Hogyan tároljuk a maradékokat? 4 tipp

Borítókép: Hogyan tároljuk a maradékokat? 4 tipp
Az ünnepnapok alatt a fridzsi tartalmának többsége távozik a hűtőből, a probléma csak az, hogy egy részük vissza is tér oda.

1. Az egyszer már feltálalt ételek maradékának ideális esetben 90 percen belül ismét hűtésre van szüksége.

2. Ne hagyd elöl órákon át az el nem fogyasztott ételeket, mert akkor élelmiszerbiztonsági szempontból veszélyessé válhatnak, csak tedd át őket kisebb edénybe és tedd vissza a hűtőbe.

Így előzd meg, hogy maradékok képződjenek a konyhádban... kattints!

3. Általában 2 napig még minden ehető, de ha távlatokban gondolkozol (és nem szeretnél a két ünnep között is főzőcskézni, legfeljebb a maradékokat újrahasznosítani), akkor néhány adagot le is fagyaszthatsz, még mielőtt eléri a 2 napos fogyaszthatósági határt.

4. A sült madarat tovább is eltarthatod, ha gondosan bekened zsírral minden porcikáját (vagy leöntöd zsírral); a töltött káposzta is beéri egy darabig a hűvös kamrával vagy az erkéllyel, végső esetben a konyha kövezetével (az a leghűvösebb hely a konyhában).

Hova tegyem ezt a tömérdek kaját? Még több tipp tároláshoz a 2014-es Éva Advent 28. oldalán! :)

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Instagram