Mosolygó fogacskák, mosolygó gyerekek – különleges vendégeket hívott a dm a Minipolisz gyerekvárosba

Mosolygó fogacskák, mosolygó gyerekek – különleges vendégeket hívott a dm a Minipolisz gyerekvárosba

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A dm Kft. 2015-ben is pályázatot hirdet magyarországi általános iskoláknak, hogy így hívja fel a figyelmet a fogápolás fontosságára: a „mosolygó fogacskákat” megmutató elsős diákok között 10.000 db fogápolási kezdőcsomagot osztanak szét, két osztályt pedig külön jutalmaz a drogéria.

A CSR program részleteiről is beszámoltak a pályázat kiírói azon a szeptember 16-ai sajtótájékoztatón, amelyre vendégeket is hívtak: a Cseppkő Gyermekotthon és a Docete Alapítványi Általános Iskola diákjai a Minipolisz gyerekvárosban tölthettek egy délelőttöt. A dm Kft. fogápolást segítő kezdeményezése mellé állt Kárász Róbert műsorvezető is.
A dm Kft. társadalmi felelősségvállalás programja célul tűzte ki, hogy idén is felhívja az érintettek figyelmét a helyes fogápolás fontosságára, így a drogéria fotópályázatot hirdet, amelyre várja bármely magyarországi székhellyel rendelkező általános iskola 1. osztályos tanulóiról készült olyan kreatív fotót, amelyen a lehető legtöbb „mosolygó fogacska” látszik. A fotókon a program kabalafiguráit, Tündit, a fogtündért és Marcit, a fogmanót is szeretné viszontlátni a pályáztató. A programon minden pályázó nyer, 10000 fogápolási csomagot juttat el a dm a pályázó gyerekekhez. Fődíjként az egyik nyertes osztály egynapos ingyenes fogászati szűrést kap ajándékba az iskolájában, a másik nyertes osztály pedig osztálykirándulást nyer a Minipolisz interaktív gyerekvárosba. Nem kell mást tenni, mint fotót készíteni, és feltölteni a mosolygofogacskak.hu oldalon szeptember 14-től.


Az idei év újdonsága, hogy a Minipolisz gyerekvárosban négy hétvégén a Mosolygó fogacskák programmal is találkozhatnak a látogatók, a dm a külön erre a programra kialakított standján játékos formában buzdítja a családokat arra, hogy figyeljenek oda a tejfogak ápolására. Tündivel, a fogtündérrel és Marcival, a fogmanóval a következő hétvégéken találkozhatnak a gyerekek: szeptember 19-20., szeptember 26-27., október 3-4., október 10-11.


A program szakmai partnere, a Colgate-Palmolive Magyarország Kft., a program szakértője, dr. Tóth Tünde, aki két hétvégén a Minipoliszban is hasznos tanácsokkal látja el a gyerekeket és kísérőiket.
„A fogszuvasodás világszinten az egyik leggyakoribb krónikus betegség, ami megfelelő szájhigiéniával és táplálkozással megelőzhető és kezdeti stádiumban visszafordítható. A WHO 32 európai országban szervezett felmérést, a szuvas fogak tekintetében Magyarország a 24. helyen állt. Az iskolát kezdő gyermekek fogápolása szülői felelősség. Ebben az életkorban az öt tejfog mögött, tejfogak elvesztése nélkül megjelenik az első nagyőrlő fog, amin jó esetben egy életen át rágunk. A pályázat célja, hogy minél több gyermek mosolya egészséges legyen ”- mondta a pályázat jelentőségéről Dr. Tóth Tünde, a program szájápolási szakértője.
A pályázat kapcsán a dm Kft. és a Minipolisz két intézmény, a Cseppkő Gyermekotthon és a Docete Alapítványi Általános Iskola diákjait látta vendégül.
Cseppkő Gyermekotthon
A Cseppkő Gyermekotthon Budapesten a II. kerületben biztosít otthont nyújtó ellátást azon gyermekek számára, akik nem vér szerinti családjukban élnek. Az intézmény legfőbb célja, hogy ezek a gyermekek családi nevelést pótló gondozásban, törődésben részesüljenek. A gyermekek a róluk gondoskodó felnőttekkel együtt családias környezetet teremtve élik mindennapjaikat. Nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra (ének, tánc, próza), a sportra (birkózás, judo, futball, sakk), és nem utolsó sorban önkéntes tanárok bevonásával segítik az iskolai tantárgyak könnyebb elsajátítását. A legnagyobb sikert az jelenti számukra, ha a náluk nevelkedő gyermekekből önmagukat megvalósítani tudó, kiegyensúlyozott, értékes és boldog felnőttek válnak.
Docete Alapítványi Általános Iskola
Az alapítvány azoknak a gyermekeknek szeretne segítségére lenni, akiknél a hagyományos iskolai keretek, a teljesítményorientált oktatás, a feszített tempó szorongást, mentális, és fizikai tüneteket eredményezett. Továbbá az intézmény várja azokat a tanulókat is, akiknek nehéz a szociális beilleszkedés, küszködnek saját maguk és közösségük elfogadásával. A különböző tanulási nehézségekkel, disz-problémákkal, rejtett és felismert részképesség gondokkal küszködő tanulók megsegítésére is törekszenek. A személyre szabottság, az egyéni utak megtalálása az alapítvány legfontosabb célja. A szakmai közösség vállalja a tanulók tanulásának segítését kis csoportokban, biztosítva számukra egy bensőséges, elfogadó gyermek és felnőtt közösséget, szabadidős és egyéb programokat.

