Édeskömény-saláta gránátalmával

Borítókép: Édeskömény-saláta gránátalmával
Egy jó saláta önmagában vagy köretként is kiváló.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (6 személyre):

•2 édesköménygumó
•1gránátalma
• 15 deka zsenge rukola
• 1 evőkanál aprított mentalevél
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
•1citrom leve + a héja
• 5 felaprított mentalevél

1. A citromhéjat tedd bele egy kis tál vízbe. Az édeskömény zöldjét tedd félre. Szeleteld fel vékonyra az édesköménygumót, áztasd be a citromos vízbe.

2. Egy fakanállal ütögesd meg alaposan a gránátalmát, hogy amagok elmozduljanak benne, aztán vágd félbe és az ujjaiddal kapirgáld ki a magos belsejét. A héjat eldobhatod.

3. Az öntethez keverd össze a citromlevet az olajjal és az aprított mentával. Ízlés szerint sózd, fűszerezd, és tartsd hűtőben, zárt üvegben egy napig. Eddig előző nap is elkészítheted.

4. Alaposan csöpögtesd le a beáztatott édesköményt, aztán forgasd össze a félretett apró édeskömény-levélkékkel, a megmosott, leszárogatott rukolával, és locsold meg az öntettel. Nagy tálalóedényben szórd meg a gránátalmamagokkal és a finomra vágott mentával. Kínáld a báránysült mellé vagy csak úgy magában.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó:Louise Lister / acpsyndication.com