Telis-tele zöldségleves

Borítókép: Telis-tele zöldségleves
Paradicsomsalátával. Jó kis vega ebéd a változatosság kedvéért.

Hozzávalók (4 személyre):

• 
1 l iter zöldségalaplé régebbi főzésből vagy vegán zöldségkockából
• fél cukkini
• 
20 deka vörös bab egy éjszakán át áztatva
• 20 deka hüvelyes zöldbab
• 1 fej fokhagyma
• 4 lucullus paradicsom (vagy más kicsi, kemény paradicsom)
• 1 csokor petrezselyem
• 1 evőkanál 5 százalékos ecet
• 2 evőkanál olívaolaj
• só, bors

1. A saláta: Aprítsd fel durvára apetrezselymet, a paradicsomot kockázd fel, és keverd el őket az ecettel, olívaolajjal, majd sózd és borsozd ízlés szerint, végül fokhagymanyomóval préseldrá afokhagymát. Engedd, hogy aparadicsom levet eresszen, és csak akkor önts rá kevéske vizet, ha túl aromásnak érzed.
2. A leves: A zöldségalaplében először főzd a babot félkeményre, majd az összes többi hozzávalót is add hozzá, és lassú tűzön főzd tovább. Kábé húsz perc alatt puhul meg teljesen. 
Tipp: Ha nem találod elég gazdagnak, kevés tárkonnyal is fűszerezheted.

Szöveg: Farkas Flóra, fotó: Profimedia.hu, Europress/stockfood