Újévi fogadalmak helyett – 5 tipp, hogy szuper 2015-öd legyen!

Újévi fogadalmak helyett – 5 tipp, hogy szuper 2015-öd legyen!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ú

Új szokásokat bevezetni remek dolog, de hogyan maradjanak ezek az életünk szerves részei?

Új év kezdetekor mindig a jövőbe tekintünk, tettrekészek vagyunk, biztosak benne, hogy ezúttal semmi sem állíthat meg bennünket ama bizonyos 5 kiló leadásában. Ezért hajlamosak vagyunk olyan fogadalmakat tenni, amelyekre visszatekintve magunk sem értjuk, hogyan gondolhattuk ezeket egy pillanatig is komolyan. Nézzük, mit tehetünk, hogy valóban sikeresebb és főleg boldogabb évünk legyen, mint tavaly volt:

1. fogadalmak helyett szokások

„2015-ben minden héten kitakarítok", „kedvesebb leszek a gyerekeimmel", „megtanulok japánul" – a puszta elhatározás nem több egyszerű wishful thinkingnél. Tervezés nélkül az ilyen fogadalmak nagy valószínűséggel kudarcra vannak ítélve. Mikor találsz időt magadnak a nyelvtanulásra? Van-e rá pénzed? Miért szoktad felhúzni magad a gyerekeid viselkedésén? Mit tehetnél annak érdekében, hogy előbb-utóbb már ne kelljen odafigyelned a kialakult szokásaidra, hanem automatikussá váljanak? Érdemes türelmesnek lenni magadhoz, és ha nem elsőre feladni, ha már megfogadtad.

2. egyszerre csak egy hét

Min agyal a nő hónapról hónapra? Kattints!

Tervezz mindig egy hétre előre. A legjobb, ha mindig ugyanakkor terveze, mondjuk vasárnap délután 6-tól fél 7-ig. Ha ez nem lehetséges, akkor is tudd előre, hogy melyik idősávban gondolod át a következő hetedet.

3. találj társakat

Szinte mindent jobb többedmagaddal csinálni. Persze az sem árt, ha a partnered is megfelel a célnak.Szánjatok közösen időt az átbeszélésre, hogy hol tartotok, kinek mi hiányzik a sikerhez – akár a telefon vagy a videochat is alkalmas eszköz lehet.

4. egyszerre csak egy új szokás (vagy 2 kisebb)

Öt új szokást nagyon nehéz automatikussá tenni. Legyen csak egy – például hogy minden nap reggelizz – és adj magadnak egy hónapot, hogy hozzászoktasd a szervezetedet. Utána jöhet a következő. Vagy lehet kettő, de azok legyenek apróságok és könnyen teljesíthetők. Például hogy minden reggel beágyazol. (Ez is nehezebben teljesíthető, mint elsőre látszik! Készen állsz rá, hogy minden áldott reggel...)

5. válassz olyat, amiben motivált vagy

A legjobb olyan új szokásokat bevezetni, amelyeket tényleg élvezetesnek találsz. Például, hogy idén többet fogsz utazni. Vagy hogy minden hónapban legalább egyszer együtt reggelizel a barátaiddal. Mindkét ötlet szervezéssel és előregondolkodással jár, de mivel jól érzed magad közben, sokkal könnyebben betarthatók!

fotók: Europress

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Annyi ételt vásárolj, amennyit meg is eszel – Tippek az élelmiszerpazarlás ellen

Én ugyan soha nem éltem pazarló életet, de pár éve még inkább figyelek arra, miből mennyit vásárolok és használok fel. Ezzel a tudatos gondolkodással te is sokat tehetsz magadért, a bolygóért, sőt rengeteg pénzt is spórolhatsz. Talán még egy adag lelkiismeret-furdalástól is megkímélheted magad. Tegyünk együtt az élelmiszerpazarlás ellen!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

A 18 éves Emma González az igazi Katniss Everdeen?

Az éhezők viadala fiktív hősnőjéhez hasonlítják a gimnazista lányt, aki profi politikusokat megszégyenítő beszédével talán örökre megváltoztatta az amerikai közéletet a floridai iskolai lövöldözés utáni tüntetésen.

A barátnőim segítettek át a gyászon - nekik köszönhetem, hogy még lélegezem

"Én semmit nem várok a barátaimtól, csak azt, hogy mellettem legyenek. Nem várom, hogy tanácsot adjanak, sajnálkozzanak, vagy velem sírjanak. Hiszen ez nem az ő életük." - Anikó története.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft