Ínycsiklandó angol meggyes pite

Borítókép: Ínycsiklandó angol meggyes pite
Ha nincs otthon, csak egyetlen tojás, akkor ezt a sütit készítsd el!

Elkészítési idő: 10 perc
sütési idő: 45 perc

Hozzávalók:
A tésztához:
20 deka liszt
12 deka margarin •
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj
csipet só

A tetejére:
fél kiló negyedelt, kimagozott meggy (ha kompótból van, csöpögtesd le, ha aszalt meggyet használsz, áztasd be egy órára)

Az öntethez:
1 tojás sárgája
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj
1 deci tejszín (vagy tejföl)

1. A hozzávalókból összeállított tésztát nyújtsd ki, bélelj ki vele egy 26 centis kerek formát úgy, hogy körben legyen egy kis pereme.
2. A kimagozott meggyel sűrűn rakd tele, és kezdd el sütni 200 fokos sütőben.
3.
Közben az öntethez valókat villával keverd össze, verd habosra.
4. Kábé 30 perc után vedd ki a formát a sütőből, öntsd rá a tejszínes keveréket, és told vissza a sütőbe további 15 percre.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Europress/Stockfood