk szenved csorbát. Ezeken a rossz beidegződéseken muszáj változtatnunk ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni. Vedd a dolgokat annak, amik – ne tulajdoníts se több se kevesebb jelentőséget nekik.

Olvasd el ezt is!


3. A félelmeid irányítanak
A félelem természetes érzelem, velejárója mindannyiunk életének. Van, aki viszonylag jól megtanulja kezelni, és van, aki sosem fog tudni felülkerekedni rajta. Ahhoz, hogy a lehető legjobban irányítani tudjuk az életünket, tudatosítanunk kell magunkban a félelmeinket, meg kell küzdenünk, le kell tudnunk számolni velük. Legyen az bármi: kudarctól, magánytól, stb. való félelem – amint átengeded ennek a kontrollt, máris a bukás felé vezető útra léptél.

4. Telezsúfolod a napjaidat
Sajnos sokunkra jellemző, hogy akkor érezzük magunkat fontosnak és sikeresnek, ha a határidőnaplónk tele van teendőkkel, találkozókkal, programokkal. Ha sok dolgunk van, nincs időnk befele figyelni, így nem is kell foglalkoznunk azokkal a problémáinkkal, amikkel kellemetlen szembenézni. Ám így önmagunkkal szúrunk ki a legjobban, saját hatékonyságunkat szabotáljuk, rossz esetben addig feszítjük a húrt, amíg el nem érünk tűrőképességünk határáig. Sokszor csak akkor vagyunk hajlandók visszavenni vagy leállni, ha valami nagyon rossz történik velünk: komoly betegség, súlyos gondok a gyerekkel vagy ha elhagy a kedvesünk, stb.
Nem győzzük hangsúlyozni: a leghatékonyabbak, legsikeresebbek akkor lehetsz, ha harmóniában vagy önmagaddal, van időd feltöltődni és nem akkor, ha mérgezett egérként szaladgálsz egyik mítingről a másikra.

Olvasd el ezt is!

5. Összemosod a határokat
Ne feledd: ha nemet mondasz valakinek, valamire, az tulajdonképpen azt jelenti, önmagadnak mondasz igent. Alakíts ki és tarts fenn jól láthatóan kirajzolt határokat a munkahelyeden – de a magánéletedben is. Ne légy elutasító, ne légy önző, de ne légy áldozat sem, az örök lúzer, akit bármikor, bármire lehet ugrasztani. Ugyanígy az is fontos, hogy ne mosd össze a barátságot a munkaviszonnyal – és ha egy mód van rá, a szerelmet se nagyon.

6. Nem mondod ki azt, amire gondolsz
Ha ezen múlik a haladás, az egyről a kettőre jutás, egy projekt sikeressége, minden esetben mondd ki, amire gondolsz, még akkor is, ha ezzel esetleg megbánthatsz másokat. A körülírás nem elég, és az sem megoldás, hogy másoktól várod, hogy megmondják helyetted a frankót. Ne félj a hibázástól, tévedéstől se – ez mindig benne van a pakliban, és minden mellényúlással tanulsz is valamit!

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Jobb mint az eredeti: így néznek ki a poptörténelem legmenőbb albumborítói macskákkal

Nevettél ma már? Nálunk "Cica Turner" viszi a pálmát, de azért Sinéad O'Connor se kutya! Szó szerint nem.

A helyes bortárolás legfontosabb szabályai

Ha hosszabb tárolásra alkalmas bor kerül a birtokunkba, különösen fontos a megfelelő tárolási körülmények helyes megválasztása.

Mi lett veled Nicole? A színésznőre nem lehet ráismerni a legfrissebb fotóin

És ez most nem egy plasztikai baleset! Az instyle.hu híradása.

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt!

Nézd meg, hogyan működik a jövő terhességi tesztje!

Régen használati tárgy, ma újrahasznosított műtárgy. Mi az? Nem fogod elhinni

Valami, ami karácsonykor akár a nappalidat is díszítheti.

A leghatékonyabb trükk, hogy könnyebben felkelj reggel akkor is, ha kint még sötét van

Alvásszakértők szerint egyetlen szempontot kell felismernünk, hogy ne kómázzunk hosszú percekig már napfelkelte előtt. Vagy után.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft