Életem legmeghökkentőbb karácsonya

Életem legmeghökkentőbb karácsonya
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

B

Bevállalnál két kisgyereket karácsony délután csupán 20 percre, hogy segíts a szüleinek? Csak egy rövid vendégségről van szó, és neked köszönhetően tényleg a Jézuska fogja hozni a karácsonyfát meg az ajándékokat… legalábbis hozzájuk. Íme, a legviccesebb karácsonyom!

Megtörtént eset: pár éve megkért a szomszéd család, hogy hadd jöhessen át hozzánk két kisgyermekük december 24-én röpke 20 percre. Remek, legalább együtt díszítjük a fát, ajánlottam anyukának, mert nálunk a karácsonyfa feldíszítése a fiam születése óta kihagyhatatlan közös tevékenység. Ó, inkább ne, hangzott a válasz, hiszen pont az a lényeg, hogy náluk a Jézuska hoz mindent, a fát is meg az ajándékokat. A kérés jogos, gondoltam, sok helyen így megy ez, a gyerekeket valahova száműzni kell karácsony napján. Itt pedig az apuka erejére is szükség volt, mert a fa behozatala az erkélyről többemberes mulatságnak tűnt.

,karácsony olasz módra,karácsony vicces történet,életem legviccesebb karácsonya,karácsony igaz történet,

A mi fánk tehát maradt a padláson, a két kicsi pedig nálunk landolt, igaz, később, mint ahogy megbeszéltük. A menetrend így csúszott, de sebaj, gondoltam, 20 percet kibírunk, s még minden belefér a délutánba a párom esti fellépéséig.

,karácsony olasz módra,karácsony vicces történet,életem legviccesebb karácsonya,karácsony igaz történet,

Aztán a 20 percből… összesen majdnem 3 óra lett. Olyanok voltunk, mint egy olasz család: a mindig fülig érő szájú, de most kissé megszeppent kisfiú még csak kúszott-mászott, és állandóan figyelni kellett rá. A cserfes, huncut kislány egyfolytában az én nagyfiamat bosszantotta. Egyke fiamat ez viszont idegesítette, de ő meg folyamatosan a legkisebbet óvta mindentől… én pedig a végére kezdtem megbolondulni.

Közben ment az idő. Nálunk még se karácsonyfa, se vacsi, viszont ketyegett az óra, és a férjemnek közeledett az indulás időpontja. Mit tegyek? Menjek át, jelezzem, hogy nekünk is dolgunk van? A pasim végül, hogy megpróbálja lekötni mindhárom kölök figyelmét, elkezdett nekik gitározni.

,karácsony olasz módra,karácsony vicces történet,életem legviccesebb karácsonya,karácsony igaz történet,

Már javában őrlődtem a tanácstalanság miatt, amikor végre megszólalt a csengő… és megjelent apuka! A kezében bébiétellel. Meg kell etetni a kicsit. Nálunk. Először is tehát kanalanként belediktálta az apróságba az ebédet. Aztán sok könyörgéssel rávette a makacs kislányt, hogy menjen el a mosdóba. Végre eljött az indulás pillanata! Hittem én.

Újabb váratlan programpont következett: a kiscipő feladása a járni sem tudó manóra. Miután közös erővel, negyedórás küzdelemmel felhúztuk a legkisebbre a cipőjét, a család elindult. Nem haza: mint kiderült, kocsikázni.

,karácsony olasz módra,karácsony vicces történet,életem legviccesebb karácsonya,karácsony igaz történet,

Fellélegeztünk. Hajrá! Ekkor a konyhaasztalra tévedt a tekintetem: nálunk maradt a kissrác evőkanala. Fogtam, felvittem hozzájuk. Az ajtó kitárult… és a legszebb karácsonyi birodalom fogadott, sejtelmes fényekkel, gyönyörűen feldíszített fenyővel és anyukával, aki még csinosítgatott ezt-azt.

,karácsony olasz módra,karácsony vicces történet,életem legviccesebb karácsonya,karácsony igaz történet,

Lerohantam a lakásunkba, és levezényeltem életünk leggyorsabb karácsonyát. Amíg én főztem, a többiek a fát díszítették. A kaja persze a legegyszerűbben elkészíthető volt, de még így is belefért az időbe a közös vacsora meg egy kis játék.

,karácsony olasz módra,karácsony vicces történet,életem legviccesebb karácsonya,karácsony igaz történet,

Azóta is imádom őket… de ezt a napot nem felejtem el. Olyan volt, mintha egy olasz filmbe csöppentem volna!

Te mit tettél volna a szerző helyében? Írd meg nekünk emailben vagy kommentben.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Jobb mint az eredeti: így néznek ki a poptörténelem legmenőbb albumborítói macskákkal

Nevettél ma már? Nálunk "Cica Turner" viszi a pálmát, de azért Sinéad O'Connor se kutya! Szó szerint nem.

A helyes bortárolás legfontosabb szabályai

Ha hosszabb tárolásra alkalmas bor kerül a birtokunkba, különösen fontos a megfelelő tárolási körülmények helyes megválasztása.

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt!

Nézd meg, hogyan működik a jövő terhességi tesztje!

Régen használati tárgy, ma újrahasznosított műtárgy. Mi az? Nem fogod elhinni

Valami, ami karácsonykor akár a nappalidat is díszítheti.

A leghatékonyabb trükk, hogy könnyebben felkelj reggel akkor is, ha kint még sötét van

Alvásszakértők szerint egyetlen szempontot kell felismernünk, hogy ne kómázzunk hosszú percekig már napfelkelte előtt. Vagy után.

Itt vannak a 2018-as Golden Globe-jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg-film Tom Hanks és Meryl Streep főszereplésével, a furcsa című Három óriásplakát Ebbing határában, valamint A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely a kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.

5 tuti tipp, amivel akár órákra is lefoglalhatod a gyereket

Ezeket szerencsére benn is lehet játszani és csak fél szemmel kell rájuk nézned közben.

Fél Hollywood a kissrác védelmére kelt, akit bullyingoltak az iskolában az orra miatt! „Engem is csúfoltak, csak én nem voltam ilyen bátor”

Az amerikai kisfiú könnyek között érvel az iskolai bántalmazás ellen – még egy sziklát is megindítana, nem hogy Katy Perry-t.

6 film, amit meg kell nézned szakítás után

Néha épp egy filmre van szükségünk ahhoz, hogy kicsit megkönnyebbüljön a lelkünk ilyenkor!

6 szokás, amivel minden évben meg tudom előzni, hogy felszaladjon rám pár kiló az ünnepek alatt

Csengőszó, meghittség, ellenállhatatlan mézeskalács-illat – kinek van kedve ilyenkor a fitnesz-szempontokra gondolni? Nos nekem sincs, ezért olyan egészséges karácsonyi szokásokat vezettem be, amelyeken gondolkodnom sem kell. És évről évre működik! Figyeljetek!

7+1 utolsó pillanatos, ámde nagyon is személyre szóló karácsonyi ajándékötlet

Csak azért, mert te is azok közé tartozol (hozzánk hasonlóan), akik az utolsó pillanatban szerzik be az ajándékokat, még lehet az eredmény személyes figyelmesség, amiből a megajándékozott pontosan tudni fogja, hogy gondoltál rá.

13 laza szülő, aki rájött, hogy jobb könnyedén kezelni az életet

Amíg mást már kitör a frász, addig ők halál nyugodtan veszik az akadályokat.

Az éves előfizetés mellé most LIMITÁLT InStyle X FUTUREAL pulóver jár!
Borító

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft