Megjelent az Éva magazin márciusi száma!

Borítókép: Megjelent az Éva magazin márciusi száma!
Olvass bele!

Te hogyan vagy az apáddal?

Téged mert nyíltan szeretni az apád? Érezted, hogy szeret – vagy csak gondoltad? Ki tudta mutatni a szeretetét? Dicsért eleget? Vagy többet kritizált? A 80. oldalon A lassan érő istennő címmel olvashatsz interjút az Európa legjobb színésznőjének választott Borbély Alexandrával, aki arról is beszél, hogy felnőtt életét nagyban befolyásolja az apjával való gyerekkori kapcsolata. Szép és kissé szomorú, de hepienddel végződő történet az övék.

Engem imádott az apám és én is imádtam őt. Nyíltan. Alexandrának ez a nyíltság nem adatott meg, csak a sejtés, hogy az apja valójában szereti őt, de a vidéki közeg, amelyben éltek, más szerepet kényszerített rá. Mindez a végeredmény szempontjából érdekes most. Az Oscar-esélyes Testről és lélekről című film női főszereplőjének egyik mozgatórugója az volt, hogy bizonyítson az apjának: igenis képes nagy dolgokra. Furcsa, de a kapott szeretet ellenére engem ugyanígy hajtott a vágy, hogy megmutassam apámnak, mire képes az ő kicsi lánya. Lehet, hogy a nyílt és őszinte apai szeretet ugyanazt hozza ki az ember lányából, mint a vágy az érezhetőbb apai szeretet után? Mondhatjuk, hogy csak a végeredmény a fontos? Én azt hiszem, útközben az sem mindegy, hogy a szorongós bizonyítási kényszer vagy a felszabadult, boldog tenniakarás vezérel-e minket

Ízelítő a tartalomból...

“Magyar ember evés közben nem beszél.” Jó lenne tudni, hogy ezt a baromságot ki találta ki, és milyen megfontolásból. Ez az állítás egyrészt nem igaz, másrészt semmi értelme, hiszen evés közben van igazán alkalmunk beszélgetni. Egy dologra azonban rámutat: a magyar ember nem viccel, ha étkezésről van szó. Lami Juli írt erről.

E havi számunkban írunk egy fantasztikus finnországi hagyományról, hogy miért is kap minden kismama/kisbaba egy komplett babakelengyét.

Állandó szerzőnk, Pásztory Dóri kétszeres paralimpikon három éve él Angliában. Ezúttal arról ír őszintén, hogy milyen ott élni, hogyan éli meg a távollétet, milyen ott anyának lenni – és igazából milyen álmai országa.

Steiner Kristóf kinek világutazó, kinek séf, kinek műsorvezető... Évek óta él Izraelben, de jön-megy a nagyvilágban. Hogy ő hol érezni magát a legszívesebben? Elmondja most.

Az elektromos autóké a jövő, de vajon tisztában vagyunk az előnyeivel, hátrányaival? Kerülj képbe velünk (a srácokkal is remek beszédtéma, és végre hozzá tudsz majd szólni).

Élete kedvenc könyveiről ezúttal Szász János mesél.

Írd ki magadból! (akár álnéven)! Idén is meghirdetjük novellaíró pályázatunkat, amelyre kifejezetten a ti történeteiteket várjuk.

Készíts velünk mackólányt. Útmutatóval segítünk.

„Állati szintre süllyedt” – vélekedünk valamilyen különös kegyetlenség hallatán. „Emberségesen viselkedik” – állapítjuk meg, ha valaki együttérzést mutat és segít másokon. Nyelvhasználatunkban is látszik, mennyire szeretjük
magunknak tulajdonítani a felsőbbrendű erkölcsiséget. Pedig etológiai kutatások bizonyítják, hogy a helyzet ennél jóval összetettebb, ami a cikkünkből is kiderül.

Jó olvasást, tavaszvárást kívánok!
Pócsik Anita