Kávés csokoládétorta
Előkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 1 óra, Hűtési idő: 1 óra
Hozzávalók (2 db 20 centi átmérőjű formához):
•25 deka liszt
•5 deka kakaópor
•1 deka instant kávépor
•32 deka barnacukor
•12 tojás
•12 deka vaj
•fél kávéskanál sütőpor.
A krémhez:
•7deci sűrű tejszín
•6tojássárgája
•2púpozott evőkanál instant kávépor
•14 evőkanál cukor
•4lap zselatin
1. Egy tálban keverd össze a lisztet, akakaóport, a sütőport és a kávéport.
2.A cukrot keverd habosra avajjal és adj hozzá 6 egész tojást és 6tojássárgáját. Robotgéppel keverd világosra. A 6 tojásfehérjét verd fel kemény habbá.
3.A cukros krémet keverd össze a száraz hozzávalókkal, majd forgasd bele a habot.
4. A krémet oszd el két darab 20 centi átmérőjű tortaformába és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre.
5.Akrémhez lassú tűzön, állandó keveréssel sűríts be 5 deci tejszínt a 6 tojássárgájával, majd add hozzá a kávéport, cukrot és zselatint. Tedd 1órára a hűtőbe.
6. A maradék 2 deci tejszínt verd fel kemény habbá és keverd a kávés krémhez.
7. A kisült tésztát hagyd kihűlni, majd felezd el keresztben. Kend meg akrémmel a tortalapokat és helyezd őket óvatosan egymásra. Tálald gyümölcsökkel és porcukorral.
Kép és szöveg: Studer-Tüske Veronika