Gazdag tavaszi saláta

Borítókép: Gazdag tavaszi saláta
Könnyű, mégis tartalmas vacsora. Ráadásul megunhatatlan, főként, ha improvizálsz bele még hozzávalókat – magvakat, sajtot...

Hozzávalók:
40 deka apró szemű burgonya
10 deka nagy szemű zöldbab (vagy edamame: japán zöld szójabab)
6 főtt tojás
20 deka füstölt lazac
5 szál újhagyma
5 deka zöldsaláta
16–20 szem olajbogyó
8–10 koktélparadicsom

Az öntethez: 

1 evőkanál magos mustár
1 kávéskanál méz
3 evőkanál fehérborecet
8 evőkanál olívaolaj

1. Az öntethez alaposan keverd össze ahozzávalókat.

2. A burgonyát és a tojásokat főzd 10percig, hűtsd ki, karikázd fel.

3.Amíg aburgonya fő, forralj vizet, 4-5 percre dobd bele ababot, szűrd le és áztasd jeges vízbe, hogy ropogós maradjon, majd alaposan csöpögtesd le.

4. A lazacot tépkedd apró darabokra, az újhagymát és az olajbogyót szeleteld fel, a koktélparadicsomokat vágd félbe.

5. Egy nagy salátástálban keverj össze minden hozzávalót, locsold meg a dresszinggel.

Stylist: Vigh Alexandra, Rózsa Szonja, fotó: Barbay Csaba/Flashback Photo Studio