Böjte Csaba atya és Kárász Róbert a hetedik „Life goes on” Gála magyar díjazottai

Böjte Csaba atya és Kárász Róbert a hetedik „Life goes on” Gála magyar díjazottai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A „Life goes on” nemzetközi jótékonysági Gála idén hetedik alkalommal, november 7-én került megrendezésre a bécsi Városházán.

Idén két magyar díjazottja is volt a rangos eseménynek. Böjte Csaba atya az életmű kategóriában, Kárász Róbert (TV2) pedig a társadalmi felelősségvállalás kategóriában vehette át a Tara díjat.

2015. november 7-én, ismét hat olyan kimagasló egyéniségeket díjaztak, akik tetteikkel példaképek lehetnek embertársaik számára. Az évente megrendezésre kerülő Gála keretében olyan személyeket tüntetnek ki, akiket bár az élet kemény megpróbáltatásoknak tett ki, talpra állásukkal, pozitív gondolkodásukkal vagy szeretetteljes cselekedeteikkel, embertársaikat segítő önzetlen tevékenységükkel példaképeinkké váltak. A díjat minden év novemberében hat kategóriában osztják ki: sport, művészet, kultúra, társadalmi felelősségvállalás, bátorság, és életműdíj kategóriákban.

A jótékonysági gála házigazdái maguk az alapítók voltak, Dörfler-Antal Emese Ausztriában élő, magyar származású volt gyorskorcsolyázó olimpikon és Christian Rijavec freestyle síbajnok, többszörös világkupa győztes.

Idén az életmű díjat Herta Margarete Habsburg-Lothringen és Sandor Habsburg-Lothringen adta át, a majdnem 500 fős vendégsereg között köszöntötték Jozef Bulva világhírű zongoraművészt, Tomoko Mayeda Hirata japán hegedű virtuózt és Joshua Sinclair hollywoodi producer-rendezőt is. Magyarországot díszvendégként képviselte Benedek Tibor és felesége, valamint Zsédenyi Adrienn és férje. Zséda a népszerű osztrák művészek mellett egy dallal is megörvendeztette a közönséget. A magyar díszvendégek szállításáról a Skoda Magyarország gondoskodott, akik az új Skoda Superb autókkal álltak a Gála rendelkezésére.

Böjte Csaba atya életművének üzenete, hogy mindig van remény, és nincs leküzdhetetlen élethelyzet.

Böjte Atya édesanyja súlyos betegsége miatt nem tudott személyesen jelen lenni, ezért a díjat első örökbefogadott gyermeke Sándor, illetve az Atya által létrehozott gyermekkórus tagjai vették át.
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa több mint 20 éve létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása, oktatása. Mára tevékenységét nemcsak Erdélyben, Romániában és Magyarországon, de az egész világon elismerik. Szilárdan hisz abban, hogy világunkat csak a szeretet, a jóság képes szabaddá tenni.
Kárász Róbert kiemelte, hogy erre a díjra azért is nagyon büszke, mert az elismerésen keresztül az általa kezdeményezett „Ezer Lámpás Éjszakája” kampány, illetve a „Fogadj Örökbe Egy Macit” Alapítvány reflektorfénybe kerül az országhatárokon túl is, így lehetőséget teremt arra, hogy programjai el tudjanak indulni az Európai Unió más országaiban is, akár elsőként Ausztriában.
Kárász Róbert, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány megálmodója. Az Alapítványt a Nemzet Színészével, Törőcsik Marival hozták létre, hogy munkahely-teremtéssel támogassák a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját. Maci aukcióikkal 2012 óta hívják fel a figyelmet a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási arányának növelésének fontosságára. Az Alapítvány 2015. december 3-án, a Fogyatékossággal Élők Világnapján az 5. jótékonysági Maci-aukcióval mutatja be az első “Fogadj Örökbe Egy Macit” mozit, kávéházat és kulturális-művészeti központot, a Vörösmarty-t, ahol fogyatékossággal élők számára biztosítanak munkahelyet, segítve ezzel önálló életvitelüket, a társadalomba való beilleszkedésüket.
Az „Ezer Lámpás Éjszakája” program 2011-ben indult útjára, középpontjában az eltűnt gyermekek állnak. Az Alapítvány célja, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel minél hatékonyabb módon felhívja a társadalom figyelmét az aggasztó jelenségre, miszerint évente 10-12 ezer gyermek eltűnését jelentik be, melyből 90-100 gyermek soha nem kerül elő, továbbá segítséget nyújtson a gyermekek felkutatásában.
A „Life goes on” alapítvány és a Tara-Díj célja, hogy segítse azokat az embereket, akik a saját tragédiájuk után újból talpra álltak, akik küzdelemből, kitartásból és emberségből az Őket ért csapás ellenére is jelesre vizsgáztak. Büszke vagyok arra, hogy két olyan honfitársam is a díjazottak között van, akik már hosszú évek óta önzetlenül segítik ezeket az embereket. Hiszem, hogy példamutatásukkal, pozitív életszemléletükkel és tenni akarásukkal példát mutathatnak mindenkinek. – nyilatkozta Dörfler-Antal Emese.
Emese ruháit a gála eseményre Léber Barbara magyar divattervező és La Hong Nhut Ausztriában élő dél-vietnámi származású haute-couture tervező készítették.
A Gála megszervezéséért és lebonyolításáért is egy magyar cég, a Lime Creative felelt. Az eseményen Magyarország 8 borrégiója is bemutatkozhatott a régiók legkiválóbb borain keresztül, a WineCreative csapatának segítségével. A Gálán az aláfestő zenét a Magyarországról meghívott Why Not Music Band biztosította.

Csak szeretetből érdemes – Interjú Korpás Krisztinával

19, 16, 9 – három fiú. Nem szerepelnek pletykalapokban, és az apjuk, Tilla sztársága miatt sose lennének hajlandóak kamera elé állni, de az anyjuk kedvéért most igent mondtak. Interjú az Éva január–februári lapszámából.

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Jobb mint az eredeti: így néznek ki a poptörténelem legmenőbb albumborítói macskákkal

Nevettél ma már? Nálunk "Cica Turner" viszi a pálmát, de azért Sinéad O'Connor se kutya! Szó szerint nem.

A helyes bortárolás legfontosabb szabályai

Ha hosszabb tárolásra alkalmas bor kerül a birtokunkba, különösen fontos a megfelelő tárolási körülmények helyes megválasztása.

Mi lett veled Nicole? A színésznőre nem lehet ráismerni a legfrissebb fotóin

És ez most nem egy plasztikai baleset! Az instyle.hu híradása.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft