10+1 kérdés Balla Eszterhez

10+1 kérdés Balla Eszterhez
Forrás: Éva Magazin / Lábady István / 2014

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A színésznő immár büszke háromgyerekes anyuka. Friss tapasztalatairól, a mindennapokról, utazásokról és a kedvenc tervezőiről kérdeztük!

1. Éva Magazin: Milyen az élet ötösben? Mi változott, hogy alakultak át a mindennapok?

BallaEszter: Nagyobb a változás, mint gondoltam! Nehezebb kimozdulni otthonról, egyelőre csak ha nagyon muszáj, akkor indulok el három gyerekkel egymagam. Mindegyik ugyanolyan intenzitással szeretné az Anyukáját, ami teljesen érthető, és próbálok ennek eleget tenni, mindhárom kis lélekre vigyázni, de ez körülbelül lehetetlen feladatnak bizonyul. Meg kell még tanulniuk várni, és segíteni a másiknak. De meg kell mondjam, a két lány fantasztikusan kedves és gyengéd Palkóval! Sokkal többet játszanak együtt, összekovácsolta őket a baba érkezése. Aztán percenként odarohannak a mózeshoz, megcirógatják és nyomnak egy puszit Palkó arcára. Nagyon édesek!

2. Második kislányod, Adél 2 éves, nem érzed azt, hogy „szétszakad” a figyelmed, most hogy megszületett a kis Pál? Adél mennyi jelenlétet igényel?

Sokat agyaltam még terhesen, hogy mi lesz Adéllal, annyira ragaszkodó természet és olyan kicsi még. Attól féltem, hogy teljesen kiborul a látványtól, hogy egy „idegen” baba van az ölemben. Ehhez képest szó szerint ugrált örömében, amikor meglátta és bár már két hónapos Pali, a szeretete felé máig nem hagyott alább. Sokkal önállóbb lett, ha valamit mégsem tud egyedül megcsinálni, pl. cipőt levenni, Emma boldogan segít. Ennek ellenére természetesen nagyon sok figyelemre van szüksége!

3. Barátaid között van nagycsaládos, szoktál tanácsot kérni vagy szeretsz saját tapasztalatból tanulni, okulni?

Több barátnőmnek van három gyereke, és rengeteg tanácsot kérek tőlük! Nagyon sokat kérdezek, ők is tőlem, nem gondolom, hogy mindig magamnak kéne kitalálnom a nehéz helyzetek megoldásait. Egyre fontosabbak számomra a barátaim és sokat segítenek!

4. Van segítséged? A férjed, Garas Dániel mennyire aktív apa?

Férjem határozottan aktív apa, amennyire ideje engedi! Elég sokat dolgozik, hiszen most csak az ő keresetéből élünk, ezért az idő nagy részében nélküle kell megoldanom az életet. De ha hazaér, le tudja tenni a munkát, és csak a családjával foglalkozik, ez a legfontosabb! Mindkét nagymama szintén részt vesz, nem is keveset, csodálom a teherbírásukat. Iszonyú sok tennivaló van a gyerekekkel, egy perc szünet nincs –ez remek kondiban tartja őket, a kicsik pedig rajonganak értük.

5. Mindig is nagyobb családra vágytál? Kapcsolatotok elején volt erről szó, hogy mit terveztek?

Az első hat-hét évben nem volt téma köztünk a gyerek. Aztán csak annyit határoztuk el, hogy legyünk család. Emma érkezése teljesen felforgatta az életünket. Biztosak voltunk benne hogy kell egy testvér. Öt évvel később amikor Adél megszületett, a szülőszobán Dani viccből megkérdezte: „Na, mikor lesz harmadik?” Őszintén szólva bennem már akkor megérett a gondolat... végül nem telt bele sok idő és itt van velünk Palkó...

6. Van olyan elfoglaltságod az anyai hivatás mellett, ami kikapcsol és feltölt?

Egyelőre nem sok időm van magammal foglalkozni... Tervezem, hogy újra sportolok, az nagyon hiányzik. Most van egy külső segítségem is, így könnyebb lesz egy-két órára elmenni itthonról. A nyáron volt a házassági évfordulónk a férjemmel, és úgy ügyeskedtem, hogy két etetés közt egy vacsorányi időre elszöktünk kettesben... jaj de jó volt! :) Amúgy reggel hat körül sokszor van hogy még mindhárom gyerek alszik. Ha akkor felkelek és meg tudom enni a reggeli müzlimet nyugiban... na, az nagy élmény!

