Hogyan tároljuk a maradékokat? 4 tipp
1. Az egyszer már feltálalt ételek maradékának ideális esetben 90 percen belül ismét hűtésre van szüksége.
2. Ne hagyd elöl órákon át az el nem fogyasztott ételeket, mert akkor élelmiszerbiztonsági szempontból veszélyessé válhatnak, csak tedd át őket kisebb edénybe és tedd vissza a hűtőbe.
3. Általában 2 napig még minden ehető, de ha távlatokban gondolkozol (és nem szeretnél a két ünnep között is főzőcskézni, legfeljebb a maradékokat újrahasznosítani), akkor néhány adagot le is fagyaszthatsz, még mielőtt eléri a 2 napos fogyaszthatósági határt.
4. A sült madarat tovább is eltarthatod, ha gondosan bekened zsírral minden porcikáját (vagy leöntöd zsírral); a töltött káposzta is beéri egy darabig a hűvös kamrával vagy az erkéllyel, végső esetben a konyha kövezetével (az a leghűvösebb hely a konyhában).
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Instagram