Glutén- és laktózmentes brownie, mindössze 3 összetevőből

brownie,csokoládé,recept,egészséges,desszert,sütemény,édesburgonya Forrás: nestandglow
Jó kis egészséges desszert ez, nincs benne sem búzaliszt sem pedig vaj. Az alapja meglepő módon édesburgonya, amit mandulaliszttel dúsítunk, meg persze egy jó adag étcsokoládéval.

Ez a brownie glutén- és laktózmentes, a keto- és a paleo diétába is beilleszthető, textúrája egészen süteményszerű, ráadásul tele van rostokkal, hozzáadott cukrot pedig nem tartalmaz.

Na, meggyőztünk?

3 összetevős édesburgonya brownie

Elkészítési idő: 55 perc
Adag: 9

Hozzávalók

  • 2 közepes méretű édesburgonya (300 g)
  • 1 csészényi mandulaliszt (120 g)
  • 125 g étcsokoládé

Elkészítése

  1. Vágd le az édesburgonyák végeit, szúrd meg őket egy késsel, majd előmelegített sütőben süsd őket 220 fokon, míg meg nem puhulnak.

  2. Amíg sülnek, aprítsd fel apró darabokra a csokoládét.

  3. Miután megsültek a burgonyák, vágd őket ketté, kapard a belsejüket egy tálba, add hozzá a mandulalisztet és a csokoládét, majd keverd az egészet egy homogén masszává. (Ne felejtsd el még melegen hozzáadni a többi alapanyagot a burgonyához, hiszen annak melegétől olvad majd el a csokoládé.)

  4. Öntsd át a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe és nyomkodd le egy kanállal vagy villával.

  5. Pihentesd 30-60 percen keresztül, majd szeleteld fel.

  6. Hűtőszekrényben akár 5 napig is eláll!

Tipp:

  • Használj minél nagyobb kakaótartalmú, cukormentes étcsokoládét és ha túlságosan keserűnek érzed, inkább édesítsd utólag xilittel, így teljesen cukormentessé teheted a sütidet!

  • A mandulaliszt helyett használhatsz ledarált szárított kókuszt, napraforgómagot vagy akár hajdinalisztet is.

Ez is érdekelhet: