Semmi különös, csak szilveszter

Semmi különös, csak szilveszter

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

T

Tulajdonképpen mit ünneplünk azon, hogy holnaptól egy számmal több lesz a naptárunk elején? :)

Életem legjobb szilveszteri bulija az volt, amikor az éppen 29 napos gyerekünk kiságya felett Traubival koccintottunk éjfélkor. Abban az évben senki nem hüledezett, hogy: „Te jó ég, ti tényleg otthon akartok maradni szilveszter este?” Tuti jó alibink volt a bulizás megtagadására.
Gyönyörű nap volt, a gyerek már három órát is képes volt átaludni esténként, a szemem alatti karikák egy könnyű sminktől szinte láthatatlanná váltak, és hosszú hetek után képes voltam fent maradni a fürdetés után is. Társasoztunk, beszélgettünk, és amikor éjfélt ütött az óra, belopakodtunk a hálószobába, néztük az álmában is mosolygó kisfiunkat, és olyan boldogok voltunk, mint még soha egyetlen szilveszter estén sem.

szilveszteri buli,szilveszteri történetek,családi szilveszter,

A gyerekalibi a következő évben már nem vált be, újra jöttek a hívások és a hüledezések. „Mi az, hogy nem akartok jönni, más meghívásotok van? Nem? Na ne, ezt nem hiszem el. Hát akkor mit fogtok csinálni? Aludni? Ti nem vagytok normálisak!” Ezek a telefonbeszélgetések majdnem minden évben lezajlanak, feltehetően még most sem érti meg mindenki, hogy mi nem szeretünk akkor bulizni, amikor muszáj.
Nem arról van szó, hogy antialkoholisták, szociofóbok vagy különcök volnánk. Egyszerűen csak jobban szeretjük aspontán dolgokat, mint a kötelező és általában balul végződő mulatságokat.

A csillagok rendkívüli együttállása
És nem, nem arról van szó, hogy megöregedtünk volna. Igazából sose szerettünk irgalmatlan belépődíjakat kifizetni egy tömegiszonyos partira, horroráron pezsgőt venni, hogy ismeretlen embereket kelljen kínálgatni belőle, trombitálni, mert mindenki azt csinálja, és aztán hajnaltájt meghánytatni a fél órája megismert, kedves, elázott kislányt a szórakozóhely vécéjében.

szilveszteri buli,szilveszteri történetek,családi szilveszter,

Ennél csak egy fokkal jobb a házibulis verzió, mert ugyan baráti körülmények között, stroboszkóp és bárpult előtti várakozás nélkül szórakozhatunk, de ez utóbbi sajnos alig jön össze. Valami fura van ilyenkor a levegőben – mindenki annyira, de annyira jól akarja magát érezni, amennyire talán nem is lehet. Ezek az erőltetetten boldog események ráadásul valahogy sosem maradnak zártkörűek. Csak megjelenik a barátnőnk két napja elhagyott, holtrészeg pasija, hogy egy szál kókadozó rózsával próbáljon egy engesztelő éjféli csókhoz jutni. Na meg a házigazda apukája, nagynénije, szomszéd bácsija, hogy a hívatlan utcáról érkezőkről már ne is beszéljünk. Acsalódás mondhatni előre bele van kódolva a szilveszteri mulatságokba.
A csillagok rendkívüli együttállása kell ahhoz, hogy ez tízévente egyszer ne így legyen. Ilyen példátlanul jól sikerült, belvárosi szilveszteri bulin én is csak egyszer voltam életemben. Mondjuk az is tény, hogy a látvány- és divattervező házigazdák igazán értenek a rendezvényszervezéshez, s felettébb mókás estet adtak. Az őrületes jelmezek az előszobában várták az érkezőket, a konyhában hetvenes évek magyar diszkója, a fürdőben technoparti, a nagyszobában operahangulatú állófogadás volt. A leglátogatottabb helyszín mégis az illemhely volt, és nem azért.
Mi is csak hosszú sorban állás után jöttünk rá, hogy miért ül ott mindenki húsz percig, hogy aztán fülig érő mosollyal jöjjön ki. Mint kiderült, az ülőkével szemben egy Junoszty tévén egy régi, cseh fekete-fehér némafilm ment végtelenítve. A filmben a kor divatjának megfelelően telt idomú hölgy lejtett mai szemmel erotikusnak alig nevezhető vetkőző táncot, egészen fűzőig és térdig érő bugyiig. Ez a bájos mozi azóta mindig előkerül, ha együtt töltjük az év utolsó napját vidéken.

Csak egy szám
Mert a kódoltan siralmasan végződő szilveszteri buliktól csak kétféleképpen menekülhetünk meg. Egy: a szűk baráti körrel együtt hónapokkal előre lefoglalunk mondjuk a Mátrában egy kulcsos házat, és önfeledt hógolyózással ünnepeljük az éjfélt. Kettő: ha ez valamiért nem sikerül, akkor szépen otthon maradunk, és úgy teszünk, mintha ez is olyan nap lenne, mint bármelyik az év 365 napjából, bulizni pedig ráérünk afennmaradó 364-en.
De mit lehet otthon csinálni, amikor minden sarokról petárdák és tűzijátékok robaja hallatszik be a lakásba? Rengeteg teljesen átlagos, de kiszámíthatóan boldoggá tevő dolgot. Finomakat főzni, társasozni, megnézni egy kedves filmet, szerelmeskedni, és amikor elcsendesülnek az utcák, aludni egy jó nagyot. Már ha engedi a környezetünk.

szilveszteri buli,szilveszteri történetek,családi szilveszter,

Sose felejtem el azt a szilvesztert, amikor a párom húga megsajnált minket, és feljött hozzánk az aktuális pasijával, hogy ne legyünk már egyedül. Hiába mondtuk nekik, hogy rajtunk nincs mit sajnálni, nem arról van szó, hogy nincsenek barátaink vagy nincs pénzünk mulatni, hajthatatlan volt. Aztán amikor kiöltözve, szivárványszínekben pompázó műszempillával, ezüstszálas parókában betoppant, már tudtuk, hogy ebből baj lesz.
Az „ereszd el a hajamat és lépj le a kezemről” bulit eleve kizárta az a tény, hogy a páromnak dolgoznia kellett: kritikát írt az ünnepi tévéműsorról. Minket ez persze nem zavart volna, bőven van mit csámcsogni azon, ami ilyenkor a dobozból jön, de ők nem röhögtek az alpári, művi és szánalmas produkciókon, hanem teljesen lelombozódtak. Hajnalban még kártyáztunk egyet, aztán lefeküdtünk aludni. Másnap reggel elkullogtak, majd délután azzal hívtak fel, hogy a sztorival megnyerték az egyik kereskedelmi rádió „legrosszabb szilveszteri buli” versenyét, és most moziba mennek az ajándékjegyekkel.
Valószínűleg mi tényleg nem vagyunk normálisak.

szilveszteri buli,szilveszteri történetek,családi szilveszter,

Éppen ezért mindenki tegye azt, amit a szíve diktál. Ha éppen mulatni van kedve, akkor menjen – ha pedig mégis inkább a szerelméhez bújna a kockás pléd magányában, akkor ne menjen.
Mert nem a szokások számítanak, hanem csak az, hogy minden nap – lehetőleg mind a 365 – olyan legyen, mint egy hétköznap a mennyországban.

Szöveg: Klein Barbara, fotó: Éva magazin / Europress, Pinterest. Cikkünk az Éva egy régebbi számában jelent meg.

Gyász: 37 évesen elhunyt Fábián Juli énekesnő

Juli nyáron jelentette be, hogy ideiglenesen visszavonul, mert a gyógyulására kell koncentrálnia.

Téged sosem érintett a bullying? Nézd meg ezt a szenvedélyes videót és máshogyan fogod gondolni!

Ne görgess tovább: ez a téma annál jóval többet ér, minthogy máris elengedd!

8 minimál manikűrötlet karácsonyra

Egy ilyen minimál lakkal nemcsak az ünnepeket, hanem még az első néhány munkanapot is kibírhatod az újévben.

Nagyvárosban élsz, sokat dolgozol, stressznek vagy kitéve? Ha bármelyik igaz rád, így tarts kényeztető bőrpihentetést az ünnepek alatt

Hagyd a bőrödet is ünnepelni! Ilyen trükkökkel pihentetheted a rohanós hétköznapok után.

Az Oscar-jelölés előszobájában a Testről és lélekről – érdekesen alakul a mezőny

Enyedi Ildikó az egyetlen női rendező a kilenc döntős között.

Csak szeretetből érdemes – Interjú Korpás Krisztinával

19, 16, 9 – három fiú. Nem szerepelnek pletykalapokban, és az apjuk, Tilla sztársága miatt sose lennének hajlandóak kamera elé állni, de az anyjuk kedvéért most igent mondtak. Interjú az Éva január–februári lapszámából.

Barna foltok jelentek meg az arcodon? Tudd meg, mi állhat a hátterében, és mit tehetsz ellene – 5 tipp

Előfordult már, hogy barna foltokat, ráncokat vagy más bőrhibákat vettél észre az arcbőrödön? Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor azonnal cselekedned kell – el is mondjuk, hogy miért és mit tegyél.

Zöld út az egészséghez: a zöld turmixok 6 előnye + 3 szuper recept

Ha a gyors méregtelenítés és a jobb közérzet a cél, válassz egy jó zöld turmixot!

3 húsétel mennyei salátával az ünnepi asztalra

Nem kell lemondanod a finom húsételekről az ünnepek alatt sem! Készíts hozzájuk ízletes salátákat, így tedd könyedebbé a fogásokat!

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft