Almával sült libamáj tokaji aszús mártásban
A libamájjal való találkozás számomra mindig ünnep, akár a tányéron, akár a konyhapulton történik. Amilyen kellemes vele dolgozni, olyan könnyű elrontani is – ugyanis pillanatok alatt elkészül.
Hozzávalók: (2 személyre)
250 g libamáj
2 alma
só
60 g vaj
200 ml tokaji aszú
2 evőkanál erdeivirág-méz
1 kiskanál friss kakukkfű
A libamájat és az almát vastagabb szeletekre vágjuk. A májat leheletnyit megsózzuk, és a felhevített vajban az almakarikákkal együtt, néhány perc alatt megsütjük.
Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A maradék pecsenyelébe belekeverjük az aszút és a mézet. Beleszórjuk az összevágott kakukkfüvet, és olajsűrűségűre forraljuk.
Tálaláskor a sült almaszeleteket és a libamájat meglocsoljuk a mártással.
Burgonyapürével kínáljuk.
További karácsonyi recepteket találsz a Két cica konyhájából című szakácskönyvben, illetve a Két cica konyhája gasztroblogon.
Recept: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu, Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio