Sajtkrémes répasüti

Borítókép: Sajtkrémes répasüti
Szeretnél egy könnyű, sós sütit a húsvéti asztalra? Akkor ezt válaszd!

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc

Hozzávalók (20x30 cm-es formához):
20 deka liszt
2 kávéskanál sütőpor
15 deka reszelt sárgarépa
1 marék aprított petrezselyem
1 deci répalé • 10 deka vaj
2 tojás
só, bors
A krémhez:
2 doboz natúr sajtkrém
2 deci tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors, snidling

1. Tálban keverd össze a száraz hozzávalókat. A vajat robotgéppel keverd habosra, add hozzá a tojásokat. Addig verd a mixerrel, amíg krémes állagú nem lesz.
2. Öntsd hozzá a répalevet, keverd össze a reszelt répával és a petrezselyemmel.
3. A répás krémet keverd össze a liszttel,
a masszát kanalazd egy kivajazott, kilisztezett formába. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Ha elkészült, hagyd rácson kihűlni.
4. A krémhez robotgéppel keverd össze a sajtkrémet és a tejfölt, add hozzá a zúzott fokhagymát és sózd, borsozd ízlésed szerint. A krémet kend egyenletesen a kihűlt tészta tetejére, szórd meg apróra vágott snidlinggel. A hűtőben másnapig biztosan eláll.

Fotó és recept: Studer-Tüske Veronika