Paprikás csirke 10 + 30 perc alatt

Paprikás csirke 10 + 30 perc alatt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

I

Igazi klasszikus, mégis sokan csak a nagyinál eszik. Pedig könnyű elkészíteni!

Előkészítés: 10 perc, főzési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 főre):
•1 kiló csirke feldarabolva
• 2 vöröshagyma
• 2 deci tejföl
• só
• 5 szem feketebors
• 2 babérlevél
• fűszerpaprika
• olaj
• víz
• 4 evőkanál liszt

1. 4 evőkanál olajat forrósíts fel és párold benne üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a húst és minden oldalát pirítsd meg. Vedd le a tűzről és szórd meg pirospaprikával. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Add hozzá a sót, a borsot és a babérlevelet. Közepes lángon, fedő alatt főzd puhára a csirkét.

2. Ha megfőtt a hús, tálban keverd csomómentesre a lisztet a tejföllel és adj hozzá pár evőkanál levet. Öntsd a masszát a húshoz, keverd el és forrald fel a paprikás csirkét. Nokedlivel tálald.

Kép és szöveg: Studer-Tüske Veronika

Tovább olvasok
15 megszívlelendő idézet a 30 éve elhunyt Márai Sándortól

Márai Sándor a magyar identitás, a polgári öntudat egyik legfontosabb képviselője volt. És remekül idézhető mondatokat tudott írni.

„Biztosan tudom, hogy ebbe most belehalok!”- egy hipochonder teljesen hétköznapi mondata

A hipochondria nem vicc, hanem egy betegség. Sem a hipochonder, sem a környezete nem éli meg jól az állandó szorongást, az állandó félelmet. Milyen lehet állandó kétségek között hányódni, hogy vajon éppen egy halálos kór marcangolja a szervezetet vagy van esély a túlélésre…

Kövess minket

60%-os kedvezmény!!! Fizess elő fél évere (5 lapszám) és fél évig az InStyle-t is megkapod!

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem