Minden jó, csak a vége rossz a fimnek...

Minden jó, csak a vége rossz a fimnek...

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

6

6 film, amit szerettünk volna, ha nem végződnek ilyen elképesztően bután!

Ti is ismeritek azt az érzést, amit a divatszerkesztőnk, Balogh Viki a következőképpen öntött szavakba: "Olyan ideges lettem a végén, hogy majdnem a vászonhoz dobtam a kólámat!"?
Ha igen, tartsatok velünk, és fussatok végig azokon a filmeken, amelyek számunkra a legnagyobb frusztrációt okozták a blőd végződésükkel. A kommentekben természetesen lehet folytatni a felsorolást!

VIGYÁZAT, SPOILER VESZÉLY!

1. Emlékezz rám (Allen Coulter)
A sztori: Romantikus dráma, amelyben két sérült lelkű, zavaros családi háttérrel rendelkező fiatal egymásra talál és viszonylagos békét, megnyugvás lel ebben a szerelemben. Hihető történet, hiteles, szerethető karakterekkel.
A színészek: Robert Pattinson, Pierce Brosnan, Emilie de Ravin


Az ostoba fordulat a végén: Ilyen öncélú, szenzációhajhász végződést még Hollywoodtól sem vártunk! Ráadásul sehogyan sem kapcsolódik bele a történetbe, nem oldja fel, nem viszi tovább, sőt az egész addigi mondanivalóját lenullázza! Pattinson elmegy meglátogatni az apját (Brosnan) az irodájában, ott várja, hogy megérkezzen, miközben a húga tanárnője felírja a dátumot az iskolai táblára: 2001. szeptember 11. Majd váltás vissza Pattinsonra, aki kifelé néz az iroda ablakán, a kamera távolodik és rájövünk: bumm, crash, bang – Pattinson a World Trade Center északi tornyában áll, ahová mindjárt becsapódik a repülőgép. Micsodaaaa?! Tettük fel a kérdést – jogosan! Hogy valaki arra használjon fel egy nemzeti tragédiát, hogy lezárja valahogy a szerelmes filmjét, blah, szégyen, gyalázat!

2. Eredet (Christopher Nolan)
A sztori: A sci-fi akciófilm főhőse, Dom Cobb profi tolvaj, aki alvás közben be tud férkőzni mások elméjébe, ahonnan titkokat bányász elő. Bár kicsit sok benne a kanyar és bizony a hézag is, a történet nagyjából követhető és élvezhető is.
A színészek: Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cilian Murphy

Az ostoba fordulat a végén: Miután Cobb végre hazatér otthonába a gyerekeihez, még egyszer megpörgeti a totemét, aminek segítségével megbizonyosodhat arról, hogy ébren van-e vagy még mindig álmodik. Ha a totem eldől: ébren van. Ha nem: álmodik. Igen ám, de Cobb és – ami még bosszantóbb – a kamera is elfordul, mielőtt láthatná(nk) az eredmény! Mi vaaan? Ezt most minek?! Nem volt elég eddig az a sok csavar, álom az álomban, dekkolás a Váróban, stb. stb.?! Minek még egy ilyen fricska a végére? Mégegyszer feltesszük a kérdést: minek?

3. Jelek (M. Night Shyamalan)
A sztori: Graham Hess, egy kiábrándult lelkipásztor csendesen nevelgeti a gyerekeit egy pennsylvaniai farmon, és próbálja túltenni magát a felesége halálán. Közben egyre furább jelenségeknek lesz tanúja – a lassú lépésű sci-fi thrillerben fokozatosan nő a feszültség, míg végül megtudjuk, hogy valóban idegenek érkeztek a Földre, akik megpróbálják átvenni a hatalmat.
A színészek: Mel Gibson, Joaquin Phoenix

Az ostoba fordulat a végén: Hogy ezek a szuperintelligens, bolygóközi furikázást megvalósítani képes lények pont azt a bolygót szemeljék ki maguknak, aminek felületét 70%-ban víz borítja – az egyetlen anyag, ami halálosan veszélyes rájuk nézve... Na ne bohóckodjunk már! Kikérjük magunknak, Mr. Syamalan, ennyire ne nézze már hülyének a közönséget!

4. Gravitáció (Alfonso Cuarón)
A sztori: Két űrhajós össze-vissza vergődik a világűrben. Nagyjából ennyi. De ettől még izgalmas, élvezhető, szórakoztató.
A színészek: Sandra Bullock, George Clooney

Az ostoba végződés: Clooney ellebeg a világűrbe, hogy megmentse Bullockot. Aztán visszatér, hogy megmentse Bullockot. De nem, várj, nem igazából tér vissza, csak látomásként. Ráaadásul Bullock az űrből pont egy tavacskába zuhan a siklójával. Ne persze... Ebben is biztosan Mr. Clooney keze volt!

Amit George Clooney menyasszonyáról tudni érdemes - a részletekért klikk!

5. 1408 (Mikael Hafström)
A sztori: A paranormális jelenségeket kutató író képtelen túltenni magát a kislánya halálán, ezért a munkába temetkezik. Becsekkol a New York-i Dolphin hotel 1408-as szobájába, ami a hírek szerint átkozott, és amelyik már 59 emebréletet követelt. Enslin, az író, természetesen ezt nem hiszi el, ám hamarosan ő is áldozatul esik a szoba "terrorjának".
A színészek: John Cusack, Samuel L. Jackson

Az ostoba fordulat a végén: A fordulat? Na, az itt nincs! A szoba, amit Enslinnek sikerül elpusztítania, véletlenül épp egy "gonosz" szoba. Minden, amit a főhős ott átélt, valóban megtörtént, ezt a diktafonján megőrződött hangfelvételek bizonyítják. Mitől vagy kitől gonosz a szoba? Ja, az nem derül ki.
Csak úgy mellesleg: azt sem értjük, hogyan lehetett ezt a szuperszobát felgyújtani és elpusztítani, illetve, ha ilyen egyszerű volt a megoldás, hogyhogy nem jutott ez addig senkinek sem az eszébe. No de nem szeretnénk akadékoskodni... Ezt csak úgy csendben mondjuk.

6. Szemfényvesztők (Louis Leterrier)
A sztori: Egy titokzatos idegen összeverbuválja a világ legjobb illuzionistáit, akik aztán látványos showműsorok keretében bankokat rabolnak, a pénzt pedig szétosztják a nézők között. Az FBI és az Interpol értetlenül áll az események előtt. A négy mágus ellen semmilyen kézzel fogható bizonyítékot nem találnak.
A színészek: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Samuel L. Jackson, Michael Caine, Melanie Laurent, Mark Ruffalo

A hihetetlenül ostoba fordulat a végén: Az egész akció mögött a Ruffalo által alakított FBI ügynök áll, aki egy híres bűvész fia, ő maga is bűvész, és valójában apja halálát szeretné ily módon megbosszulni. De most tényleg: beáll valaki csupán ezért FBI-ügynöknek és lehúz ott 20 évet? Értjük mi, hogy a jó munkához idő kell, de élünk a gyanúval, hogy ennél egyszerűbb megoldást is találhatott volna az évek során a bosszúra.
Bár a film izgalmas és szórakoztató volt, annyira komplikálttá vált a cselekménye, hogy a felénél már éreztük – ebből jól kijönni nem lehet. Ennek csak valami überbnagy ostobaság lehet a végén a magyarázat. És milyen igazunk volt!

Tovább olvasok
Gyors lángos recept – hamarabb elkészül, mint ahogy megkapnád a strandon

Hallottál már a frybreadről? És, ha azt mondjuk lángos? Na de nem akármilyen: annak egy szupergyors változata!

Te tényleg futsz? Hogyhogy nem vagy vékony?!

A futás nemcsak azoké, akiknek futóalkata van. Ezt már nagyon sokan bizonyították szerte a világban. Pocakos ultrafutók, nagyfenekű félmaratonisták, rövidlábú hosszútávfutók… ott vannak mindenhol. Oké, nem az elitben, és végképp nem a világcsúcstartók között, de a mindennapokban, a nemzetközi futóközösségben igen, és ez így van jól.

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem