„Life goes on” Gála

„Life goes on” Gála

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Két magyar jelölt a hetedik „Life goes on” Gála kitüntetettjei között az életmű és a társadalmi felelősségvállalás kategóriákban

A „Life goes on” nemzetközi jótékonysági Gála idén hetedik alkalommal, november 7-én kerül megrendezésre. Az elmúlt években a Gála keretében olyan személyeket tüntettek ki, akik annak ellenére – vagy talán pont azért -, mert az élet kemény megpróbáltatásoknak tette ki őket, talpra állásukkal, pozitív gondolkodásukkal és szeretetteljes cselekedeteikkel társadalmunk meghatározó szereplőivé, példaképeivé váltak.
2015. november 7-én, a bécsi Városházán ismét hat olyan kimagasló egyéniséget díjaznak, akik tetteikkel példaképek lehetnek embertársaik számára. Életpályájuk néha megdöbbentő akaraterőről, szenvedésről és kitartásról, máskor csak nagyon keveseket jellemző szociális érzékenységről, empátiáról, segíteni akarásról ad tanúbizonyságot. A lényeg, hogy e személyek láttán elgondolkodjunk azon, hogy az élet valóban ajándék és megéri harcolni minden egyes percéért.


A „Life goes on” kitalálója és alapítója Dörfler-Antal Emese Ausztriában élő, magyar származású volt gyorskorcsolyázó olimpikon, és Christian Riavec freestyle síbajnok, többszörös világkupa győztes. A „Life goes on” alapítvány és a Tara-Díj célja, hogy segítse azokat az embereket, akik a saját tragédiájuk után újból talpra álltak, akik küzdelemből, kitartásból és emberségből az őket ért csapás ellenére is jelesre vizsgáztak.
„Sajnos nagyon sok olyan ember van a világban, akiknek tragikus fordulatot vett az élete, de hisszük, hogy a küzdelemre és az újrakezdésre való képesség mindenkiben benne van, csak kellő bátorságra és hitre van szükség ahhoz, hogy egy új helyzetben is megtalálja valaki önmagát. Azokat szeretnénk ösztönözni ezzel a díjjal, akiket megviselt a sors, de a bátorság és hit erejével képesek voltak újrakezdeni. Egyben bizonyítani szeretnénk azt is, hogy a szeretetnek és a hitnek sokszor nagyobb ereje van mint a pénznek.” – nyilatkozta Dörfler-Antal Emese
A díjat minden év novemberében legfeljebb hat kategóriában osztják ki, melyek között megtalálható a sport, művészet, kultúra, társadalmi felelősségvállalás, bátorság, és átadnak egy életműdíjat is. Maguk a szervezők egész évben keresik a jelölteket, és világszinten számos segélyszervezet is ajánlást tesz. A „Life goes on” weboldalán (http://www.lifegoeson.at/) bárki jelölhet az ismeretségi köréből díjra érdemes személyt.


„Nem az az elsődleges célunk, hogy a díjazottaknak pénzt adományozzunk, hanem, hogy szeretet, békességet közvetítsünk, hogy a kitüntetetteken keresztül példát, utat mutassunk mindenkinek. Természetesen mindent megteszünk azért, hogy anyagi támogatással is segíteni tudjuk ezeket a csodálatos embereket. Az is fontos számunkra, hogy támogatóink a gála jóvoltából megismerkedhessenek egymással, kapcsolatokat tudjanak építeni.”– egészítette ki Dörfler-Antal Emese
2014-ben Magyarország is csatlakozott a kezdeményezéshez, és rögtön az első évben volt egy magyar díjazottunk is.

A „Life goes on” életmű díját a békés megyei Dobozon élő, magyar származású Jeanne-Marie Wenckheim Dickens grófnő kapta, aki a jótékonykodást az élet természetes részének tekinti, és őszintén segíti Doboz közösségét, ahol született, és ahová 1989-ben ismét hazatért.
2015-ben két olyan magyar ember is van a jelöltek között, akik példamutatásukkal, pozitív életszemléletükkel és tenni akarásukkal példát mutathatnak nekünk. Mindkettőjük életművének üzenete, hogy mindig van remény, és nincs leküzdhetetlen élethelyzet. Személyükön keresztül Magyarország is reflektorfénybe kerül a társadalmi felelősségvállalásban erős Ausztria, Németország és Svájc mellett.
Az idei évben több olyan magyar közéleti személyiség is megtiszteli jelenlétével a Gálát, aki magánemberként is sokat tesz azért, hogy Magyarországon is megerősödjön a társadalmi felelősségvállalás kultúrája. Köztük Szekeres Pál, miniszteri biztos, Benedek Tibor szövetségi kapitány és Zsédenyi Adrienn énekesnő.
A Gála megszervezésének és lebonyolításának feladatait 2015-ben szintén egy magyar cég, a Lime Creative nyerte el.

