Kölyökspagetti zöldborsós pestóval

Borítókép: Kölyökspagetti zöldborsós pestóval
Zöldborsó és nyár – dupla öröm, hát még ha a gyerekek is meg tudják főzni!

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (4 személyre):

•40 deka spagetti
• 2 marék zöldborsó
• 5 deka parmezán
• fél deci olívaolaj
• 4 evőkanál bazsalikom
• 1 gerezd fokhagyma
• só • bors

1. Főzd meg a tésztát forró, sós vízben, szűrőben csöpögtesd le és tedd vissza a lábosba.

2. 4-5 perc alatt főzd a borsót is puhára, csöpögtesd le.

3. A borsó felét, a parmezánt, az olajat, a bazsalikomot és a fokhagymát mixerrel pürésítsd. Sózd-borsozd. Keverd a tésztához az egész borsószemekkel együtt, és kis lángon melegítsd össze.

4. Tálaláskor díszítsd bazsalikomlevelekkel.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Dean Wilmot/acpsyndication.com