„A TÁVOLSÁGOT, MINT ÜVEG GOLYÓT MEGKAPOD...”

„A TÁVOLSÁGOT, MINT ÜVEG GOLYÓT MEGKAPOD...”

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

B

Bemutatkozik az iTeach.world

Az internethasználat széleskörű elterjedésének köszönhetően egyre nő azoknak a száma, akik tanulás céljából használják a világhálót. Bár számos előny szól az E-learning mellett, technikai és egyéb problémák miatt eddig még nem sikerült maradéktalanul kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Ezt a hiányt hivatott pótolni a magyar fejlesztésű ún. iTeach.world rendszer, amely az eddigieknél magasabb szintű szolgáltatással könnyíti meg sokak számára az online oktatást, illetve tanulást. Az új webes platformot 2015. június 16-án mutatták be Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.

Az eddigiektől eltérő alapokon nyugvó távoktatási rendszer lényege, hogy mind az óraadó tanárok, mind a tanulni vágyó diákok számára kényelmes és szervezett lehetőséget biztosít a tudás átadására, illetve elsajátítására – tudtuk meg Bodnár Zsigmond társtulajdonostól. Mint kifejtette, az iTeach.world 2012-ben megkezdett fejlesztése során kikérték számos tanintézmény – például a Corvinus Egyetem, az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem – oktatóinak szakvéleményét, és annak figyelembe vételével alakították ki az új webes felületet. A platform létrehozása valós igényeken alapult: az alapító Jean-Pierre Guittard az Amerikai Egyesült Államok két nagyvárosában huszonhárom éve működtetett nyelviskoláiban térképezte fel mindazokat a hiányosságokat, amelyekre az új rendszeren keresztül próbált megoldást találni. Eredeti célja a nyelvtanulás megkönnyítése volt, ám menet közben világossá vált számára, hogy a platform bármilyen tetszőleges témára kitágítható. Jelenleg a legkülönbözőbb tárgyú – például grafológia, nyelvoktatás, sportdiplomácia, divatrajz, stb. – kurzusok érhetők el a rendszeren keresztül, magyar és külföldi óraadó tanárok közreműködésével.

AKÁR ÖN IS TANÍTHAT A NETEN...
A magyar-amerikai együttműködés keretében kifejlesztett iTeach.word felületen bárki néhány kattintással elindíthatja élő oktatását, egy virtuális osztályterembe terelve mindazokat, akik részt kívánnak venni az online órákon. Kiküszöbölve a földrajzi távolság miatti akadályt, egy fővárosi tanár így képes egyszerre több vidéki diákot is oktatni, vagy akár egy másik kontinensről órát adni. A rendszeren keresztül a tanárok ingyenes, illetve tandíjköteles magánórákat és kurzusokat is tarthatnak. Az óradíjat a tanulók az iTeach.World számlájára fizetik be, majd a 15 százalékos jutalék levonását követően a szolgáltató továbbutalja az összeget a tanárok részére. A fejlesztők azt is figyelembe vették, hogy az óraadók nem feltétlenül értenek a számítástechnikához, ezért arra törekedtek, hogy minél könnyebben használhatóvá tegyék számukra a rendszert. Az ún. „E-learning Educational Program” keretében a tanárok minden segédeszközt – például írásos anyagokat, videofilmet, személyes konzultációt – igénybe vehetnek annak érdekében, hogy egyedi és hatásos tanulási élményt nyújthassanak. Dokumentumokat, hangfájlokat, vagy videókat oszthatnak meg hallgatóikkal, akiket a hatékonyabb együttműködés érdekében kisebb csoportokban is oktathatnak. A diákok számára bármikor üzenet küldhető, arról is kapnak értesítést, ha egy élő online óra elkezdődött, vagy új feladatot kaptak. A tanárok a rendszer által nyújtott eszközökkel könnyedén ellenőrizhetik diákjaik teljesítményét és előmenetelét. Egyszerűen felmérhetik a tanulók szükségleteit, hogy a következő órára a ferlmerülő igényekhez igazodva tudjanak felkészülni. Az iTeach.world keretében nemcsak magántanárok, hanem a köznevelésben résztvevő általános iskolák, középiskolák és felsőfokú tanintézmények is létrehozhatják saját oktatási platformjukat és megoszthatják kurzusaikat hallgatóikkal.


Promóció!
Tanítsd már meglévő diákjaidat a rendszer segítségével és az iTeach.world minden megkezdett tanórádat megtámogatja 500 forinttal!

...VAGY TANULHAT ONLINE!
A rendszer használata a diákok számára is roppant kényelmes. Mostantól a tanulni vágyóknak nem kell órákon át utazniuk a különórák helyszínére, hiszen otthonról, vagy mobil applikáció segítségével bármikor, bárhonnan, akár utazás közben, vagy a strandon is részt vehetnek az általuk kiválasztott kurzuson. Az iTeach.world rendszerben minden eszköz a rendelkezésükre áll, hogy izgalmas és eredményes tanulási élményben legyen részük. Tanulás közben ingyenes, egyszerűen elérhető szókincsfejlesztő eszközt is használhatnak. A rendszeren keresztüli szótanulás egyszerűbb és hatékonyabb számukra, mert a szavakat szövegkörnyezetben tanulják, autentikus forrásokból, melyek érdekes és releváns témákat ölelnek fel. Dupla kattintással megtekinthetik a keresett szó definícióját és meghallgathatják a kiejtését, majd a beütött szavak automatikusan bekerülnek a saját szószedetükbe.
Hogy az iTeach.world mennyire hasznos egy elfoglalt fiatal számára, arról Radics Gigi művésznőt is megkérdeztük, aki egy Los Angelesben élő anyanyelvi tanár közreműködésével készül tovább csiszolni angol nyelvtudását. „Nagyon hasznosnak tartom ezt a programot, hiszen ennek segítségével akár útközben, két koncert között is kihasználhatok egy-egy szabad félórát, amit hasznosan, tanulással tölthetek el. A tehetségkutató verseny miatt egy teljes tanévet ki kellett hagynom, így szeptemberben kezdem a 11. osztályt. Ha akkor is ugyanolyan pörgősek lesznek a napjaim, mint mostanában, el tudom képzelni, hogy az iTeach.world-ön keresztül fogok felkészülni a vizsgákra fizikából, vagy bármelyik másik tantárgyból. Mintha nekem találták volna ki ezt a rendszert...”

Kurzusok:
https://iteach.world/courses1

Tanórák:
https://iteach.world/lessons1

A TUDÁS MINDENKIÉ!
A virtuális osztályterem akár tizenkét fő részvételével is működőképes, lehetőséget nyújtva fájlküldésre, hang- és video fájlok megosztására és lejátszásuk kontrolljára, jegyzetkészítésre és párbeszédgyakorlatra. A rendszert folyamatosan tökéletesítik, jelenleg a képernyőmegosztás funkció fejlesztése zajlik.
„Hisszük, hogy a jó tanárok és az oktatás megváltoztathatja az emberek életét. Szeretnénk mindenki számára könnyen, bármikor elérhetővé tenni az oktatást, összehozni a diákokat és a tanárokat a Föld minden pontjáról. Célunk, hogy év végére közel egymillió ember tanítson, vagy tanuljon a rendszer segítségével. Nem titkolt társadalmi célkitűzéseink közé tartozik, hogy Magyarországon az oldalon keresztül tanító tanárok átlagos havi bevételeit 150 százalékkal növeljük.” – fejtette ki Bodnár Zsigmond, az iTech.world társtulajdonosa. Mint elmondta, csapatuk kizárólag magyar fejlesztőkből és értékesítőkből áll, akik a cég magyarországi központjából látják el feladatukat. A világ számos pontjára szeretnék eljuttatni terméküket, és hisznek abban, hogy magasan képzett munkatársaikkal képesek lesznek megfelelni a kihívásoknak, és velük közösen sikerre vinni a magyar-amerikai együttműködésen alapuló vállalkozást.


-Ez meg mi a csuda? -Hát büszkeségfal a gyerekeknek! -Hogy mi???

És vajon jót teszünk vele, vagy sem? Igaz történet.

Nehéz megfelelő méretű otthonra lelned? 6 szempont, amit mérlegelj a keresésnél!

Hezitálsz, hogy mekkora otthon lenne a megfelelő? Segítünk a döntésben.

Napi horoszkóp január 21.: a Rákok fontos információhoz jutnak, a Mérlegek a legjobbkor kapnak segítséget valakitől

A hét utolsó napjára is üzentek a csillagok, érdemes tehát ma is elolvasnod a horoszkópodat!

9 növény és gyümölcs, amiről talán nem is tudtad, hogyan termesztik

Így talán még sosem láttad a kedvenc gyömölcseidet, fűszereidet.

Napi horoszkóp január 20.: a Bikák önzetlenül segítenek valakinek, a Skorpiók számára új kihívás adódik

Hétvégén is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz mára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

10 bababiztos intézkedés, ami elengedhetetlen az otthonodban

Biztosan mindenre gondoltál? Azért adunk néhány hasznos tippet.

11 film, amit receptre kellene felírni rosszkedv esetén

Néha egy bögre kakaó mozdít ki a holtpontról. Máskor egy habkönnyű limonádé.

Gyors, különleges, finom desszert: étcsokoládés sütőtökkenyér

Egyre több zöldséges édességet próbálok ki, s ez a legújabb kedvencem.

Tessék? Ez az anyuka lakbért szed az 5 éves gyerekétől, hogy az életre nevelje

Több ezren vitatkoznak az édesanya gyereknevelési trükkjén.

Napi horoszkóp január 19.: az Ikrekben érlelődik a váltás gondolata, az Oroszlánok extrém kalandon gondolkodnak

A hét utolsó munkanapján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, mert mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak az egyes csillagjegyek!

Ferenc pápa sem lehetne már spontánabb: repülőútján adott össze egy párt

Mit szólnál, ha a repülőn, amin utazol a pápa felajánlaná, hogy összead a szerelmeddel?

5 dolog, amitől szabadulj meg az egészségesebb, boldogabb önmagadért

Igazán tehetnél már magadért valami jót. Kezdd mondjuk ezekkel!

A legjobb dekorációs ötletek farsangra

Farsangi dekorációt készítenél? Most számtalan klassz ötletet hoztunk hozzá!

Az amerikai tornászlányok zaklatási ügye felvet néhány fontos kérdést, ami a #metoo-n is túlmutat

Legalább 140 fiatal lányt zaklatott Larry Nassar sportorvos, akit 2017 decemberében 60 év börtönbüntetésre ítéltek. Nem mindegyikük azért hallgatott eddig, mert szégyellte, hanem azért, mert kényszerítették rá, és amelyikük mégis megszólalt, annak volt, hogy a saját szülei sem hittek.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft