Egy kis nyári íz: barackos bögresüti

Borítókép: Egy kis nyári íz: barackos bögresüti
Még csak mérleg sem kell ehhez a sütihez, csak egy tepsi és egy bögre.

Elkészítési idő: 1 óra


Hozzávalók:
3 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre natúr joghurt
20 deka margarin
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
fél csomag sütőpor
1 bögre felaprított barack (ebbe a sütibe a legjobb a lecsöpögtetett befőtt)
10 deka tehéntúró

1. Először a margarint keverd simára és habosra a cukorral, majd a tojásokkal és 1 csomag vaníliás cukorral folytasd a kavarást. Add hozzá a joghurtot, majd a sütőporos lisztet.
2. A gyümölcsöket, ha szükséges, vágd kis darabokra, forgasd meg kevés lisztben, hogy ne szálljanak le az aljára, aztán nagykanállal keverd bele a tésztába.
3. Süsd 180 fokra előmelegített sütőben, közepes lángon kábé 40 percig (végezz tűpróbát!). Morzsolj a még forró süti tetejére vaníliás cukorral ízesített friss túrót.

szöveg: Simándi Júlia, fotó: Europress/Stockfood