Mit csinálsz, ha észreveszed, hogy valaki lefotózott a metrón? – igaz történet

Eszedbe sem jut, hogy ilyen valaha is megtörténhet veled. Pedig tuti, hogy nem ritka eset.

Hatalmas hír: a Testről és lélekről Oscar-jelölt!

Enyedi Ildikó filmjét a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában jelölték.

Külföldre megy tanulni a gyerek? Néhány dolog, amit érdemes elintéznetek

Ösztöndíj vagy akár nyelvtanulás? Remek lehetőség, ha kellően felkészültök rá a gyerekkel!

7 dolog, amire anyaként idén NEM-et fogok mondani

Nagy bajban van az ember, ha anyaként képtelen nemet mondani!

Helen Mirren és Liam Neeson annak idején felvett egy szexjelenetet, ami aztán nem került be a filmjükbe

A két színész évekig együtt is élt a 80-as évek elején; most mintegy véletlenül kerültek ugyanabba az adásba egy talkshow-ban.

6 étel, amit TILOS a fagyasztóba tenni – és 6, amiről nem tudtad, hogy lehet

Vajon a sajt melyik kategóriába tartozik? És az avokádó? Most megtudhatod!

Azonnal beszippantott minket a Gilmore Girls készítőinek új sorozata

Sőt, legalább olyan felhőtlenül élveztük a The Marvelous Mrs. Maiselt, mint a Szívek szállodáját. Elragadó sorozatba botlottunk a fáradhatatlanul optimista fiatal háziasszonyról, aki szenvedélyesen keblére öleli az 50-es évek komformista New Yorkját, miközben fellázad ellene.

8 dolog, ami minden nő fejében megfordul, aki diétázik

A pocsék időben legszívesebben egész nap csak aludnál. Így viszont nem fogod látni az életmódváltás eredményét... A runnersworld.hu összeállítása.

Nincs tériszonyuk, az tuti: 120 méter magasságban készültek ezek az esküvői fotók

Hú, ez durva! Nem biztos, hogy mi az igenre tudnánk koncentrálni ebben a magasságban...

9 dolog, amit sosem tennék meg a fiaimmal a beleegyezésük nélkül

„Sosem sérteném meg a gyerekeim önrendelkezési jogát a testük felett” – írja az amerikai Steph. Az írása nagyon elgondolkoztatott bennünket. Ti egyetértetek vele?

4 jel, ami arra utal, hogy lassú az anyagcseréd + 6 egyszerű változtatás, amivel segíthetsz a bajon

Ezekre a megoldásokra talán még nem gondoltál – érdemes kipróbálni őket a jobb közérzet és persze a karcsúbb derékvonal érdekében.

Britanniában jóval elfogadottabb az otthon szülés, mint nálunk – olyannyira, hogy Katalin hercegné is ezt fontolgatja

György herceg és Sarolta hercegnő egy londoni kórházban született; a harmadik babát a Kensington-palotában tervezi világra hozni a hercegné bennfentes források szerint.

21 kreatív dolog, ha instant feltöltődésre van szükséged

Töltődj fel bármikor egy ilyen kreatív elfoglaltsággal!

5 jel, hogy dehidratált vagy (egyiknek sincs köze a szomjúsághoz)

Ha szomjas vagy, akkor már késő, mert dehidratálttá vált a szervezeted – állítják sokan. De nem csak az italok utáni vágyakozás utalhat arra, hogy a tested szomjazik!

Napi horoszkóp január 22.: az Ikrek segítőkészségüknek köszönhetik népszerűségüket, a Vízöntők a változás szelét érzik

A hét első napján is érdemes elolvasnod a napi horoszkópodat, mert izgalmas üzeneteket találsz az egyes csillagjegyek alatt!

Ez meg mi a csuda? Hát büszkeségfal a gyerekeknek! Hogy mi???

És vajon jót teszünk vele – vagy sem? Igaz történet.

Nehéz megfelelő méretű otthonra lelned? 6 szempont, amit mérlegelj a keresésnél!

Hezitálsz, hogy mekkora otthon lenne a megfelelő? Segítünk a döntésben.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft