9 tipp körömrágás ellen

9 tipp körömrágás ellen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egyszerűen egy rossz szokás vagy tényleg komoly lelki gondok állnak a körömrágás hátterében?

Nos, a válasz nem is olyan egyszerű, mert lehet könnyen kezelhető a probléma és lehet, hogy egészen a pszichológusig kell mennünk a megoldásért. Annyi mindig biztos, hogy akár gyerek-, akár felnőttkorban jelentkezik sohasem szabad félvállról venni, mert bizony komoly lelki okai is lehetnek.

Szeretnél leszokni róla vagy esetleg valakit leszoktatni? Íme néhány alap jótanács:

1. Ha kényszert érzünk a körömrágásra, foglaljuk el valami mással magunkat: firkálgassunk vagy gyúrjunk egy radírgumit, rágózzunk, nyomogassunk maroklabdát, plüssfigurát.

Miről árulkodnak a körmeink? Kattints!

2. Gyakran manikűrözzünk, mert az ápolt körmök elcsúfításának kisebb az esélye.

3. Már az is jó átmeneti megoldás, ha műkörmöt viselünk, mert azt azért nem olyan jó rágcsálni.

4. Jutalmazzuk meg magunkat vagy a leszoktatandó illetőt, ha sikerült megnöveszteni a körmét.

5. A leszokás ideális időpontja mindig a stresszmentes napokra essen, például nyaralás, hosszú hétvége.

Őszi favorit: a nude körömlakk. A 11 legszebb árnyalat: melyik a tiéd?


6. Kisgyermeknél segíthet a körömre ragasztott mesefigurás matrica is.

7. Mindig legyen nálunk körömolló, reszelő, hogy a friss sérülést azonnal rendbe tehessük, nehogy kísértésbe essünk.

8. Próbáljuk ki a patikákban kapható körömrágás elleni (borzasztó ízű) lakkot, ne aggódjunk, mert teljesen színtelen ( s mennyivel humánusabb, mint a már szerencsére feledésbe merült szokás, ami szerint a rágott köröm ujjának végét erőspaprikába mártották).

9. A kisgyermek körmét rendszeresen vágjuk, tartsuk rendben, mert lehet, hogy a rossz szokása csak a zavaró nagyságú körmei miatt alakult ki.

Régi igazság, hogy a kezünk mindent elárul rólunk: az életkorunkat, milyen munkát végzünk, sőt a körmök alakja, az ujjak hossza belső tulajdonságainkra, egészségi állapotunkra, s manapság egyes betegségek diagnosztizálásában is jelentős segítség az állapota, milyensége. A kezünk a legbeszédesebb testrészünk, sőt a kapcsolatteremtés fontos eszköze. Vigyázzunk rá!

Neked is van egy jó tipped? Oszd meg velünk!

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Annyi ételt vásárolj, amennyit meg is eszel – Tippek az élelmiszerpazarlás ellen

Én ugyan soha nem éltem pazarló életet, de pár éve még inkább figyelek arra, miből mennyit vásárolok és használok fel. Ezzel a tudatos gondolkodással te is sokat tehetsz magadért, a bolygóért, sőt rengeteg pénzt is spórolhatsz. Talán még egy adag lelkiismeret-furdalástól is megkímélheted magad. Tegyünk együtt az élelmiszerpazarlás ellen!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

A 18 éves Emma González az igazi Katniss Everdeen?

Az éhezők viadala fiktív hősnőjéhez hasonlítják a gimnazista lányt, aki profi politikusokat megszégyenítő beszédével talán örökre megváltoztatta az amerikai közéletet a floridai iskolai lövöldözés utáni tüntetésen.

A barátnőim segítettek át a gyászon - nekik köszönhetem, hogy még lélegezem

"Én semmit nem várok a barátaimtól, csak azt, hogy mellettem legyenek. Nem várom, hogy tanácsot adjanak, sajnálkozzanak, vagy velem sírjanak. Hiszen ez nem az ő életük." - Anikó története.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft