Olaszország legdinamikusabban fejlődő prémium tésztamárkája

Borítókép: Olaszország legdinamikusabban fejlődő prémium tésztamárkája
LaMolisana – hozzáértés, hagyomány, lelkiismeretes munka és a minőség iránti elkötelezettség az, ami immár négy generáció óta jellemez bennünket. Számunkra vásárlóink elégedettsége a legfontosabb, ezért dolgozunk már több mint 100 éve.

Hívogató szín, elragadó íz világ, gyönyörű formák és bársonyos felület. Egy szóval: igazi olasz remekmű. Kizárólag a legjobb vidékekről származó durumbúzafajták összeválogatásával, extra finom őrlési technikával előállított durumliszt és ásványi sókban gazdag, tiszta, hegyi forrásvíz felhasználásával készül. A négyféle búzából készített tészták alacsony hőmérsékletű, hagyományosan lassú szárítási folyamaton mennek keresztül, melynek eredménye az enyhén édes íz és a gyönyörű halványsárga szín. Ráadásul a kiváló minőségű alapanyagoknak köszönhetően 14% fehérjét tartalmaznak a tésztapiacon szokásos 12% fehérjetartalommal szemben. Hogy a magasabb fehérje tartalom miért lényeges? Mert a tészta valódi ízét a fehérje adja!
A kiváló minőségű gabonafehérje a tészta szilárdságáért és rugalmasságáért is felel. Ennek köszönhető, hogy képes a tészta megtartani alakját a főzés során, és tányérunkra az olasz éttermekből ismert al dente minőségű tészta kerül.


A legtöbb tésztagyártó teflon nyomóformát használ, amellyel a gyártási mennyiséget ugyan növelni tudja, de a tészta felülete sima lesz. Ezzel szemben a LaMolisana termékek hagyományos bronz nyomóformán készülnek – így téve porózussá a tészta felületét. Ez a lassabb, valódi odafigyelést igénylő technika a titka annak, hogy a legtöbb piacon lévő tésztával ellentétben, a szósz vagy a mártás nem folyik le róla, így téve még élvezetesebbé az étkezést.


A La Molisana integrált előállítási lánccal rendelkezik, amellyel biztosítjuk a fogyasztók számára a termék nyomon követhetőségét, a gabonaföldtől egészen a kész tésztáig.

Európa legnagyobb kapacitású gabonatároló silóival rendelkezünk, ahonnan malmaikba szállítjuk át a búzaszemeket. Ezután a finom durumliszt pedig a gyártósorunkon kapja meg a tészta végső formáját és csomagolását, így kínálva állandó minőséget a fogyasztóinknak.
LaMolisana – a mediterrán étrend elkötelezett támogatója.