Okok, amiért szeretnék hozzámenni a barátomhoz, és okok, amiért rettegek az esküvőtől

Okok, amiért szeretnék hozzámenni a barátomhoz, és okok, amiért rettegek az esküvőtől

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egy házasság előtt álló nő őszinte vallomása.

Bea – akinek a nevét most a kérésére megváltoztattuk – rengeteg sírós, nevetős, boldog, meghökkentő és tanulságos szerelmi, párkapcsolati sztorit lejegyzett már nekünk a magzin hasábjaira, ám most eljött az a pillanat, amikor ő szeretné kiönteni a szívét. Hamarosan ugyanis férjhez meg (gratulálunk!), de vannak félelmei. Ő mesélt, mi pedig leírtuk. Ti persze véleményezhetitek a kommentekben!

"Fél év randizgatás után költöztünk össze a vőlegényemmel – hívjuk mondjuk Zolinak, de persze nem ez a neve. Még csak az kéne, hogy elolvassa ezt és magára ismerjen... Két éve voltunk együtt, amikor megkérte a kezem – tavaly karácsonykor. Azonnal igent mondtam, gondolkodás nélkül, sok-sok ok szólt/szól mellette, a legfontosabb ezek közül, hogy tiszta szívből szeretem, sőt, szerelmes vagyok bele, fülig.
Igen ám, csakhogy most, amikor ennyire közeledik az esküvő napja (június vége), kezdek beparázni, mint Mr. Big a limóban, pedig én nem vagyok pasi, nem vagyok túl két-három váláson és a biológiai órám is ketyeg. Hobbipszichológus barátnőim (vannak páran) tanácsára hetek óta lázasan vezetem a pro és kontra listát, hogy lássam, hova billen a mérleg. És egyértelműen a pozitív irányba billen, mégis motoszkál még bennem a kisördög.

esküvő előtti félelmek,esküvő előtti pánik,esküvő előtti pánik nőknél,házasságtól való félelem,félek a házasságtól nő,félelmeim vannak a házasságtól,


Felsorolnék párat, a teljesség igénye nélkül a "mellette" kategóriából:

1. Tökéletesen azonos hullámhosszon vagyunk! Ugyanazt várjuk az élettől, egyformán képzeljük a jövőt, ugyanaz az értékrendünk, egy platformon állunk. Hasonló dolgok foglalkoztatnak, érdekelnek – hasonló dolgokat szeretünk nézni, enni, olvasni, stb. Nem mindig ugyanahhoz van kedvünk, de mindig kitalálunk valamit, hogy mindkettőnknek jó legyen. Egyformán vagyunk barátkozósak és (néha) szociopaták. Egyszóval: ha van olyan, hogy lelki társak, mi minden bizonnyal azok vagyunk.

2. Hozzámennék, mert eszméletlenül jó, hogy végre áll mellettem valaki! A szüleimmel nem túl szoros a viszonyom, ráadásul ők messze is vannak – megszoktam, hogy csak magamra számíthatok. Sokáig nem tudtam, mennyire fantasztikus érzés az, ha az ember támaszkodni tud valakire. Ha például történik valami baj, nem egyedül kell megoldanom, helyt állnom, hanem van segítségem. Ezt a biztonságérzetet ő adta meg nekem, és nehéz lenne visszatérni az "egyedül, mint a kisujjam" léthez.

3. Hozzámennék, mert nem borítanak ki a rigolyái (pedig szép számmal vannak, az biztos). Igen szerencsés ez az együttállás: egyikünknek sincs olyan rossz szokása, hibája, heppje, amit a másikunk elviselhetetlennek találna.

4. Mindketten beszéljük a másik szeretetnyelvét, méghozzá profi szinten: az övé a testi érintés, én imádom simogatni, ölelgetni, puszilgatni, az enyém (naná, mi más – mekkora közhely!) a minőségi időtöltés, és neki – sok pasival ellentétben – nem esik nehezére megadni ezt nekem.

Eezeken kívül még kábé 30 pontot írtam össze, de nem akarok senkit ezekkel tovább fárasztani. Inkább rátérnék a félelmeimre...

--pagebreak--

Itt nem pontozok, inkább ömlesztek. Előítéleteket kéretik félretenni!
Szóval, én imádtam pasizni! Nem voltam egy Samantha, de azért ő volt a kedvencem a sorozatból. Könnyen belezúgtam egy-egy jóképű fiúba, és könnyen ki is zúgtam belőle. Egyszerűen azért, mert imádtam az új szerelem érzését, izgalmát, várakozását, rózsaszín szemüvegét. Mivel ennyire felületes voltam, igazán mély érzéseket sosem tápláltam senki iránt, így nem is szenvedtem a szakításoktól. Nagyjából mindent elmond rólam az a tény, hogy Zoli előtt a leghosszabb kapcsolatom 4 hónapig tartott és 29 éves voltam, amikor Zolival összejöttem.

esküvő előtti félelmek,esküvő előtti pánik,esküvő előtti pánik nőknél,házasságtól való félelem,félek a házasságtól nő,félelmeim vannak a házasságtól,


Amióta ő belépett az életembe, ez a fent részletezett énem mintha felszívódott volna – nemhogy nem jut eszembe pasizni, de olyan, mintha a jóképű férfiak is kihaltak voltak a környezetemből. Nem tetszik senki, nem látok soha olyan fiút, aki csak egy kicsit is megmozgatná a fantáziámat. Ez ugye szuper hír, igen ám, de mi van, HA? Mi van, ha ez egyszer megváltozik, és mégiscsak Samantha lesz belőlem? Egyáltalán, milyen lesz az élet úgy, hogy már sosem fogom érezni az új szerelem izgalmát? Ez a dolog köztünk Zolival vajon tényleg örökké fog tartani? Elég erős vagyok vajon ahhoz, hogy megígérjem neki az örökkön örökkét? Elég erős vagyok, hogy megtartsam ezt az ígéretet?

Ki tudja váltani egyetlen jó pasi a többi sok-sok jó pasit a világon?
A "mellette" listám szerint, ha valaki képes erre, akkor az csakis Zoli lehet, és ezzel a hobbipszichológus barátnőim is egyetértenek. De a félelmeim megvannak. Lehet, hogy ez természetes? Lehet, hogy ez nem is baj egészen odáig, amíg szembe tudok nézni velük, beismerem őket, és tudatosan, lépésről-lépésre megpróbálok leszámolni ezekkel? Hülye vagyok, hogy ilyeneken problémázok? Reálisak a félelmeim vagy csak túlbonyolítom az életet? Elmondjam a Zolinak? (Hobbipszichológus barátnőim szerint ez rossz ötlet.) Nem akarok én lenni az Oltári nő! Mi a biztos recept a happy endinghez? Ide vele, azonnal, ha bárki már tudja! Ja, és köszönöm, hogy meghallgattatok!"

Lejegyezte: Kocsis Melinda; fotók: Europress

Csak szeretetből érdemes – Interjú Korpás Krisztinával

19, 16, 9 – három fiú. Nem szerepelnek pletykalapokban, és az apjuk, Tilla sztársága miatt sose lennének hajlandóak kamera elé állni, de az anyjuk kedvéért most igent mondtak. Interjú az Éva január–februári lapszámából.

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Jobb mint az eredeti: így néznek ki a poptörténelem legmenőbb albumborítói macskákkal

Nevettél ma már? Nálunk "Cica Turner" viszi a pálmát, de azért Sinéad O'Connor se kutya! Szó szerint nem.

A helyes bortárolás legfontosabb szabályai

Ha hosszabb tárolásra alkalmas bor kerül a birtokunkba, különösen fontos a megfelelő tárolási körülmények helyes megválasztása.

Mi lett veled Nicole? A színésznőre nem lehet ráismerni a legfrissebb fotóin

És ez most nem egy plasztikai baleset! Az instyle.hu híradása.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft