Jacket potato: zsebes krumpli, amit bármikor elkészíthetsz
Lusta szombat délelőtt volt, későn keltünk, örültünk, hogy nem kell sehová menni. Olvasgattunk, társasoztunk, és nem volt kedvem nekiállni főzni. Így aztán úgy döntöttem, nem is fogok, csináljon ebédet a sütő, és mindenki fejezze be magának.
Fogtam annyiszor két nagyobb krumplit, ahányan vagyunk, jó alaposan megmostam, ledörzsöltem konyhai kefével, aztán papírtörlővel leitattam róla a vizet. Alufóliából akkora darabokat téptem, hogy beleférjen egy-egy krumpli. Ecsettel olívaolajat kentem az alufóliára, megszórtam nagy szemű tengeri sóval, és mindegyik alufóliadarabba belecsomagoltam egy-egy burgonyát. A csomagokat itt-ott átszurkáltam villával. Sütőpapírral letakart tepsire tettem a csomagolt krumplikat, és betettem az egészet a sütőbe, amit légkeverésre és 220 fokra állítottam (nem fontos előmelegíteni). Kb. 45 perc-1 óra kell, hogy megsüljön, de a legegyszerűbb persze villával beleszúrni és ellenőrizni, hogy puha-e már. Amikor elkészült, már csak az asztalra kell tenni minden olyasmi társaságában, ami éppen van otthon és illik hozzá: például tejföl, reszelt sajt, metélőhagyma, apró kockákra, csíkokra vágott zöldségek (paradicsom, paprika, paradicsom, saláta), sonkacsíkok, tonhal, kukoricakonzerv stb. A krumplikat csak ki kell csomagolni, kereszt alakban bevágni, és mindenki megtölti magának azzal, amivel szeretné. És még mosogatni is alig kell utána.