13 ötlet a boldogságérzet gyakorlásához

13 ötlet a boldogságérzet gyakorlásához

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A boldogságérzet tudatosan is fejleszthető!

1. Reggelenkéntgondold végig: minek tudsz aznap örülni? Hogy gyönyörűen süt a nap? Hogy már csak 2hét van hátra asíelésig? Hogy ma látod a kedvesedet? Hogy végre túl leszel alegnehezebb vizsgádon?


Fotó: Éva magazin / Europress

2. Ha sok a tennivalód és kevés az időd, válassz: melyik feladat elvégzésétől lesz jobb a közérzeted?

3. Ragassz a fürdőszobai tükrödre egy pozitív gondolatot. Ha teljesen magadévá tetted vagy meguntad, helyezz ki újabbat.

4. Ha úgy érzed, hirtelen ideges vagy rosszkedvű lettél, próbáld meg tudatosítani az okát. Tudsz segíteni rajta az adott pillanatban? Ha nem, ne hagyd, hogy rád telepedjen a rossz érzés – csak vedd tudomásul és próbáld kívülről szemlélni. Ne hagyd, hogy elhatalmasodjon.

5. Állítsd össze vágyaid listáját. Írd fel, melyek azok acélok, amiket el akarsz érni. Ne hessegesd el őket azzal, hogy irreálisak! Minden tételt szedj apró lépésekre. Egy év után nézd meg, mit valósítottál meg belőlük.

6. Ha hajlamos vagy a kisebbrendűségi érzésre, próbálj meg tudatosan jót feltételezni magadról. Ne azt gondold, hogy „úgysem fog sikerülni”, hanem kérdezd meg magadtól: „mit tehetek, hogy sikerüljön?”

7. Törekedj olyan tudatállapotra, amit nyitottság, előítélet-mentesség, jóindulat és segítőkészség jellemez!

8. Ha összehasonlítod magad másokkal, ne csak felfelé, hanem lefelé is tekints.

9. Merd élvezni a pillanatot,add át magad az élményeknek!

10.Légy nagylelkű! Különböztesd meg a lényegest alényegtelentől, a fontosat a kevésbé fontostól.

Kaori Watanabe: Open Mind

11.Élj tudatosan, de közben figyelj a belső hangra, amegérzéseidre is.

12. Szánj időt a felszabadító erejű tevékenységekre!

13. Alakíts ki új szokásokata régiek helyett.

E-számok nélkül: így készül a zacskós tésztaleves házilag

Mindegy, hogy sima zacskós, ázsiai, vagy egyéb instant levesről beszélünk, azt egyaránt leszögezhetjük, hogy ezek bizony nem a legegészségesebb fogások. Viszont megvan az az előnyük, hogy olcsóak, laktatóak, és baromi gyorsan elkészülnek. Mivel nincs a környezetemben olyan ember, aki ne lenne oda értük, gondoltam kikísérletezek egy receptet, amivel saját kezűleg is előállíthatjuk majd ezeket a gyors leveseket, persze jóval kevesebb sóval és adalékanyaggal, de hasonlóan rövid idő alatt.

11 egyszerű ötlet, amitől mindig tiszta maradhat az otthonod

A tavaszi nagytakarítás nálam nem egy drasztikus lépés, legfeljebb egy kicsit többet szortírozok, mint amennyit amúgy is szoktam.

Valami bűzlik Dániában. És Svédországban. És Izlandon. Az öt legjobb skandináv krimi

Most van itt az ideje, hogy nyakig elmerüljünk egy kellemesen borzongató svéd, norvég vagy izlandi regényben.

Megjelent az Éva magazin áprilisi száma!

Neked ki a példaképed? Áprilisi számunkban olyan emberek válaszolnak erre a kérdésre, mint Péterfy Bori, Ábel Anita vagy Nyáry Krisztián. Megjelenés március 23-án!

Ezt edd felvágott helyett – nem fogod megbánni!

Párizsis zsömle, sonkás kifli, szalámis szendvics, némi kocka- vagy trappista sajt, paprika, paradicsom, és majonéz. Nem szeretnék általánosítani, de kicsiny hazánkban nagyjából így néz ki egy átlagos szendvics. Persze lehet hümmögni, hogy a párizsi és a gépsonka sokszor a legmegfizethetőbb szendvicsrátét, de ez nem feltétlenül igaz, s hozzáteszem, nem is a legegészségesebbek. Tudok jobbat!

Olvasónk írja: 8 ok, amiért a 8 éves fiam a példaképem

Egy gyerek legfőbb példaképe az anyukája vagy apukája – csakhogy ez ugyanúgy érvényes fordítva is! Legalábbis olvasónk, Borbála szerint:

10 autós funkció, ami igenis megkönnyíti egy „multitasker gyerekfuvaros” édesanya mindennapjait

Ha új autót vásárolnék és bármit kérhetnék hozzá, ilyen fícsöröket szeretnék. Azt hiszem, most már nyugodtan elmondhatom, hogy ezek járnak nekem!

Ezért nem hazudok soha. Hopsz, ez egy ordas kamu volt. Na jó, akkor lényegében soha

Több mint tíz éve nem hazudok – ha ezt mondanám, nem mondanék igazat, és mint közismert, minden krétai hazudik. De azt hiszem, ha annyit mondok: bő évtizede tudatosan törekszem arra, hogy ne hazudjak, azzal úgy nagyjából igazat mondtam.

Szégyelltem a családnevemet, ezért megváltoztattam – a névváltoztatás pszichológiája

35 évesen döntöttem úgy, hogy megváltoztatom a születési családnevemet. Alig másfél hónappal később, az apámtól örökölt családnevem eltűnt, mintha soha nem is létezett volna. Az öröm mellett pedig megjelent egy különös érzés is, a gyász.

8 meghökkentő boros érdekesség, amit nem sokan tudnak

Még egy igazi bormániás is meg tud lepődni a kedvenc italával kapcsolatos érdekességeket olvasva. Tudtad, hogy a nők jobb borkóstolók mint a férfiak? És azt, hogy egy nagyon híres személy még a kocsijába is néha bort önt? Most elárulunk pár meglepő boros tényt.

Napi horoszkóp március 21.: a Rákok extremitásra vágynak, a Szüzek a tisztességes játék hívei

Ma is kalandokban bővelkedő napunk lesz a csillagok állása szerint.

Neked csak egy gyümölcs, másoknak az élet! – Edd vagy ne edd az avokádót?

Ha boltba mész, az alapanyaglistád mellett valószínűleg az árra, és a márkára is odafigyelsz. De valószínűleg csak arra figyelsz, ami számodra fontos. Most arra kérlek: ne csak a saját érdekeid nézd! Ne csak azt nézd, hogy neked mi a jó, még akkor sem, ha a kedvenc kekszedről, a guacamoléról vagy egy desszertről kell is majd lemondanod emiatt. Legújabb sorozatunkban azokat az ételeket, és alapanyagokat veszem górcső alá, amelyről érdemes többet is megtudni annál, mint hogy finomak és egészségesek!

Hagytam a babámat sírni – ez történt tíz évvel később

Egy anyuka elmeséli, mi történt, amikor a férjével vettek egy mély levegőt és megpróbálták háromhónapos fiukat egy több évtizedes módszerrel rendszeres alvásra szoktatni. És az is kiderül, hogy miért döntöttek így.

Emberkísérlet: Anyukám ízlése szerint öltöztem öt napig, ez lett az eredménye

Elég tanulságos kísérletnek vetette alá magát a joy.hu munkatársa.

Kövess minket

Most ajándékba kapod az Éva Egészség különszámot, ha 6950 Ft helyett 3950 Ft-ért előfizetsz az Éva magazinra! Több mint 40 százalék kedvezmény = 10 Éva magazin + ajándék Éva Egészség különszám

Csak 3950 Ft