Gazdag tavaszi saláta
Hozzávalók:
• 40 deka apró szemű burgonya
•10 deka nagy szemű zöldbab (vagy edamame: japán zöld szójabab)
•6 főtt tojás
•20 deka füstölt lazac
•5 szál újhagyma
•5 deka zöldsaláta
•16–20 szem olajbogyó
•8–10 koktélparadicsom
Az öntethez:
• 1 evőkanál magos mustár
•1 kávéskanál méz
•3 evőkanál fehérborecet
•8 evőkanál olívaolaj
1. Az öntethez alaposan keverd össze ahozzávalókat.
2. A burgonyát és a tojásokat főzd 10percig, hűtsd ki, karikázd fel.
3.Amíg aburgonya fő, forralj vizet, 4-5 percre dobd bele ababot, szűrd le és áztasd jeges vízbe, hogy ropogós maradjon, majd alaposan csöpögtesd le.
4. A lazacot tépkedd apró darabokra, az újhagymát és az olajbogyót szeleteld fel, a koktélparadicsomokat vágd félbe.
5. Egy nagy salátástálban keverj össze minden hozzávalót, locsold meg a dresszinggel.
Stylist: Vigh Alexandra, Rózsa Szonja, fotó: Barbay Csaba/Flashback Photo Studio