A lányom nem érti, miért nem látogatja meg az apja karácsonykor

A lányom nem érti, miért nem látogatja meg az apja karácsonykor
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

L

Levél a "Jézuskának" egy nőtől, aki karácsony előtt ráébredt, hogy teljesen egyedül van. Aki csak magára számíthat, hogy felnevelje a kislányát. És aki végre felfedezte magában az erőt, amivel végig tudja csinálni.

Karácsonyhoz közeledve egy olyan levelet osztok most meg veletek, amelynek megírását nemrég egy coaching folyamat során kértem Timitől, az ügyfelemtől. A kezdetben ironikus hozzáállásból, mint az a sorokból is kitűnik, a végére komoly önvallomás, mi több, igencsak önmotiváló levélke született. Az írásban szereplő neveket megváltoztattam, miután Timi szíves beleegyezését adta a levél közzétételéhez.


„Kedves Jézuska! (Vagy bárki, akinek módjában áll megteremteni a rendet!)


Nem tudom, milyen gyakran kapsz az enyémhez hasonló „depis” levelet, de az szinte biztos, hogy benne lennék a top5-ben! Azt hiszem, annak örülnék a legjobban, ha tényleg úgy lenne, ahogy gyerekként gondoltam, hogy ki sem kell mondjam mire vágyom, hiszen te minden gondolatomat kívülről fújod! Nyilván kitaláltad már, hogy az elmúlt években eléggé elvesztettem a beléd vetett hitemet, de így van ez a legtöbb felnőttel, nem igaz? Most mégis azt kívánom, bárcsak léteznél és segítenél helyrepofozni az életünket. A mi karácsonyunk idén sem lesz felhőtlen, ahogy tavaly sem volt, amikor Lucával ketten maradtunk, mert az apukája úgy döntött, ezentúl azzal a nővel díszíti a fát, akiről négy évig elfelejtett nekem említést tenni. Szóval tavaly még csak megvoltunk valahogy, de ahogy Luca szépen nődögél, egyre nehezebben értetem meg vele, miért nem jön meglátogatni őt az apja. Igen, és éppen ez a neheze. Minden áldott nap felvenni a mosolyt és a pókerarcot, hogy rajtam a legkevésbé se lehessen észrevenni ezt a mérhetetlen űrt, és az igazságtalanul okozott fájdalmat. Nem csak a saját démonjaimmal küzdök meg minden áldott nap, hanem igyekszem egy kislányét is elhessegetni, hogy olyan gyerekkort teremtsek neki, ami így apa nélkül talán lehetetlen. Kevés a segítség és még kevesebb a támasz. A szégyenről, amit sokak szerint alaptalanul érzek, pedig kár is szót ejteni. A lényeg, hogy itt ragadtam. A lelkem legmélyebb bugyrában, ahonnan csak néhány órára sikerül kirángatnia egy-egy barátnak. Mondd meg kérlek, miről álmodik minden nő, amikor megtalálja az „igazinak” vélt valakit? Szerelem, szép ház, esküvő, gyerek, nagy család, esetleg kutya…? BOLDOGSÁG. Én elhittem, hogy nekünk ez mind megvolt. Mert tényleg úgy éreztem. Persze szép lassan megértettem, hogy egy kapcsolat végéért sosem csak az egyik fél a felelős. Milliószor lepörgettem magamban minden egyes képkockát, arról, hogy mik voltak az én hibáim. És elhiheted, most már vannak köztük újak is: olyanok, amikről azóta elhittem, hogy rosszul tettem.


De a lényeg, amiért írok:
A hosszú, fájó hónapok, a sok-sok megaláztatás után lassan kezdek ráébredni, hogy mi mindenre képes vagyok. Az erő, ami nap, mint nap hullámvasútként száguld át rajtam, még mindig élteti bennem a reményt, hogy egyszer majd sokkal jobb lesz, ha keményen odateszem magam. Én, egyedül. Ezért úgy döntöttem, idén karácsonykor még többet kérek belőle. Tőled, vagy magamtól, végülis ahogy tetszik! Azt kérem, hogy legyek kitartó, türelmes és olyan jó anya, amilyet szinte el sem tudok képzelni! Azt is kérem, hogy töretlenül képes legyek bízni önmagamban és az ösztöneimben, ha másban most épp nem is tudok. Szükségem van akaraterőre is, hogy jövőre végig tudjam csinálni a válást anélkül, hogy újra és újra meginognék, és, hogy képes legyek továbbra is csendben tolerálni a férjem kitöréseit. Szükségem van arra, hogy a barátaim továbbra is meglássák azt az álruha mögé rejtőzött embert, akit régóta ismernek és kedvelnek. De ha túlzónak érzed ezt a rengeteg kívánságot, akkor hadd kérjek csak egyetlenegyet: engedd, hogy a kislányom szeretete örökre táplálja bennem a lelket!

Köszönettel, Timi ”


Fontos, hogy még a legnagyobb erőfeszítések árán is, de mindig képesek legyünk továbblépni. Kiutat, motivációt keresni és persze idővel, ha lehet megbocsátani. Ha ismersz valakit, akinek elkélne egy kis bátorítás, vagy segítség, igyekezz legjobb tudásod szerint mellette lenni! Ez utóbbihoz találsz némi útmutatót itt, a blogomon is.

A cikk szerzője life coach. Ide kattintva léphetsz vele kapcsolatba.

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Jobb mint az eredeti: így néznek ki a poptörténelem legmenőbb albumborítói macskákkal

Nevettél ma már? Nálunk "Cica Turner" viszi a pálmát, de azért Sinéad O'Connor se kutya! Szó szerint nem.

A helyes bortárolás legfontosabb szabályai

Ha hosszabb tárolásra alkalmas bor kerül a birtokunkba, különösen fontos a megfelelő tárolási körülmények helyes megválasztása.

Mi lett veled Nicole? A színésznőre nem lehet ráismerni a legfrissebb fotóin

És ez most nem egy plasztikai baleset! Az instyle.hu híradása.

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt!

Nézd meg, hogyan működik a jövő terhességi tesztje!

Régen használati tárgy, ma újrahasznosított műtárgy. Mi az? Nem fogod elhinni

Valami, ami karácsonykor akár a nappalidat is díszítheti.

A leghatékonyabb trükk, hogy könnyebben felkelj reggel akkor is, ha kint még sötét van

Alvásszakértők szerint egyetlen szempontot kell felismernünk, hogy ne kómázzunk hosszú percekig már napfelkelte előtt. Vagy után.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft