Mit tegyünk, ha a gyerek „rajtakap” minket szex közben? 5+4 tipp

Mit tegyünk, ha a gyerek „rajtakap” minket szex közben? 5+4 tipp

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Kínos helyzetekre nincs recept, csak néhány ötlet.

Mit csináltok, hogy a gyerek ne hallja meg, amikor szeretkeztek?– erre a kérdésre olvasóink frappáns válaszokat adtak. Most arra keressük a választ, hogy mit mondjunk a gyereknek, ha véletlenül besétál a szobánkban, miközben mi épp egymással vagyunk elfoglalva. Nos, alegfontosabb, mint közismert, a megelőzés:ha nem akarjátok, hogy a gyerekek rátok nyissanak, szereljetek zárat a hálószobátok ajtajára.

Ez tényleg ennyire egyszerű, nincs mit magyarázni rajta.De zár ide vagy oda, néha az ember elfelejti bezárni, mindkét fél azt hiszi, hogy a másik zárta be, elromlik a zár... szóval történhetnek előre nem látható balesetek, amik megint a fenti kínos helyzetet eredményezik. Nézzük, mit mondhatunk a gyereknek, ha már bekövetkezett, amit pedig úgy igyekeztünk elkerülni... vagyis ha a gyerekünk meglátott minket szeretkezés közben:

Forrás: Europress

1. A legegyszerűbb válasz 3 éves kor fölött

„Mi most szeretnénk kettesben lenni, és szeretnénk, ha pár percre magunkra hagynál minket. Kérlek, csukd be az ajtót.”

Ez egy teljesen világos, a legkisebb korosztály számára is érthető kérés, amely nem foglal magába kommentárt arról, hogy mi történt éppen a hálószobában. Később, „nyugodtabb” körülmények között még mindig megbeszélhetitek azt is, hogy mit látott.

2. Ha úgy ítéljük meg, hogy még nem mondhatjuk meg az igazat.

„A mama és én éppen birkózunk.”

Igen, van olyan szülő, aki úgy dönt, hogy hazudik, ha a gyereke még túl kicsi ahhoz, hogy megértsen valamit a szex fogalmából. Azért is dönthet így, mert„a tett színhelyén” ritkánalkalmas a helyzet arra, hogy a kedves szülők felvilágosításba kezdjenek. Így a hazugság sok esetben tényleg a kisebbik rossz. A probléma ilyenkor az szokott lenni, hogy a gyerek is birkózni akar majd.

3. Az igazság, dióhéjban

„Mi felnőttek vagyunk, akik szerelmesek egymásba, és a felnőtteknek van egy módszerük, amivel ki szokták mutatni egymásnak a szerelmüket. Ezt szerelmeskedésnek hívják. Azért zárkózunk be ilyenkor a hálószobába, mert nem akarjuk, hogy bárki lásson minket ilyenkor. Ez csak ránk tartozik, mert annyira bensőséges dolog.”

Ezzel elmondtátok a színtiszta igazságot, mégsem mentetek bele a részletekbe. A legtöbb gyerek már a felénél azt fogja mondani, hogy„pfúúúj”. Ugyanakkor egyáltalán nem árt, ha tudja, hogy az életeteknek van egy titkos, intim része is.

Forrás: Europress

4. Az igazság, még egyszerűbben

„Ez az, amit minden apuka és anyuka szokott csinálni, amikor kettesben vannak.”

Megint rövidre zártuk a dolgot, miközben nem mondtunk semmi„korhatárosat”.

5. És mi történjen akkor, ha a gyerek megtalálja a pornót?

„Előfordul, hogy az emberek olyan képeket vagy videókat néznek, amiken más emberek szexelnek. Ezt pornográfiának vagy pornónak hívják, és egyáltalán nem gyerekeknek való.”

Felmérések szerint sok gyerek már 10 éves korában lát pornót, például mert felfedezi azt a szülei fiókjában, számítógépén, böngészési előzményeiben... Ilyenkor őszintének kell lenni, ugyanakkor minél rövidebbre zárni a témát.

És persze: ez esetben is a legfontosabb a megelőzés! Egyrészt nem árt többszörösen elővigyázatosnak lenni és gondoskodni arról, hogy a gyerek ne találhassa meg a pornót, másrészt érdemes róla beszélni, mielőtt megtalálja. Ha nem a ti holmijaitok között, akkor az osztálytársán keresztül is rábukkanhat valamire, amire nem kéne, és akkor már nem árt, ha tudja, mit lát.

4 tipp a szexuális nevelésről gyerekpszichológusoktól
1. Jó, ha a gyerek már 4-5 éves korától tudja, hogy néha szerettek elvonulni és kettesben lenni. Ha nem kommunikáljátok felé, csak elvonultok, akkor úgy fogja érezni, hogy valami sötét titkotok van.
2. Beszéljetek velük a szexről és a testiségről már egész kicsi korban. Már csak azért is, hogy ha neadjisten ő maga veszélybe kerül, tisztában legyen vele, mi az, amire nemet kell mondania.
3. Ha látjátok, hogy a gyerek kényelmetlenül érzi magát az intim beszédtéma miatt, ne erőltessétek.
4. A legkevésbé sem baj, ha a gyerek jelenlétében megcsókoljátok egymást vagy más módon fejezitek ki a köztetek levő intimitást. Így tudni fogja, hogy a két szülő közötti kapcsolat más minőségű, mint ami szülő és gyerek között van.
Hogy érdemes választani: állami, vagy magánkórházban szüljünk?

Sorra vettük a legfontosabb szempontokat, hogyan érdemes szülészetet, kórházat választani.

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Annyi ételt vásárolj, amennyit meg is eszel – Tippek az élelmiszerpazarlás ellen

Én ugyan soha nem éltem pazarló életet, de pár éve még inkább figyelek arra, miből mennyit vásárolok és használok fel. Ezzel a tudatos gondolkodással te is sokat tehetsz magadért, a bolygóért, sőt rengeteg pénzt is spórolhatsz. Talán még egy adag lelkiismeret-furdalástól is megkímélheted magad. Tegyünk együtt az élelmiszerpazarlás ellen!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft