Dupla és tripla csokis csókok

Borítókép: Dupla és tripla csokis csókok
Vendégváró édes nasi. Házilag készítve a legfinomabb!

Hozzávalók:
•1 pohár (2,5 deci) liszt
• 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
• 1 csipet só
• 10 deka vaj
• 1/2 pohár barna cukor
• 1/4 pohár porcukor
• 1 egész tojás
• 1 kávéskanál vaníliaaroma
• 1 tábla fehér csokoládé (9-10 deka)
•1tábla étcsokoládé (9-10 deka)

A tripla csokis változathoz:
• negyed pohár cukrozatlan kakaópor
• 1 csapott teáskanál instant kávé vagy 2-3 evőkanál főzött fekete kávé

1. A kétféle cukrot a puha vajjal és a vaníliaaromával keverd jó habosra, majd add hozzá a felvert tojást.

2. Keverd össze a szódabikarbónát, a csipet sót és a lisztet, majd add hozzá a vajas masszához, és csak elnagyolva keverd el.

3. Add hozzá az apró darabokra tört kétféle csokit, illetve a tripla csokisnál a kakaóport és a kávét is.

4. A masszából formázz diónyi golyókat és tedd sütőpapírral bélelt tepsire, elegendő távolságra egymástól, mert sütés közben kissé szétlapulnak. Előmelegített sütőben, 160 fokon kábé 12 percen át süsd.

5. A sütőpapíron hagyd kihűlni: belül puha, kívül ropogós lesz.

Még több mennyei süti – katt!

Szöveg: Vargha Zsuzsa, fotó: Europress/Stockfood