Kávés-rikottás palacsinta csokiszósszal

Borítókép: Kávés-rikottás palacsinta csokiszósszal
Palacsintát sütni mindenki tud. Bolondítsd meg kávéval és ricottával!

Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 35 perc


Hozzávalók (8 személyre):
15 deka liszt
1 evőkanál kristálycukor
2 tojás • 4,5 deci tej
2 evőkanál vaj

A csokiszószhoz:
1,2 deci tej
15 deka étcsokoládé
1 evőkanál konyak vagy brandy


A töltelékhez:
40 deka rikotta
10 deka finomított kristálycukor
1 deci tejföl
1 evőkanál finomra őrölt kávé

1. A szószhoz a lisztet, a cukrot, a tojásokat, a tejet, a megolvasztott, de már kihűlt vajat mixerben keverd sima masszává. Tedd át egy tálba, fedd le fóliával és várj vele fél órát.
2. Forrald fel a tejet egy lábosban, de rögtön vedd is le a tűzről. Az apróra vágott csokoládét dobd bele, kevergetve olvaszd fel, majd öntsd bele a konyakot.
3. A rikottát, a cukrot és a tejfölt alaposan keverd össze egy tálban az őrölt kávéval. Hűtsd be.
4. Melegítsd fel a sütőt 140 fokra. Egy kör alakú serpenyőt kenj ki egy kis vajjal, forrósítsd fel és süsd meg a palacsintákat: annyi tésztakeveréket önts bele, hogy körbeforgatva teljesen befedje a serpenyő alját, egy-egy oldalát süsd 1-2 percig. Szedd hőálló tálra, takard le és tartsd a sütőben, hogy meleg maradjon.
5. Amikor tálalni akarod, 1-2 evőkanál rikottás keverékkel töltsd meg a palacsintákat, hajtsd félbe, öntözd meg a csokiszósszal és forrón kínáld.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Julie Crespel / acpsyndication.com.