7. Van kedvenc magyar terveződ, mennyire érdekel a divat?

Érdekel, hiszen nő vagyok! Arra pedig különösen büszkék lehetünk, hogy ennyi tehetséges magyar tervezőnk van! Szeretek változatosan öltözködni, ezértnem tudnék egy kedvencet mondani. Tomcsányi Dóri, Nanushka, USE, Nubu. mindegyik márkát más miatt szeretem. Hadd tegyem hozzá, hogy már a gyerekeinknek is találunk gyönyörű divatos magyar kéz által tervezett kreációkat. Nemsorára nyílik üzlete a Kamorkának például; amellett, hogy meseszép ruháik vannak, csak organikus textilekkel dolgoznak.

8. Hogy telt a nyár, Pál születése előtt el tudtatok utazni valahova?

Januárban Ázsiába mentünk volna akkor még csak négyen, de egy betegség miatt meghiúsult a nyaralás. Tekintettel arra, hogy valószínűleg megint évekig nem tudunk kettesben elutazni, februárban gyorsan megjártuk Izraelt. Ezek a lopott három napok hosszú ideig feltöltenek! Nyáron már ötösben belföldön maradtunk, de többször eljutottunk a Balatonra és Palkó igazán vagány, mert már három hetesen sátrazott velünk az Őrségben.

9. Most első a gyereknevelés, de tervezed, hogy a közeljövőben visszatérsz a Madách Színházba?

Valóban most nem tudom elképzelni, mikor hagyhatom otthon estére a gyerekeket. Imádom nézni, ahogy elalszanak, sokszor bent maradok a sötét szobában, gondolkodom, tervezem a jövőjüket, hallgatom a szuszogásukat... De persze szeretem a hivatásom is, ezért mindenképp visszatérek. Öt futó előadásom van a Madáchban és Szirtes Tamás számít rám, ez jó érzés. Emellett szabadúszóként időnként alkalmam nyílik más színházban is dolgozni.

10. Mióta édesanya vagy, változott a szerepekhez való viszonyod? Háromgyerekes anyaként az anyai karakterek mennyire lettek vonzóak?

Szerencsés alkatom van, a szerepeim még mindig 20–26 év közötti figurák. De már érzem hogy újabb feladatot nem vállalnék ebben a szerepkörben, kiöregedtem. Ez egyáltalán nem jelent problémát, ahogy telik az idő, egyre jobban szeretem a koromat. Az biztos, hogy amióta gyerekeim vannak, könnyebben tudok sírni színpadon és lesz miből merítenem, ha anyát kell játszanom.

Olvasd el ezt is!

10+1. A nemzetközi színjátszást, külföldi nagyprodukciókat mennyire követed figyelemmel?

A különböző hírportálokon figyelek minden hazai és nemzetközi eseményt,amennyire tőlem telik. Régen sokat jártam moziba és színházba. Ha nagyobbaklesznek a gyerekek, majd együtt megyünk a koruknak megfelelő filmre vagy darabra.Mindenevő vagyok, ugyanannyira tud szórakoztatni egy mesefilm, mint egy thriller.

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Jobb mint az eredeti: így néznek ki a poptörténelem legmenőbb albumborítói macskákkal

Nevettél ma már? Nálunk "Cica Turner" viszi a pálmát, de azért Sinéad O'Connor se kutya! Szó szerint nem.

A helyes bortárolás legfontosabb szabályai

Ha hosszabb tárolásra alkalmas bor kerül a birtokunkba, különösen fontos a megfelelő tárolási körülmények helyes megválasztása.

Mi lett veled Nicole? A színésznőre nem lehet ráismerni a legfrissebb fotóin

És ez most nem egy plasztikai baleset! Az instyle.hu híradása.

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt!

Nézd meg, hogyan működik a jövő terhességi tesztje!

Régen használati tárgy, ma újrahasznosított műtárgy. Mi az? Nem fogod elhinni

Valami, ami karácsonykor akár a nappalidat is díszítheti.

A leghatékonyabb trükk, hogy könnyebben felkelj reggel akkor is, ha kint még sötét van

Alvásszakértők szerint egyetlen szempontot kell felismernünk, hogy ne kómázzunk hosszú percekig már napfelkelte előtt. Vagy után.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft