Almával sült libamáj tokaji aszús mártásban

Almával sült libamáj tokaji aszús mártásban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egy igazi karácsonyi fogás, amit te is el tudsz készíteni.

A libamájjal való találkozás számomra mindig ünnep, akár a tányéron, akár a konyhapulton történik. Amilyen kellemes vele dolgozni, olyan könnyű elrontani is – ugyanis pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók: (2 személyre)
250 g libamáj
2 alma

60 g vaj
200 ml tokaji aszú
2 evőkanál erdeivirág-méz
1 kiskanál friss kakukkfű

A libamájat és az almát vastagabb szeletekre vágjuk. A májat leheletnyit megsózzuk, és a felhevített vajban az almakarikákkal együtt, néhány perc alatt megsütjük.
Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A maradék pecsenyelébe belekeverjük az aszút és a mézet. Beleszórjuk az összevágott kakukkfüvet, és olajsűrűségűre forraljuk.
Tálaláskor a sült almaszeleteket és a libamájat meglocsoljuk a mártással.
Burgonyapürével kínáljuk.

További karácsonyi recepteket találsz a Két cica konyhájából című szakácskönyvben, illetve a Két cica konyhája gasztroblogon.

Recept: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu, Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio

Tovább olvasok
23 tipikus Instagram hazugság, de mutatjuk a valóságot is

A hétköznapok nem olyan glamúrosak, mint amilyennek a filmek és persze a közösségi oldalakon megjelenő fotók tökéletes megvilágításában látszanak; de épp ezért szeretjük őket!

Megvan az első állam, ahol embereket komposztálhatnak

Elsőre talán morbidnak tűnhet ez a szókapcsolat, de talán ez írja le legjobban, miről is van szó: egy az új temetkezési lehetőségről, ami ráadásul jóval olcsóbb lesz, mint a hagyományos eljárás.

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem