Kukoricakenyér – desszert nem csak gluténérzékenyeknek

Borítókép: Kukoricakenyér – desszert nem csak gluténérzékenyeknek
Különleges lisztekből. Nem egész egy óra alatt kész.

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 40 perc

Hozzávalók:
•25 deka kukoricaliszt
•25 deka gesztenyeliszt
•2 evőkanál cukor
•1 evőkanál sütőpor
•1 teáskanál só
•kábé 2 deci tej
•2 deci tejföl
•fél deci olaj
•1 tojás

1. A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban.

2. A tejfölt keverd el a tejjel és a felvert tojással, elegyítsd a száraz hozzávalókkal, majd öntsd hozzá az olajat.

3. A masszát öntsd kerek csatos tortaformába és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd kábé 35percig. Mielőtt felszeletelnéd, hagyd legalább 15 percet hűlni.zát öntsd kerek csatos tortaformába és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd kábé 35percig. Mielőtt felszeletelnéd, hagyd legalább 15 percet hűlni.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika