Uborkás limonádé, ez igen!

Borítókép: Uborkás limonádé, ez igen!
A nyár elmaradhatatlan frissítője – piknikhez is! – a Két cica konyhája bloggerétől.

Kiváló ital egy nyári piknikre: nemcsak hűsítő és finom, hanem nagyon dekoratív, és többször is feltölthetjük vízzel. Készítsünk elő hozzá kanalakat, mert az uborkát és az áfonyát ki lehet eszegetni belőle.

Előkészítés: 20 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi fok: 1

Hozzávalók 1 literhez:
1 liter szénsavmentes, lehűtött ásványvíz
200 g friss, megmosott áfonya
1 kígyóuborka
1 kis bébicukkini
1 dl balzsamecet + 2 dl víz
3 evőkanál méz
4 citrom leve
1 zöld citrom (lime) vékonyra szeletelve

Elkészítés:
1. A balzsamecetet elkeverjük a vízzel, feloldjuk benne a mézet, majd jégkocka tartóba öntjük és megfagyasztjuk.
2. Az uborkát és a cukkinit fél centis karikára, majd gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk, és az előkészített kancsóba vagy dunsztosüvegbe szórjuk. Hozzákeverjük az áfonyát.
3. A citromok levét kifacsarjuk, a lime-ot felszeleteljük, és szintén az előkészített edénybe tesszük.
4. Felöntjük az ásványvízzel, majd közvetlenül fogyasztás előtt beletesszük a mézes-balzsamecetes jégkockákat.

Még több recepta Receptek a Két cica konyhájából című szakácskönyvben, illetve a Két cica konyhája gasztroblogon. És persze ide kattintva, az evamagazin.hu oldalon!

Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu

További receptek, tippek gasztrobloggerektől a 2014-es Éva Konyhában!