Jobb mint az eredeti: így néznek ki a poptörténelem legmenőbb albumborítói macskákkal

Nevettél ma már? Nálunk "Cica Turner" viszi a pálmát, de azért Sinéad O'Connor se kutya! Szó szerint nem.

A helyes bortárolás legfontosabb szabályai

Ha hosszabb tárolásra alkalmas bor kerül a birtokunkba, különösen fontos a megfelelő tárolási körülmények helyes megválasztása.

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt!

Nézd meg, hogyan működik a jövő terhességi tesztje!

Régen használati tárgy, ma újrahasznosított műtárgy. Mi az? Nem fogod elhinni

Valami, ami karácsonykor akár a nappalidat is díszítheti.

A leghatékonyabb trükk, hogy könnyebben felkelj reggel akkor is, ha kint még sötét van

Alvásszakértők szerint egyetlen szempontot kell felismernünk, hogy ne kómázzunk hosszú percekig már napfelkelte előtt. Vagy után.

Itt vannak a 2018-as Golden Globe-jelölések – ezúttal nincs köztük magyar, de így is akad néhány meglepetés

Egy új Spielberg-film Tom Hanks és Meryl Streep főszereplésével, a furcsa című Három óriásplakát Ebbing határában, valamint A víz érintése vezeti az Arany Glóbuszra jelölt filmek listáját, amely a kattintás után olvasható. A tévésorozatok körében a Hatalmas kis hazugságok a nagy esélyes.

5 tuti tipp, amivel akár órákra is lefoglalhatod a gyereket

Ezeket szerencsére benn is lehet játszani és csak fél szemmel kell rájuk nézned közben.

Fél Hollywood a kissrác védelmére kelt, akit bullyingoltak az iskolában az orra miatt! „Engem is csúfoltak, csak én nem voltam ilyen bátor”

Az amerikai kisfiú könnyek között érvel az iskolai bántalmazás ellen – még egy sziklát is megindítana, nem hogy Katy Perry-t.

6 film, amit meg kell nézned szakítás után

Néha épp egy filmre van szükségünk ahhoz, hogy kicsit megkönnyebbüljön a lelkünk ilyenkor!

6 szokás, amivel minden évben meg tudom előzni, hogy felszaladjon rám pár kiló az ünnepek alatt

Csengőszó, meghittség, ellenállhatatlan mézeskalács-illat – kinek van kedve ilyenkor a fitnesz-szempontokra gondolni? Nos nekem sincs, ezért olyan egészséges karácsonyi szokásokat vezettem be, amelyeken gondolkodnom sem kell. És évről évre működik! Figyeljetek!

7+1 utolsó pillanatos, ámde nagyon is személyre szóló karácsonyi ajándékötlet

Csak azért, mert te is azok közé tartozol (hozzánk hasonlóan), akik az utolsó pillanatban szerzik be az ajándékokat, még lehet az eredmény személyes figyelmesség, amiből a megajándékozott pontosan tudni fogja, hogy gondoltál rá.

13 laza szülő, aki rájött, hogy jobb könnyedén kezelni az életet

Amíg mást már kitör a frász, addig ők halál nyugodtan veszik az akadályokat.

Méhkasszerű képződményekben lakhatnak majd a New York-i hajléktalanok?

Újabb megoldástervezet az angol példa után. De melyik volt előbb: a tyúk vagy a tojás?

Kipróbáltuk! Borvaj, amivel még jobb ételeket készíthetsz!

Magától értetődő a tény, mely szerint a konyhánk és a kamránk egytől-egyig tele van főzéshez használt vörös- és fehérborokkal, hogy még véletlenül se fogyjunk ki semmiből, ha ételízesítésre kerülne a sor. Mindazonáltal találtunk egy sokkal kézenfekvőbb felhasználási módot az otthon sorakozó borok számára, s teljes biztonsággal állíthatjuk: osztatlan sikert arathattok a következő baráti vacsorán!

Az éves előfizetés mellé most LIMITÁLT InStyle X FUTUREAL pulóver jár!
Borító

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft