Ezektől a 300 éves illusztrációktól te is dobsz egy hátast

botanikai illusztrációk,növények,virágok,képek Forrás: Wikimedia Commons)
A múltban a növényekről készült illusztrációikat orvosok, gyógyszerészek, botanikai tudósok és kertészek használták azonosítás, elemzésre és osztályozás céljából. Míg ezek a művek ma már nem relevánsak a kutatók számára, a mai napig inspirációként szolgálnak a művészek számára.

Napjainkban a tudományos könyvek tele vannak rendkívül részletes fényképekkel, amik gyakran makró objektívvel vagy mikroszkóp segítségével készülnek. Ezek a képek lehetővé teszik számunkra, hogy felfedezzük a flóra és fauna lenyűgöző formáit. A technológiai fejlődés előtt azonban a művészek és az illusztrátorok voltak azok, akik megosztották a botanika szépségét a világgal. A fotográfia feltalálása előtt ez volt az egyetlen módja annak, hogy vizuálisan rögzítsék a világ számos növényfaját. Ehhez a munkához óriási művészi készségre, kézügyességre, kertészeti ismeretre és figyelemre volt szükség, hogy a legaprólékosabban tudják visszaadni az egyes növények részleteit.

növények,illusztráció,virágok,botanika
Forrás: Wikimedia Commons
De Materia Medica - botanika könyv

A múlt híres botanikusai

Számos művész és illusztrátor jelentősen hozzájárult a növényi élet tudományos publikációihoz a világ minden tájáról. Következzenek most a legkiválóbb művészek közülük!