8 arra utaló jel, hogy megrekedt az életed és 8 tipp, hogy miként változtass rajta

8 arra utaló jel, hogy megrekedt az életed és 8 tipp, hogy miként változtass rajta
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A coach nem köntörfalaz, egyenesen a szemünkbe mondja, hogy a homokba dugjuk a fejünket és félünk a változástól. De megoldási lehetőséget is ajánl.

Sajnos rengetegen vannak úgy, akik egyre inkább úgy érzik, nem tartanak sehova. Vannak, akik idővel maguktól is szembesülnek a ténnyel, hogy napról napra élnek, nincs víziójuk, nincs jövőképük. De akadnak olyanok is, akik egyszerűen csak elvannak, mint a befőtt és észre sem veszik, hogy életük folyója ma már inkább csak állóvíz. Következzen néhány intő jel, amelyet ha te is tapasztalsz, érdemes lesz „nagyvizitet” tartanod magaddal kapcsolatban.


1) Ugyanazt a munkát végzed legalább öt éve, amiben már nem tudsz sem fejlődni, sem kiteljesedni. Nulla jövőkép. Rendben vagy vele, hogy neked ez jutott, és különben is félsz, hogy elveszíted.

• Tipp: Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi az, ami itt tart valójában? Mitől félsz? Mire van szükséged, amit ez a munka jelenleg megad neked? Válaszold meg ezeket a kérdéseket és gondold át, mi az a „több”, amire még ezen felül vágynál! Milyen módon tudnád a többet elérni, megszerezni? Nem biztos, hogy munkahelyet kell váltanod, lehet, hogy egy új pozíció is elég lenne hozzá, hogy kicsit felpezsdülj. A jó jövőkép 3 ismérvéről ebben a cikkben olvashatsz.

Olvasd el ezt is!


2) Évek óta nincs állandó párkapcsolatod, mert nem ismerkedsz; vagy senki nem „illett eddig a képbe”.

• Tipp: Vizsgáld meg a körülményeket! Mik azok a félelmek, amik visszatartanak az ismerkedéstől? Mik a valós igényeid? Ezek az igények tényleg helyénvalók? Esetleg már az apróbb hibáktól is megijedsz? Attól félsz, hogy valaki felborítja a jól kialakított, kényelmes életedet? Olyan nem létezik, hogy tökéletes. Az emberek hosszú hónapok, évek munkája során csiszolódnak egymáshoz. Mindig lesznek olyan személyes, megszokott dolgok, amin változtatni kell annak érdekében, hogy működjön egy párkapcsolat. Azért, hogy valakivel közös nevezőre juss, és egyenrangú félként, boldog és tartós kapcsolatot tudj kialakítani, muszáj kidugnod a fejed a komfortzónádból.


3) Utálsz belegondolni, hogy mi lesz majd 5, 10, 15, 20 év múlva. Nem álmodozol, azt vallod: „lesz, ami lesz”.

• Tipp: Mivel rendre elhiteted magaddal, hogy minden jó úgy, ahogy most van; ezért nem foglalkozol a jövőddel. Majd lesz valahogy, nem? Így lehet, hogy nem. Ahelyett, hogy a homokba dugod a fejed, nézz szembe a tényekkel, még akkor is, ha rossz érzés bevallanod magadnak az igazságot! Nyiss az újra, keress lehetőségeket, olyan dolgokat, amik kicsit is érdekelnek, vagy megmozgatják a fantáziád! Külföldre utaznál, vagy van egy jó hobbid, amivel szívesen foglalkoznál hivatásként? Mire vársz még? Most zajlik az életed, mikor valósítod meg azt a sok mindent, ha nem most?


4) Még harminc-egynéhány évesen is a szüleid mondják meg, hogyan élj.

gif

• Tipp: Rá kell ébredned, hogy ez már a te életed, neked kell átvenni az irányítást! Meghallgathatod, megköszönheted, sőt el is fogadhatod a tanácsaikat, de fontos, hogy legyen saját elképzelésed, véleményed, ami alapján cselekszel. Nem kell kizárólag azokhoz a sémákhoz, mintákhoz ragaszkodni, amiket otthon láttál! (Például, attól, mert édesapád halk szavú és sosem volt a társaság szószólója, te még lehetsz az a saját barátaid körében.) Figyelj rá, hogy melyek azok a tulajdonságaid, amik hátráltatnak és dolgozz rajtuk! Tudatosítsd és erősítsd magadban a jó képességeidet, ezzel hosszútávon nagyobb önbizalomra tehetsz szert!


5) Apropó: önbizalom! Ja, hogy az a béka feneke alatt van? Nem vagy elég szép, vagy okos? Esetleg nem vagy elég jó valamihez? Ha sok gondolatod kezdődik a „nem vagyok elég”-gel, ott érdemes alaposan megnézni az okokat.

gif

• Tipp: Mindenkinek más hozza meg az önbizalmát. Találd meg, miben vagy jó, mivel tudsz kitűnni, dicsekedni! Tudás, képesség, akarat, kitartás, teljesítmény, segítőkészség… mind-mind felemelhet a magasba, csak rájuk kell találnod magadban. Arról, hogy hogyan tápláld az önbizalmad, a blogomon is olvashatsz.


6) Csak megszokásból vagy együtt valakivel, mert úgy érzed, úgysem találnál jobbat. A kifogások általában a következők:

# félsz egyedül maradni;
# attól tartasz, hogy ennyi idősen már úgysem kellesz senkinek;
# „de hát egész rendes velem”;
# „a barátaim, a családom már úgy megszokták”;
# úgy érzed, néhány plusz kilóval már szégyenkeznél egy új ember előtt;
# nem akarod kidobni az elmúlt éveket az ablakon;
# különben is együtt laktok, akkor új helyre kéne költöznöd;
# vissza kéne adnod az eljegyzési gyűrűt, és aztán mindenki erről pletykálna a hátad mögött;
# „mi lesz szegény másikkal”.
És még hosszasan sorolhatnám.
• Tipp: Egyszer élünk. Ha nem akarsz idős korodban úgy visszatekinteni magadra, mint az „így is lehetett volna” gondolatok emberére, akkor lépj túl a jelenlegi korlátaidon és tedd meg magadért, hogy változtatsz! A változás nem rossz dolog, egyszerűen csak új és ismeretlen. Mindenkinek vannak félelmei, de azok legyőzésével vezethet az út egy minőségibb, vágyottabb élet felé. Sosem késő kilépni egy kapcsolatból! Ne foglalkozz azzal, mások mit gondolnak, csak úgy cselekedj, ahogy neked jó!


7)Mindig te távozol elsőként a céges vagy baráti bulikról, holott semmi és senki nem vár otthon.

Tipikus esete annak, hogy kialakítottál magadnak egy belső kis világot, egy védőburkot, ahova a legbiztosabb visszahúzódni. Ebbe a magadnak kreált „minipoliszba”, vagy más néven komfortzónába sosem jön hívatlan vendég és itt megvannak az íratlan szabályok is, amiket kedvedre alakíthatsz.
• Tipp: Feszegesd egy kicsit a határaidat, mondj igent olyan dolgokra, amiktől tartasz, vagy amihez általában nincs kedved! Csak így kerülhet újdonság az életedbe, hogy szépen lassan hagyod őket befolyni a réseken, amiket a magad elé tartott pajzson hagytál. Menj társaságba, ne te távozz elsőként, küzdd le a korán rád törő álmosságot egy-egy buli alkalmával! Mégis mit fogsz mesélni az unokáidnak, ha valójában nem történik veled semmi?


8)Félsz, hogy kudarcot vallasz. Belefognál ugyan új dolgokba, de mindig visszatart az az érzés, hogy mi lesz, ha valami nem sikerül?

• Tipp: Mégis mit hozhat magával egy kudarc élmény? Egy tanulságot az élettől, egy lehetőséget, hogy újragondold a dolgot. Figyelmeztetés, hogy valami nem működött jól, de legközelebb csináld jobban. Mindig, mindenből képesek vagyunk felállni, csak el kell hinnünk magunkról. Menj inspiráló közegbe, beszélgess olyanokkal, akik nem féltek meglépni valami nagyobb dolgot, gyűjts motivációt, töltsd fel az erőforrásaidat! Mindenhol érnek váratlan dolgok, meglepetések, amire nem vagyunk felkészülve. De pontosan ezek azok a dolgok, amelyek segítségével mi magunk is állandóan fejlődünk, változunk, többek leszünk. Ne fordíts hátat a céljaidnak a félelem kedvéért! Légy úrrá rajtuk, tanuld meg kezelni őket, és az első sikerek után már biztos nem akarsz visszatáncolni!


Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hogy változtass az életeden
, ne habozz felkeresni egy coachot, pszichológust, életviteli tanácsadót, vagy mentálhigiénés szakembert, aki segíthet megtalálni a számodra megfelelő utat a fejlődéshez.

Így nézne ki John Lennon és még jó néhány popsztár, ha még mindig élnének

Valaki elképzelte, hogy a popsztárok hogyan néznének ki napjainkban, ha még mindig élnének, és ezt egy remek fotósorozatban mutatják meg nekünk.

6 étel zöldbabból, ami simán kenterbe veri a hagyományos recepteket

Ha szuperfinom és egyben kalóriaszegény fogásokra vágysz, itt az ideje, hogy kihasználd a zöldbabszezont, hiszen a bab amellett, hogy változatosan készíthető, rendszeresen fogyasztva számtalan betegséget kezelhetsz, illetve előzhetsz meg vele.

Napi horoszkóp július 18.: a Rákok munkája végre megtérül, az Oroszlánok felelősségteljes feladattal küzdenek

Ma se feledkezz meg a napi horoszkópodról, mert izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Fesztiválos ital kisokos: mit mivel lehet keverni, és mivel nem?

Itt a nyár, és vele együtt a fesztiválok szezonja is. A lazítás egyik legjobb módja meghallgatni a kedvenc zenekarod koncertjét, közben pedig meginni egy-két pohár bort. A nagy melegben viszont ennyi is gyorsan a fejedbe szállhat, pláne, ha többfélét iszol, vagy épp olyan italokat keversz, melyek nem jönnek ki jól egymással. Ezért is szedtük most össze, hogy mivel szabad és mivel nem ajánlatos együtt innod a bort.

24 dolog, amit fogadjunk, hogy nem tudtál Margaret Atwoodról

A szolgálólány meséje önmagában is ellentmondásos módon nyugtalanító mű, éspedig az eredeti regény legalább annyira, mint a belőle készült tévésorozat. De mi most a mögötte álló írónőre, Margaret Atwoodra voltunk kíváncsiak.

Napi horoszkóp július 17.: a Kosoknak nehéz döntést kell meghozniuk, a Rákok hirtelen válnak népszerűvé

A csillagok mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

50 kcal nem sok! Íme 24 alacsony kalóriatartalmú snack

Ha képtelen vagy lemondani a nassolásról, ha nem bírod ki vacsoráig, de nem mindegy, mennyi energiát tartalmaz, amihez nyúlsz, akkor készítsd be előre egyet-egyet ezekből az alacsony kalóriatartalmú snackekből.

6 felület a konyhában, amelyek tisztításáról valószínűleg te is sokszor megfeledkezel

Mindannyiunknak megvannak a magunk jól bevált tisztítási szokásai, amikor az otthonunk egyik legforgalmasabb helyéről beszélünk, azonban sajnos mindezt sokkal inkább rutinnal, mintsem tudatossággal végezzük. Ez pedig nagy hiba!

Az applikáció, amitől minden túrázást kedvelő ember függővé válik

Olyan klassz megosztani másokkal egy-egy jó útvonalat, ahol jártam, ráadásul műholdas térképpel és az adott helyre igazított fotókkal. És viszont: szuper egy-egy ilyen ajánlás szerint nekiindulni a nagyvilágnak. Ez a szuper túrázáshoz való app létszükséglet mindenkinek, aki az aktív pihenést választja.

Elképesztően flancos szülinapi gyerekzsúrok 10+1 sztárcsaládban

Torta, ajándék, néhány haver, esetleg lufik – egy ifjú szülinaposnak elég ennyi a boldogsághoz, nem? Főképp, ha még csak 1-2 éves, és fel sem fogja, mi történik vele. Hát, úgy tűnik, akadnak sztárok, akik nem így gondolják, sőt, ellenkezőleg. Náluk minden presztízskérdés, még a gyerekzsúr se lehet kivétel!

A lúzerség dicsérete – öt film balfékből lett hősökről

Csetlenek és botlanak, aztán így vagy úgy, de nekik lesz igazuk. A legjobb lúzerfilmekről szóló összeállításunkhoz a Férfiak fecskében bemutatója adta az apropót.

Akkor és most: csodálatos régi és mai fotók 9 tévé- és rádióbemondóról

A 60-as évek Kudlik Júliájától a 90-es évek Borbás Marcsiján át. És persze napjainkban. Így néztek ki akkor és most az ország kedvenc bemondói.

Egyetlen rendrakási tipp, amit érdemes bevetned, ha gyermeked van

Ha van egy-két játék a kanapéd párnái között, gumikacsa a paplanod alatt és némi spagetti a fürdőszoba padlóján, akkor tuti, hogy vannak gyerekeid – vagy egy baromi kupis élettársad. A jó hír viszont, hogy pillanatok alatt leszámolhatsz a káosszal, ha elsajátítod a most következő rendrakási tippet.

Te sem mondasz le róla? Akkor íme: fém szívószál és egyéb környezetbarát alternatívák

Környezettudatos vagyok, de igenis szeretek szívószállal inni és nem szégyellem! Szerencsére rábukkantam egy tartósabb, fém szívószálfajtára. Továbbá megosztom veletek a szívószálmosó kefe (komolyan!) beszerzési helyét is.

Ha mindenki vegán lenne, a földeknek csak a negyedét vennénk igénybe

Vagy egész másra is lehetne fordítani ezeket a földterületeket – a mostaniak 75%-át! –, egy nemrég közzétett tanulmány szerint. Az állatok és főképp a szarvasmarhák tenyésztése, ha nem is az első számú felelős a környezetszennyezésért, de mindenképp benne van a top 5-ben.

Ha ragyogóan üde bőrre vágysz: kókuszos testradír házilag

A testradír egy igazi csodafegyver, amivel pillanatok alatt bársonyossá és üdévé varázsolhatod bőrödet. Érdemes tehát rendszeresen bevetned, amihez ráadásul még csak nem is kell mélyen a zsebedbe nyúlnod, hiszen valószínűleg minden alapanyagot megtalálsz hozzá a konyhában.

Kövess minket

Most 3 lapszám csupán 1.185 Ft-ért rendelhető elő!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem