Szezámmagos-spenótos pite

Borítókép: Szezámmagos-spenótos pite
Egy kellemes délutáni beszélgetéshez ajánljuk ezt a könnyen elkészíthető desszertet. Mindenki kedvence lesz mire lemegy a nap!


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (4 főre):
♦50 deka spenót
♦4 tojás
♦20 deka fetasajt
♦2 gerezd fokhagyma
♦bors
♦60 deka leveles tészta
♦szezámmag

1. Egy kevés olívaolajon futtasd meg a zúzott fokhagymát, fonnyaszd meg rajta a spenótot és morzsold bele a fetasajtot, hogy felolvadjon.
2. Hűtsd le szobahőmérsékletűre és keverd hozzá a felvert tojásokat.
3. A leveles tésztával béleld ki a muffinformákat, töltsd meg a tojásos spenóttal és fedd le a tésztával.
4. Kend meg a batyuk tetejét és szórd meg szezámmaggal.
5. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kábé 10–15 perc alatt aranybarnára.
6. Tálald friss salátával.

Kép és szöveg: Struder-Tüske Veronika