Zöldséges paella
553 kalória, 50gszénhidrát, 29gzsír, 13 g fehérje
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (2 főre):
•10 deka rizs
•1vöröshagyma
•1 fokhagyma
•egy csipet sáfrány
•negyed teáskanál paprika
•fél deci száraz fehérbor
•fél citrom leve és héja
•fél doboz daraboltparadicsom-konzerv
•2 deci zöldségalaplé
•6 spárga
•10 brokkolirózsa
•10darab zöldbab
•csili ízlés szerint
•2 evőkanál olívaolaj
1. Olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Add hozzá a sáfrányt és a csilit is.
2. Vedd le atűzről és keverd a hagymához a pirospaprikát és a citromhéjat. Keverd hozzá a rizst és süsd pár percig állandóan kevergetve.
3. Öntsd a rizshez a fehérbort és várj, amíg arizs felszívja. Öntsd fel paradicsomkonzervvel és alaplével. Közepes lángon, fedő alatt főzd kábé 20 percig.
4.Közben a zöldségeket főzd sós vízben roppanósra.
5.Villával lazítsd fel a rizst, add hozzá a főtt zöldségeket és főzd pár percig együtt.
6. Tálald forrón, locsold meg citromlével.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika