Heti horoszkóp: december 21. – december 27.

Heti horoszkóp: december 21. – december 27.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A Mérleg nagy lépésre készül - vajon lesz mersze majd meglépni azt?

KOS
(Március 21. – április 20.)

Karácsony közeledtével te semmi másra nem tudsz gondolni, mint Rá, az új kapcsolatra, amiben annyi, de annyi fantasztikus lehetőség rejtőzik. Mivel még igen friss a dolog, gondban vagy az ajándékvásárlással– javasoljuk, hogy kérj segítséget közös ismerősötöktől, az sem baj, ha nem vagytok túl jóban, meg fogja érteni és segíteni fog. Azért a nagy lángolások közepette a családodat se hanyagold, elvégre velük töltöd az ünnepet. Figyelj rájuk is, és ne vidd túlzásba a szerelmedről való áradozást, hidd el, egy idő után ez iszonyú fársztó, főleg ha szingli tesó, unokabáty, nagynéni, stb. is van a közvetlen környezetedben.


BIKA
(Április 21. – május 21.)

Az ünnepek alatt mindig előjön az anyagias éned: megveszed a szuperebbnél szuperebb ajándékokat, majd elbizonytalanodsz és mindet meg akarod tartani magadnak. El a kezekkel a csilli-villi szépségektől: gondolj csak bele, mekkora öröm lesz nézni mások örömét. Mivel sikerült úgy intézned, hogy a héten már nem kell dolgoznod, átadhatod magad a kedvenc időtöltésednek és kedvedre csinosíthatod, díszítheted a lakásod. Ha nem egyedül laksz, kérünk, vedd figyelembe a többiek ízlését, óhajait is, és ne vidd túlzásba a cicomát!

IKREK
(Május 22. – június 21.)

Ebben az időszakban akarva-akaratlanul is erőt vesz rajtad a mélabú, előjönnek a régi, kellemetlen emlékek, vagy ha ezek nem, hát a világban lakozó sok-sok fájdalom láttán, hallatán keseredsz neki az életnek. Oké, rendben, értjük, hogy éned egyik jól rejtegetett része a szentimentalizmus, de egy nekibúsult, alkoholgőzös esténél többet nem szabad ebben az állapotban töltened. Hallgass csöpögős karácsonyi dalokat, nézegesd a szebbnél-szebb ünnepi kirakatokat, esetleg tedd be a lejátszóba az Igazából szerelmet és add át magad a karácsony szépségének.

RÁK
(Június 22. – július 22.)

Azonnal állj le! Már így is bőven erődön felül teljesítesz, nem tudsz száz felé szakadni, bizonyos dolgokat el kell engedned. Na és, ha nem ragyog a szekrény teteje a tisztaságtól?! A karácsony nem a maratoni takarításról és a végeláthatatlan sütésről, főzésről kell, hogy szóljon (csak akkor, ha épp ehhez van kedved, illetve van rá bőséggel időd). Ha neked 23-án még a munkahelyeden kell teljesíteni, senki nem várja el tőled, hogy otthon is minden tip-top legyen – kérdezd csak meg a kedvesed, ha nem hiszed!

OROSZLÁN
(Július 23. – augusztus 22.)

Felőröl a bizonytalanság, nem tudod, hányadán állsz azzal a pasival, aki – most legalábbis azt érzed – életed szerelme lehetne. Ne nyomulj, adj neki teret, hagyd őt élni, ha elég esze van, és tudja is azt használni, visszajön magától. Ha nem, te hamarosan úgyis túl leszel rajta (elvégre oroszlán vagy, hosszú távon – nagyon helyesen – te magad vagy önmagadnak a legfontosabb), ő pedig majd bánkódhat utánad akkor, amikor már túl késő. Kuckózz be, készíts magadnak forralt bort és bambuld a tévét vagy olvass – a lényeg, hogy ne gondolkozz túl sokat!


SZŰZ
(Augusztus 23. – szeptember 23.)

Az utóbbi időben nem igazán engedtél teret a benned élő művésznek, és ez most megbosszulja magát. Ha elfojtod a vágyaidat, érzelmeidet, könnyen megbetegedsz: az idegrendszered nem a legerősebb és a háborgó lelked fizikai tüneteket produkál. Engedd el a kevésbé fontos feladataidat, és a két ünnep közötti időt töltsd valami olyasmivel, ami igazán örömet szerez neked és amiből töltekezhetsz. Lehet, hogy már egy hosszú séta a természetben és néhány szuper fotó készítése is csodákat művel majd a hangulatoddal és az egészségeddel.

MÉRLEG
(Szeptember 24. – október 23.)

Azt tervezed, a következő évben megléped azt, amit eddig nem mertél, de mindig is vágytál rá. Legyen akkor ez az újévi fogadalmad és tégy meg mindent azért, hogy valóra váltsd az álmaidat. Biztosan lesznek olyanok körülötted, akik őrültségnek tartják a dolgot, de ne hagyd, hogy eltántorítsanak tőle, se könyörgéssel, se fenyegetéssel. A te életed, a döntéseiddel neked kell együtt élni, és ha másokat nem bántasz, senkinek semmi köze a terveidhez. Kézzel fogható ajándékok helyett kérheted azt is a szeretteidtől, hogy maximálisan támogassanak a tervedben.

SKORPIÓ
(Október 24. – november 22.)

Amerre csak nézel, mindenfelé kisgyerekekkel, bébikkel találkozol, mintha a barátaid összesküdtek volna ellened és eldöntötték volna, hogy egyszerre alapítanak családot, kizárólag csak a te bosszantásodra. Nyugi, nem így történt, és a rád nehezedő nyomást csak képzeled. Ha nem érzed magad még késznek a gyermekvállalásra, nincs gond – majd eljön annak is az ideje, a párod meg fogja érteni. Semmiről nem maradtok le, bőven van még rá időtök. Különben is, most már kölcsön gyerekre bármikor szert tehetsz.


NYILAS
(November 23. – december 21.)

Bánt a lelkiismeret, amiért nem játszol nyílt lapokkal: más valakiről álmodozol, de közben azért még magad mellett tartod az aktuális kedvesedet, biztos ami tuti alapon. Pedig ő is érzi már, hogy valami nincs rendben, és neked is egyre nehezebb lesz színlelni. Ne félj az egyedülléttől – ne tarts fenn egy nem működő kapcsolatot csak azért, hogy ne kelljen egyedül ünnepelned. Legyen az a karácsonyi ajándékod – bármennyire kegyetlennek is hangzik ez most -, hogy bevallod az igazat és hagyod őt elmenni.

BAK
(December 22. – január 20.)

Azok a fránya anyagiak mindig bekavarnak, ráadásul pont most, az ünnepek alatt maradsz (már megint) pénz nélkül... Sajnos nem ígérhetjük, hogy a jövő év jobban indul, pénz szempontjából az első pár hónap igencsak kínkeserves lesz. Ha kölcsön akarsz kérni, előtte mérlegelj, és csak azt a minimális összeget kérd el, amiről tudod, hogy képes leszel visszafizetni. Jó természetednek és találékonyságodnak köszönhetően nem hagyod, hogy a gondok rányomják a bélyegüket a karácsonyra, gondoskodni fogsz róla, hogy mindenki jól érezze magát. Bizony, sokan példát vehetnének rólad!

VÍZÖNTŐ
(Január 21. – február 19.)

Az ünnepi asztal nem lehet elég díszes, a Jézuska nem lehet elég gazdag, a karácsonyfa elég nagy, a vendégsereg eléggé boldog: a karácsonyban csúcsosodik ki a nagyzási hóbortod, amin minden évben jót mosolyognak a családtagjaid. Mivel nagyon szeretnek téged, belemennek a játékba, de vigyázz, ne feszítsd túl a húrt, és ne feszítsd meg őket az elvárásaiddal. És ne nézz ferde szemmel arra, aki nem veszi fel a szmokingját szenteste tiszteletére...


HALAK
(Február 20. – március 20.)

Az új év a tanulásról fog szólni, már most rettegsz, ha eszedbe jutnak a januárban rád váró kihívások. Pedig fölösleges izgulnod, most az egyszer próbáld megállni, és ne parázz időnek előtte, fölöslegesen. Olyasvalamire vágysz karácsonykor, amit senkinek nem mertél elárulni, ám valaki mégis belelátott a gondolataidba és meglep vele. Örülj, és ne azon töprengj, hogy honnan szerzett pénzt erre az ajándékra az illető. Lassan az előkészületek végére érsz és lenyugszol, add át magad az ünnep hangulatának és érezd jól magad!

Hogy érdemes választani: állami, vagy magánkórházban szüljünk?

Sorra vettük a legfontosabb szempontokat, hogyan érdemes szülészetet, kórházat választani.

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Annyi ételt vásárolj, amennyit meg is eszel – Tippek az élelmiszerpazarlás ellen

Én ugyan soha nem éltem pazarló életet, de pár éve még inkább figyelek arra, miből mennyit vásárolok és használok fel. Ezzel a tudatos gondolkodással te is sokat tehetsz magadért, a bolygóért, sőt rengeteg pénzt is spórolhatsz. Talán még egy adag lelkiismeret-furdalástól is megkímélheted magad. Tegyünk együtt az élelmiszerpazarlás ellen!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft