Kolléganőnk meggyes pitéje

Borítókép: Kolléganőnk meggyes pitéje
Alacsonyabb, mint a klasszikus, sokkal lágyabb, nem az a száraz fajta. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók kis (20x30-as) tepsihez


4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
8 evőkanál magas zsírtartalmú tejföl
35-40 dkg magozott meggy


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, állítsd légkeverésre. A tojás sárgáját, a cukorral, liszttel és a tejföllel kell legalább negyed óráig keverd, hogy teljesen krémes legyen. A tojásfehérjét verd kemény habbá. Majd óvatosan keverd hozzá a tejfölös krémhez. Vajazd, lisztezd ki a tepsit, majd óvatosan öntsd bele a tészta felét (ne lepődj meg, igen híg) és dobáld bele a meggy felét, majd öntsd rá a maradék tésztát, és dobáld rá a meggy másik felét. Körülbelül 40-45 perc alatt átsül.
Tudtad, hogy minél hidegebb a tojásfehérje, annál könnyebb felverni?!

Szöveg: Kalmár VIrág, Recept: "Györesz nagymamája"