8 arra utaló jel, hogy megrekedt az életed és 8 tipp, hogy miként változtass rajta

8 arra utaló jel, hogy megrekedt az életed és 8 tipp, hogy miként változtass rajta
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A coach nem köntörfalaz, egyenesen a szemünkbe mondja, hogy a homokba dugjuk a fejünket és félünk a változástól. De megoldási lehetőséget is ajánl.

Sajnos rengetegen vannak úgy, akik egyre inkább úgy érzik, nem tartanak sehova. Vannak, akik idővel maguktól is szembesülnek a ténnyel, hogy napról napra élnek, nincs víziójuk, nincs jövőképük. De akadnak olyanok is, akik egyszerűen csak elvannak, mint a befőtt és észre sem veszik, hogy életük folyója ma már inkább csak állóvíz. Következzen néhány intő jel, amelyet ha te is tapasztalsz, érdemes lesz „nagyvizitet” tartanod magaddal kapcsolatban.


1) Ugyanazt a munkát végzed legalább öt éve, amiben már nem tudsz sem fejlődni, sem kiteljesedni. Nulla jövőkép. Rendben vagy vele, hogy neked ez jutott, és különben is félsz, hogy elveszíted.

• Tipp: Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi az, ami itt tart valójában? Mitől félsz? Mire van szükséged, amit ez a munka jelenleg megad neked? Válaszold meg ezeket a kérdéseket és gondold át, mi az a „több”, amire még ezen felül vágynál! Milyen módon tudnád a többet elérni, megszerezni? Nem biztos, hogy munkahelyet kell váltanod, lehet, hogy egy új pozíció is elég lenne hozzá, hogy kicsit felpezsdülj. A jó jövőkép 3 ismérvéről ebben a cikkben olvashatsz.

Olvasd el ezt is!


2) Évek óta nincs állandó párkapcsolatod, mert nem ismerkedsz; vagy senki nem „illett eddig a képbe”.

• Tipp: Vizsgáld meg a körülményeket! Mik azok a félelmek, amik visszatartanak az ismerkedéstől? Mik a valós igényeid? Ezek az igények tényleg helyénvalók? Esetleg már az apróbb hibáktól is megijedsz? Attól félsz, hogy valaki felborítja a jól kialakított, kényelmes életedet? Olyan nem létezik, hogy tökéletes. Az emberek hosszú hónapok, évek munkája során csiszolódnak egymáshoz. Mindig lesznek olyan személyes, megszokott dolgok, amin változtatni kell annak érdekében, hogy működjön egy párkapcsolat. Azért, hogy valakivel közös nevezőre juss, és egyenrangú félként, boldog és tartós kapcsolatot tudj kialakítani, muszáj kidugnod a fejed a komfortzónádból.


3) Utálsz belegondolni, hogy mi lesz majd 5, 10, 15, 20 év múlva. Nem álmodozol, azt vallod: „lesz, ami lesz”.

• Tipp: Mivel rendre elhiteted magaddal, hogy minden jó úgy, ahogy most van; ezért nem foglalkozol a jövőddel. Majd lesz valahogy, nem? Így lehet, hogy nem. Ahelyett, hogy a homokba dugod a fejed, nézz szembe a tényekkel, még akkor is, ha rossz érzés bevallanod magadnak az igazságot! Nyiss az újra, keress lehetőségeket, olyan dolgokat, amik kicsit is érdekelnek, vagy megmozgatják a fantáziád! Külföldre utaznál, vagy van egy jó hobbid, amivel szívesen foglalkoznál hivatásként? Mire vársz még? Most zajlik az életed, mikor valósítod meg azt a sok mindent, ha nem most?


4) Még harminc-egynéhány évesen is a szüleid mondják meg, hogyan élj.

gif

• Tipp: Rá kell ébredned, hogy ez már a te életed, neked kell átvenni az irányítást! Meghallgathatod, megköszönheted, sőt el is fogadhatod a tanácsaikat, de fontos, hogy legyen saját elképzelésed, véleményed, ami alapján cselekszel. Nem kell kizárólag azokhoz a sémákhoz, mintákhoz ragaszkodni, amiket otthon láttál! (Például, attól, mert édesapád halk szavú és sosem volt a társaság szószólója, te még lehetsz az a saját barátaid körében.) Figyelj rá, hogy melyek azok a tulajdonságaid, amik hátráltatnak és dolgozz rajtuk! Tudatosítsd és erősítsd magadban a jó képességeidet, ezzel hosszútávon nagyobb önbizalomra tehetsz szert!


5) Apropó: önbizalom! Ja, hogy az a béka feneke alatt van? Nem vagy elég szép, vagy okos? Esetleg nem vagy elég jó valamihez? Ha sok gondolatod kezdődik a „nem vagyok elég”-gel, ott érdemes alaposan megnézni az okokat.

gif

• Tipp: Mindenkinek más hozza meg az önbizalmát. Találd meg, miben vagy jó, mivel tudsz kitűnni, dicsekedni! Tudás, képesség, akarat, kitartás, teljesítmény, segítőkészség… mind-mind felemelhet a magasba, csak rájuk kell találnod magadban. Arról, hogy hogyan tápláld az önbizalmad, a blogomon is olvashatsz.


6) Csak megszokásból vagy együtt valakivel, mert úgy érzed, úgysem találnál jobbat. A kifogások általában a következők:

# félsz egyedül maradni;
# attól tartasz, hogy ennyi idősen már úgysem kellesz senkinek;
# „de hát egész rendes velem”;
# „a barátaim, a családom már úgy megszokták”;
# úgy érzed, néhány plusz kilóval már szégyenkeznél egy új ember előtt;
# nem akarod kidobni az elmúlt éveket az ablakon;
# különben is együtt laktok, akkor új helyre kéne költöznöd;
# vissza kéne adnod az eljegyzési gyűrűt, és aztán mindenki erről pletykálna a hátad mögött;
# „mi lesz szegény másikkal”.
És még hosszasan sorolhatnám.
• Tipp: Egyszer élünk. Ha nem akarsz idős korodban úgy visszatekinteni magadra, mint az „így is lehetett volna” gondolatok emberére, akkor lépj túl a jelenlegi korlátaidon és tedd meg magadért, hogy változtatsz! A változás nem rossz dolog, egyszerűen csak új és ismeretlen. Mindenkinek vannak félelmei, de azok legyőzésével vezethet az út egy minőségibb, vágyottabb élet felé. Sosem késő kilépni egy kapcsolatból! Ne foglalkozz azzal, mások mit gondolnak, csak úgy cselekedj, ahogy neked jó!


7)Mindig te távozol elsőként a céges vagy baráti bulikról, holott semmi és senki nem vár otthon.

Tipikus esete annak, hogy kialakítottál magadnak egy belső kis világot, egy védőburkot, ahova a legbiztosabb visszahúzódni. Ebbe a magadnak kreált „minipoliszba”, vagy más néven komfortzónába sosem jön hívatlan vendég és itt megvannak az íratlan szabályok is, amiket kedvedre alakíthatsz.
• Tipp: Feszegesd egy kicsit a határaidat, mondj igent olyan dolgokra, amiktől tartasz, vagy amihez általában nincs kedved! Csak így kerülhet újdonság az életedbe, hogy szépen lassan hagyod őket befolyni a réseken, amiket a magad elé tartott pajzson hagytál. Menj társaságba, ne te távozz elsőként, küzdd le a korán rád törő álmosságot egy-egy buli alkalmával! Mégis mit fogsz mesélni az unokáidnak, ha valójában nem történik veled semmi?


8)Félsz, hogy kudarcot vallasz. Belefognál ugyan új dolgokba, de mindig visszatart az az érzés, hogy mi lesz, ha valami nem sikerül?

• Tipp: Mégis mit hozhat magával egy kudarc élmény? Egy tanulságot az élettől, egy lehetőséget, hogy újragondold a dolgot. Figyelmeztetés, hogy valami nem működött jól, de legközelebb csináld jobban. Mindig, mindenből képesek vagyunk felállni, csak el kell hinnünk magunkról. Menj inspiráló közegbe, beszélgess olyanokkal, akik nem féltek meglépni valami nagyobb dolgot, gyűjts motivációt, töltsd fel az erőforrásaidat! Mindenhol érnek váratlan dolgok, meglepetések, amire nem vagyunk felkészülve. De pontosan ezek azok a dolgok, amelyek segítségével mi magunk is állandóan fejlődünk, változunk, többek leszünk. Ne fordíts hátat a céljaidnak a félelem kedvéért! Légy úrrá rajtuk, tanuld meg kezelni őket, és az első sikerek után már biztos nem akarsz visszatáncolni!


Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hogy változtass az életeden
, ne habozz felkeresni egy coachot, pszichológust, életviteli tanácsadót, vagy mentálhigiénés szakembert, aki segíthet megtalálni a számodra megfelelő utat a fejlődéshez.

Hányféleképp alázhatnak meg minket, csak mert nők vagyunk? Itt van hét...

Több mint egy évvel a metoo forradalom kirobbanása után még mindig ki vagyunk téve a tipikus módon lesajnáló megjegyzéseknek és bánásmódnak, csak mert nőnek születtünk. Eléggé unjuk már.

A Victoria's Secret kap hideget-meleget, mégsem hajlandók plus size modelleket szerepeltetni a show-jukban

A marketingigazgató azt nyilatkozta a Vogue-nak, hogy a plus size és a transznemű modellek „nem férnek bele a show álomvilágába”. És most áll a bál.

Időspórolós trükkök, amik felpörgetik a konyhai feladatokat – VIDEÓ

A most következő videóban olyan trükköket szeretnénk bemutatni neked, amelyek nem csak megkönnyítik majd a konyhai tennivalóidat, de még időt is spórolhatsz velük.

Céline Dion is felszállt a gendersemleges gyerekdivat nevű expresszvonatra

Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő divatkollekciót mutatott be, amelynek minden darabját fiúk és lányok is felvehetik az elképzelések szerint.

Nevelhetetlenek – interjú Nyáry Krisztiánnal és lányaival, Lucával és Lizával

Az is kiderül, hogyan boldogul a háromfősre apadt család négy évvel a lányok édesanyja halála után. Olvass bele a decemberi Éva magazinban megjelent interjúba!

Mitől fél a férfi? A 8 leggyakoribb ok

A férfi nem félhet semmitől – ezért fél irracionálisan, szűkölő magányban. A mindenekfelett álló legnagyobb férfipara pedig az, hogy mindez kitudódik. Tudatában lévén annak, hogy lehetetlen vállalkozás arról kérdezni férfiakat, hogy mitől félnek a legjobban, azt kérdeztük meg néhányuktól, mitől fél – szerintük – a többi férfi. Így már egész értékelhető válaszokat sikerült összegyűjtenünk. Íme a 8 legnagyobb mumus.

A gyerekek irányítják az életünket egy-két napon át

Pontosabban hát… ez mindig így van, nemde? Igen ám, de most konkrétan fordított nap is kezdődik november 19-én és 20-án: gyerekek veszik át a felnőtt szerepeket a reptéren, a rendőrségen, a könyvtárban, a vasútnál és az újságok szerkesztőségeiben is. Például a mi kiadónkban.

Napi horoszkóp november 18.: a Skorpiók komoly elhatározásra jutnak, a Halaknak bátorságra van szükségük

A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmas üzeneteket tartogatnak számodra, ne hagyd ki tehát a horoszkópodat!

Miért nincsenek a klasszikus irodalomban független, erős nők?

Irodalmár vagyok, szerkesztő, költő. A napjaim jelentős részét szövegek és könyvek között töltöm, így a soknál egy picit többet olvasok. Napok óta foglalkoztat azonban egy kérdés, amire sehogy sem tudok megnyugtató választ találni. Olyan magyar és világirodalmi női karaktereket kerestem, akik egyedül élnek, nem folyton férfiakról beszélnek, és mindemellett köszönik szépen, igen jól vannak.

Napi horoszkóp november 17.: a Szüzek érdekes tapasztalatokat szerezhetnek, a Halak igazi csapatjátékosok

Hétvégén is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz ismét izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Miért vinnéd haza a nejlont? 6 budapesti bolt, ahol kimérve és/vagy ökotudatosan szerezhetsz be bármit, ami az otthonodba kell

Manapság a csapból is a bolygónk ősellenségeinkről: a nejlonzacskókról, PET-palackokról és egyéb nem lebomló, a ránk és környezetünkre káros anyagokról olvashatunk. Azonban sajnos továbbra sem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen rossz irányba halad a fogyasztói társadalom.

15 állítás, amitől felrobban az agyad (pedig egytől egyig igaz)

Elsőre nem fogod elhinni őket, de ha belegondolsz, mindegyikről ki fog derülni, hogy valójában igazak.

Napi horoszkóp november 16.: a Bikák váratlan helyzetbe kerülnek, a Rákoknak komoly ügyben kell állást foglalniuk

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Megjelent a decemberi Éva, nézz bele!

Nyáry Krisztián és lányai rendkívül figyelemre méltó interjút adtak nekünk, és ez még nem minden. A decemberi Éva már az újságárusoknál!

3 terület, amire a szülői minta különösen nagy hatással van

Amikor gyerekvállalásra kerül a sor, mindkét félnek vannak elképzelései arról, hogy milyen példát mutat majd a csemetének, milyen elveket szeretne átadni és miket kerül el nagy ívben. Merthogy az otthonról hozott impulzusok bizony meghatározó szerepet töltenek be az életünkben.

Fuss Bátran! - Pécsi közösségi futás egy jó ügyért

Több pécsi szervezet fogott össze annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos futásra. November végén pedig közösségi eseményt szerveznek.

Tudjuk már kinek adnánk az Oscart! Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animáció – nálunk mindent visz!

November 15-től vetítik a mozik Milorad Krstić szlovén származású filmrendező Ruben Brandt, a gyűjtő című filmjét. Ott voltunk a sajtóvetítésen és most elmesélem, miért nem érdemes kihagyni ezt a lenyűgöző alkotást!

Lassan, de biztosan, avagy igenis le tudsz fogyni 5-7 kilót 2 hónap alatt (és meg is tudod tartani) - 5 tipp

Ez a két hónap akkor is eltelik, ha nem programozod be tudatosan az életmódodat – úgyhogy akár bele is vághatsz! Megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg attól a néhány makacs, lerázhatatlannak tűnő kilónyi súlyfeleslegtől.

Kövess minket

ÉVA MAGAZIN 10 LAPSZÁM

Csak 3475 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem